21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Broadcom προσπάθησε να εξαγοράσει την Qualcomm αλλά απέτυχε…..

Αυτό σίγουρα θα ήταν ένα φοβερό νέο! Η Qualcomm μία τεράστια εταιρεία, ν’ αγοραστεί από την Broadcom, μία επίσης τεράστια εταιρεία. Η προσπάθεια αυτή έγινε σε επεισόδια, αλλά το τέλος δεν ήταν αυτό που θα ήθελε η Broadcom. Ας δούμε όμως όλα τα γεγονότα όπως έγιναν από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα!

Στις 6 Νοεμβρίου του 2017 η Broadcom πρότεινε με 70$ ανά μετοχή, σε μετρητά (!!!!), ν’ αποκτήσει τις μετοχές της Qualcomm. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα έπρεπε να καταβάλει στα περίπου 130 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα αστρονομικό ποσό σίγουρα! Εάν η συμφωνία ήταν επιτυχής, θα ήταν η μεγαλύτερη συμφωνία συγχωνεύσεων και εξαγοράς στον κλάδο των ημιαγωγών.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τις προσδοκίες της Broadcom, στις 13 Νοεμβρίου η Qualcomm ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έχει απορρίψει την πρόταση εξαγοράς της εταιρείας από την Broadcom. Μάλιστα ο πρόεδρος της Qualcomm, Paul Jacobs, δήλωσε τότε: “Το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησε ότι η προσφορά της Broadcom υποτιμάει την πραγματική αξία της Qualcomm.”

“Η Qualcomm βρίσκεται σε καλύτερη θέση από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, του διαδικτύου, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της δικτύωσης και πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε πρόσθετη αξία για τους μετόχους μας” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Qualcomm, Steve Mollenkopf.

Παρόλο που βρήκε τοίχο στην προσπάθεια της αυτή η Broadcom, δεν το έβαλε κάτω και ξαναπροσπάθησε. Έτσι στις 4 Δεκεμβρίου η Broadcom ανακοίνωσε ότι 11 διευθυντές έχουν οριστεί ως υποψήφιοι που θ’ αντικαταστήσουν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Qualcomm. Αυτό θα σήμαινε ουσιαστικά ότι η Broadcom θα μπορούσε άνετα ν’ αγοράσει πια την Qualcomm. Οι 11 αυτοί υποψήφιοι για το διοικητικό συμβούλιο είναι:

Samih Elhage, Raul J. Fernandez, Michael S. Geltzeiler, Stephen Girsky, David G. Golden, Veronica M. Hagen, Julie A. Hill, John H. Kispert, Gregorio Reyes, Thomas S. Volpe και Harry L. You.

Όμως η Qualcomm δεν είναι έτοιμη να βάλει κάτω τα όπλα και ν’ αφήσει την Broadcom να την αγοράσει και ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα να μην προχωρήσει στον διορισμό των 11 διευθυντών που έχει προτείνει η Broadcom, που θα γινόταν στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου 2018.

Εκτός από αυτή την απόφαση, η Qualcomm υπέβαλε σήμερα μια αναφορά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Στην αναφορά αυτή, η Qualcomm δηλώνει ότι μετά από προσεκτική αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων των 11 διευθυντών της Broadcom, η Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης πιστεύει ότι οι υποψηφιότητες είναι αντικρουόμενες και δεν παρέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Qualcomm πρόσθετες δεξιότητες ή εμπειρογνωμοσύνη.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται το Broadcom GPS Chip ‘BCM47755’ με ακρίβεια 30 cm!

Κατά την ετήσια γενική συνέλευση τον Μάρτιο του επόμενου έτους, οι σημερινοί 11 διευθυντές του διοικητικού συμβουλίου της Qualcomm θα είναι και πάλι υποψήφιοι για επανεκλογή.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο