Όπως ξέρετε πολύ καλά, εδώ στο iTechNews υποστηρίζουμε όλα τα wearable/smartwatches της Xiaomi τα τελευταία 3 – 4 χρόνια τουλάχιστον. Έτσι ξεκίνησα με το Mi Band 2, μετά προστέθηκε το Mi Band 3, το Amazfit Bip, το Mi Band 4, με την βοήθεια του Unpackman το Stratos έγινε ελληνικό, όπως και το Verge. Ακολούθησε το Amazfit GTR 47mm και 42mm, όπου πρώτοι εδώ σας δείξαμε πως να έχετε ειδοποιήσεις αρχικώς στα greeklish με το transliterate κόλπο του Unpackman με το Notify και μετά κανονικά ελληνικά ΟΛΟΙ με τον τρόπο που βρήκα εδώ. Έχουμε ήδη επιβεβαίωση ότι το κόλπο του Unpackman δουλεύει και στο Amazfit GTS και σύντομα θα το έχουμε στα χέρια μας για περαιτέρω πειραματισμούς, ενώ τώρα σε όλη αυτή την μεγάλη οικογένεια προστεθείτε άλλη μία συσκευή που αρκετοί την έχετε, το Amazfit Verge Light. Εδώ όμως έχουμε την παρέμβαση άλλου Έλληνα χρήστη, του Sakis25, όπου χάρις στο email που λάβαμε στο email του site, όπου μας ανέφερε την καταπληκτική δουλειά του, έπρεπε να την παρουσιάσουμε και σε εσάς! Εξάλλου έχω τονίσει επανειλημμένως, ότι ευχαρίστως θα παρουσιάσω την οποιαδήποτε ελληνική προσπάθεια ελληνοποίησης των διαφόρων προϊόντων ή εφαρμογών! Κάτι τέτοιο δεν το θεωρώ ότι κλέβει από την δουλειά του site, αλλά ίσα-ίσα προσθέτει!
Βάση λοιπόν και της ανάρτησης που έχει ήδη ανεβάσει στο XDA, ο Έλληνας Sakis25, κατάφερε και έφταιξε μία τροποποιημένη έκδοση του αυθεντικού font που υπάρχει μέσα στο firmware του Amazfit Verge Lite στις εκδόσεις 1.3.2.00 και 1.3.3.16. Το font που δημιούργησε είναι ουσιαστικά ένα “πάντρεμα” του font 11 του Amazfit GTR που ξέρουμε πολύ καλά ότι έχει ελληνικά και του font του Verge Lite. Η τελική έκδοση που βγήκε από αυτή την διαδικασία είναι πάλι Font 7, αλλά με ελληνικά!
Το αρχείο που θα πρέπει να εγκαταστήσετε στο Verge Lite είναι το αρχείο Mili_pyh.ft και την διαδικασία την κάνετε φυσικά μέσω του Notify & Fitness for Amazfit, όπως σας έχω δείξει για τις υπόλοιπες συσκευές της Xiaomi.
Ενημέρωση: Ο δημιουργός του font μας ενημέρωσε σήμερα ότι έφτιαξε και νέα έκδοση, που βασίζετε σε αυτή του Amazfit GTR 42mm, που είναι πιο “ντελικάτη” και πιο κοντά στα δεδομένα του Verge Lite. Εσείς διαλέγετε ποια από τις δύο εκδόσεις θέλετε να κρατήσετε τελικά.
[su_heading size=”25″]Να επισημάνουμε για άλλη μία φορά πως ότι κάνετε, το κάνετε με δική σας ευθύνη και μόνο και ο δημιουργός του Font όπως και το iTechNews.gr δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη εάν πάθει την οποιαδήποτε ζημιά το Amazfit Verge Lite που έχετε.[/su_heading]
Κατεβάστε πρώτα το αρχείο κάπου μέσα στο κινητό σας και ακολουθείτε την εξής διαδικασία. Ήδη σε 2-3 ημέρες θα έχουμε και εμείς στα χέρια μας ένα Amazfit Verge Lite, οπότε θα δείτε την διαδικασία και σε βίντεο από τον Unpackman! Άρα κρατάτε αυτό το link και επανέρχεστε σε λίγες ημέρες.
Mili_pyh.ft (από το GTR) | [sdm_download id=”33288″ fancy=”0″] | [sdm_download_counter id=”33288″] |
Mili_pyh.ft (από το GTR 42mm) | [sdm_download id=”33470″ fancy=”0″] | [sdm_download_counter id=”33470″] |
Notify & Fitness for Amazfit | [sdm_download id=”32259″ fancy=”0″] | [sdm_download_counter id=”32259″] |
Οδηγίες εγκατάστασης:
- Κατεβάζετε το Mili_pyh.ft που επιθυμείτε από τις δύο εκδόσεις και το Notify από τα Link από πάνω και τ’ αποθηκεύετε στο κινητό σας
- Τρέχετε την εφαρμογή Notify & Fitness for Amazfit για να βρει και να συγχρονίσει με το ρολόι σας
- Πατάτε στα γρανάζια πάνω δεξιά και διαλέγετε την τρίτη σελίδα για να πάτε στην επιλογή “Update Amazfit firmware”
- Επιλέγετε “Choose file”
- Βρίσκετε το αρχείο “Mili_pyth.ft” που το έχετε αποθηκεύσει στο κινητό σας και πατάτε το OK
- Πατάτε “Start update”
- Περιμένετε να γίνει 100% και είστε έτοιμοι!
*Note: Το κόλπο αυτό έχει δοκιμαστεί με τις εκδόσεις firmware 1.3.3.16 και 1.3.2.00 του Verge Lite.
![]() |
![]() |
Περιμένουμε και τις δικές σας επιβεβαιώσεις σε φωτογραφία ή τις δικές σας παρεμβάσεις σαν του Sakis25!
Και οι πρώτες επιβεβαιώσεις….
[signoff]