20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ντεμπούτο στο Goodwood το Delage D12

Το Delage D12 έκανε το ντεμπούτο του στο φετινό Goodwood, σηματοδοτώντας παράλληλα την αναβίωση της γαλλικής φίρμας Delage. Η οποία, να σημειωθεί ότι ήταν στην αφάνεια για περίπου 70 χρόνια!

Ωστόσο, το νέο hypercar μας αποζημιώνει για τα χαμένα χρόνια, καθώς η εμφάνισή του προκαλεί δέος. Και φυσικά οι επιδόσεις του μας αφήνουν κυριολεκτικά άφωνους.

To Delage D12 δεν θα προλάβεις καν να το δεις!

Η ιστορική γαλλική φίρμα, η οποία ήταν γνωστή κυρίως στους αγώνες, αλλά και για την αντιπαλότητα της με τη Bugatti, παρουσίασε για πρώτη φορά το εκπληκτικών επιδόσεων μοντέλο. Μάλιστα, είναι ηλεκτροκίνητο και στοχεύει να ξεπεράσει μέχρι και τη Lamborghini Aventador SVJ.

Συγκλονιστικά γρήγορο με 1.100 ίππους

Πιο συγκεκριμένα, το Delage D12 εφοδιάζεται με V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 7,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 990 ίππους και «κάνει παρέα» με ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 110 ίππων. H συνδυαστική ισχύς στην αγωνιστική έκδοση GT να φτάνει τους 1.100 ίππους. Παράλληλα, υπεύθυνο για την κίνηση στους πίσω τροχούς είναι ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

To Delage D12 δεν θα προλάβεις καν να το δεις!To Delage D12 δεν θα προλάβεις καν να το δεις!

Περνάμε στις επιδόσεις του, οι οποίες είναι εκπληκτικές, διανύοντας την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα για την έκδοση GT. Α και για το 0-300 χλμ./ώρα 19,8 δευτερόλεπτα του είναι αρκετά. Σε ότι αφορά την τελική του ταχύτητα δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από 300 χλμ./ώρα.

Στόχος της εταιρείας είναι ξεπεράσει τη Lamborghini Aventador SVJ κατά τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα στο Νurburgring, στα μέσα του 2023.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Με στοιχεία από Formula 1 το Delage D12

Από την άλλη, στο σχεδιαστικό κομμάτι, μεγάλη εντύπωση προκαλεί η διάταξη ων καθισμάτων, η οποία δίνει την αίσθηση μαχητικού αεροσκάφους. Οι δύο επιβάτες κάθονται ο ένας πίσω από τον άλλον, ενώ χρησιμοποιεί μία ειδική ανάρτηση η οποία έχει στοιχεία από τα μονοθέσια της McLaren και της Ferrari από το 1990.

Τέλος, το μοντέλο που έκανε την εμφάνισή του στο Goodwood είναι το πρωτότυπο. Και η γαλλική εταιρεία θέλει να κατασκευάσει 30 μονάδες, με την τιμή για την κάθε μία, να είναι στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

To Delage D12 δεν θα προλάβεις καν να το δεις!

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο