14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η Microsoft απενεργοποιεί τις λήψεις των Windows 10 και 11 στη Ρωσία

Οποιοσδήποτε κάτοικος Ρωσίας επιθυμεί να κατεβάσει μια εικόνα εγκατάστασης των Windows 10 ή 11 ή οποιοδήποτε από τα εργαλεία εγκατάστασης λειτουργικού συστήματος της Microsoft θα αντιμετωπίσει μηνύματα σφάλματος, σύμφωνα με πολλές αναφορές και χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Καθώς αυτά τα αρχεία εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα σε άλλες περιοχές, ο αποκλεισμός ISO του λειτουργικού συστήματος Windows φαίνεται να αποτελεί απόφαση πολιτικής της Microsoft.

Για να επαληθεύσουμε τις καταγγελίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιήσαμε ένα VPN με την περιοχή να έχει οριστεί στη Ρωσία και αντιμετωπίσαμε σφάλματα όταν προσπαθήσαμε να κατεβάσουμε τα ISO του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Ανάλογα με τα αρχεία που θέλετε να κατεβάσετε, και ίσως άλλες μεταβλητές όπως το πρόγραμμα περιήγησης, οι προσπάθειες να πάρετε αυτά τα αρχεία θα οδηγήσουν σε μηνύματα όπως: “404 – Το αρχείο ή ο κατάλογος δεν βρέθηκε” ή “Υπήρχε πρόβλημα με το αίτημά σας.”

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Διαπιστώθηκε επίσης ότι ενώ ήταν ακόμα δυνατή η λήψη του Εργαλείου δημιουργίας πολυμέσων των Windows 11, η εκτέλεσή του ήταν μάταιη. Κατά την εκτέλεση αυτού του εργαλείου, θα εμφανιζόταν ένα κρυπτικά κωδικοποιημένο μήνυμα σφάλματος, το οποίο έλεγε: “Για άγνωστο λόγο, αυτό το εργαλείο απέτυχε να εκτελεστεί στον υπολογιστή σας”.

Έτσι, τα VPN μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιβεβαίωση της αδυναμίας λήψης προγραμμάτων εγκατάστασης λειτουργικών συστημάτων Windows στη Ρωσία. Ανατρέποντας την κατάσταση, όσοι κατοικούν στη Ρωσία που θέλουν ή πρέπει να αποκτήσουν ένα ISO των Windows μπορούν να το κάνουν χρησιμοποιώντας ένα VPN και επιλέγοντας τη θέση VPN τους σε άλλη περιοχή. Εάν επιλέξετε μια «τυχαία» τοποθεσία ως εναλλακτική, λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν αναφορές για μπλοκαρίσματα λήψης ISO και στο Καζακστάν.

[affcoups id=”98331″]

Οι ρωσικές αρχές δεν ενδιαφέρονται για τους πολίτες που χρησιμοποιούν VPN, αλλά υπόσχεται ότι η χρήση VPN δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο κανέναν χρήστη – όσον αφορά τις κυρώσεις.

Η Microsoft εφάρμοσε μια σειρά από ρωσικές κυρώσεις στις αρχές Μαρτίου. Ανακοίνωσε επίσημα την αναστολή «όλων των νέων πωλήσεων προϊόντων και υπηρεσιών της Microsoft στη Ρωσία» εκείνη την περίοδο, χωρίς να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο. Έχει επίσης αναστείλει τους λογαριασμούς GitHub των προγραμματιστών που εργάζονται σε εταιρείες υπό κυρώσεις και ανακοίνωσε εκατοντάδες απολύσεις λόγω της μείωσης των ρωσικών λειτουργιών.

[affcoups id=”98289″]

Αν και δεν έχει πει τίποτα συγκεκριμένο για τις λήψεις των Windows, δεν είναι απροσδόκητο ότι η Microsoft έχει αφαιρέσει αυτά τα αρχεία σύμφωνα με τη δήλωση του Μαρτίου – και ίσως δεν πρέπει να περιμένουμε μια πρόσθετη δήλωση. Η Microsoft έχει επίσης δηλώσει προηγουμένως ότι θα συνεχίσει με τις υπάρχουσες συμβατικές υποχρεώσεις πελατών της Ρωσίας, αλλά αυτό καλύπτει την παροχή ενημερώσεων των Windows σε υπάρχοντες χρήστες περισσότερο από τη διαθεσιμότητα των Windows ISO.

[signoff]

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο