35.2 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024

Αυτές είναι οι 16 ηλεκτρικές συσκευές που δεν πρέπει να συνδέσετε σε πολύπριζο

Οι επεκτάσεις καλωδίων είναι ένα από τα πιο κοινώς χρησιμοποιούμενα εργαλεία για τη διαχείριση του χώρου στα σπίτια. Ωστόσο, η ακατάλληλη χρήση μπορεί να προκαλέσει ηλεκτρικά προβλήματα και πυρκαγιές.

Η ταυτόχρονη σύνδεση στοιχείων όπως πιστολάκι μαλλιών, σίδερα ή θερμοσίφωνες με μια επέκταση μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιές, βραχυκυκλώματα και ηλεκτρικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Luis Aaron Barra, αυτές είναι μόνο μερικές από τις 16 συσκευές που δεν πρέπει ποτέ να συνδέσετε σε πολύπριζο.

1.Φούρνοι μικροκυμάτων: Καταναλώνουν υπερβολική ενέργεια και μπορεί να προκαλέσουν ηλεκτρική υπερφόρτωση.

2.Ισχυρές ηλεκτρικές σκούπες: οι απαιτήσεις τους μπορεί να υπερφορτώσουν τα καλώδια επέκτασης. Συνιστάται η χρήση ηλεκτρικών σκουπών με ενεργειακή απόδοση Α+.

3.Καφετιέρα: Παράγουν σημαντική κατανάλωση ενέργειας. Είναι σημαντικό να αποσυνδέετε αυτές τις συσκευές από την πρίζα μετά τη χρήση.

4.Πιστολάκια μαλλιών, σίδερα για μπούκλες και ισιωτικά: Καταναλώνουν πολλή ενέργεια και παράγουν πολλή θερμότητα, η οποία μπορεί να υπερθερμάνει το καλώδιο επέκτασης.

5.Ηλεκτρικοί φούρνοι: Απαιτούν μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας και πρέπει να συνδέονται αποκλειστικά.

6.Διάδρομοι: Διαθέτουν κινητήρα σταθερής και σημαντικής ενέργειας.

7.Φορητό κλιματιστικό: Χρειάζονται μια ισχυρή και σταθερή πηγή ενέργειας.

8.Σόμπες: Παράγουν θερμότητα και έχουν υψηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

9.Πλυντήρια πιάτων: Χρειάζονται πάντα αποκλειστική σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της υψηλής κατανάλωσης ενέργειας και νερού.

10.Βραστήρες: Η γρήγορη θέρμανση αυξάνει υπερβολικά την κατανάλωση ενέργειας.

11.Σίδερα ρούχων: Έχουν υψηλή κατανάλωση ενέργειας, παρόμοια με άλλες συσκευές θέρμανσης.

12.Ψυγεία: Έχουν μεγάλη κατανάλωση και πρέπει να συνδέονται μεμονωμένα και μόνιμα.

13.Θερμοσίφωνες: Απαιτούν πολλή ενέργεια για τη θέρμανση του νερού.

14.Καταψύκτες: Καταναλώνουν πολλή ενέργεια και χρειάζονται μόνιμη και σταθερή σύνδεση.

15.Πλυντήρια ρούχων ή στεγνωτήρια: Απαιτούν αποκλειστική σύνδεση με ένα κύκλωμα λόγω των ισχυρών κινητήρων και των μεγάλων κύκλων τους.

16.Ανεμιστήρες θέρμανσης: Απαιτούν συνεχή κατανάλωση που μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του συστήματος καλωδίωσης.

Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε καλώδια επέκτασης για ορισμένες συσκευές;

Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός, ο οποίος έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη από τη Χιλή, εξήγησε ότι πολλές συσκευές καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας , κάτι που μπορεί να υπερφορτώσει τα καλώδια επέκτασης, ειδικά αν χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα.

«Να θυμάστε ότι όταν σκέφτεστε να αγοράσετε ηλεκτρικά προϊόντα, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη την πραγματική κατανάλωση κάθε συσκευής ή αντικειμένου που πρόκειται να συνδεθεί και το συνολικό άθροισμα ισχύος, καθώς τα καλώδια επέκτασης ή οι προεκτάσεις περιορίζονται από το διαμέτρημα, το μήκος και τις συνδέσεις του καλωδίου τότε για να τα κατασκευάσει και να τα πιστοποιήσει», είπε ο μηχανικός.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να επαληθευτεί ότι είναι καλής ποιότητας και ότι είναι εγκεκριμένα , στην περίπτωση της Αργεντινής, από το IRAM (Αργεντινό Ινστιτούτο Τυποποίησης και Πιστοποίησης).

Συμβουλές για αποφυγή ηλεκτρολογικών προβλημάτων

Ελέγξτε την κατανάλωση κάθε συσκευής: Προτού συνδέσετε πολλές συσκευές στο ίδιο καλώδιο προέκτασης, βεβαιωθείτε ότι το άθροισμα των δυνάμεών τους δεν υπερβαίνει τη χωρητικότητα του καλωδίου επέκτασης.

Χρησιμοποιήστε πιστοποιημένα καλώδια επέκτασης: Αναζητήστε προϊόντα εγκεκριμένα από το ινστιτούτο που είναι υπεύθυνο για την τυποποίηση και την πιστοποίηση στη χώρα σας.

Αποφύγετε τη χρήση επεκτάσεων με συσκευές υψηλής κατανάλωσης: Συνδέστε αυτές τις συσκευές απευθείας στην πρίζα για να αποφύγετε υπερφόρτωση.

ΠΗΓΗ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο