15.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2024

Amazon: Τα μυστικά του εργαστηρίου της

Η Αmazon είναι μια από αυτές τις εταιρείες που έχει το άγγιγμα του Μίδα: είτε είναι το Kindle είτε η Alexa, τα προϊόντα της γίνονται ανάρπαστα σε όλο τον κόσμο.

Πού δημιουργήθηκαν, όμως, αυτά τα προϊόντα; Σε ένα μυστικό εργαστήριο στο Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνια, το οποίο ονομάζεται απλά «Lab126». Εκεί ήρθαν στη ζωή το Kindle, τα tablets Fire, η ψηφιακή βοηθός Alexa, το Amazon TV, το «έξυπνο» ηχείο Echo, το ρομπότ Astro και πολλά άλλα.

Mέσα στο μυστικό εργαστήριο της Amazon: Εκεί όπου δημιουργήθηκε το Kindle

Δεν ήταν όλα τα προϊόντα επιτυχημένα: το Fire Phone που βγήκε το 2014 ήταν ένα λάθος που κόστισε 170 εκατ. δολάρια στην εταιρεία του Τζεφ Μπέζος μόνο σε ακυρώσεις.

Υπάρχει μόνο μία φωτογραφία από το μυστικό εργαστήριο της Αmazon: είναι ο πρόεδρός του, Γκρεγκ Ζερ, χαμογελαστός δίπλα στο ρομποτάκι Astro. Φαίνεται να ποζάρει σε ένα δωμάτιο με ωραίο ξύλινο πάτωμα, παράθυρα, λευκούς τοίχους και μια ξύλινη πόρτα. Η φωτογραφία θα μπορούσε να είχε τραβηχτεί κυριολεκτικά οπουδήποτε…

Mέσα στο μυστικό εργαστήριο της Amazon: Εκεί όπου δημιουργήθηκε το Kindle-1

Ο ίδιος ήταν «Σφίγγα» στη συνέντευξη του στην El Pais μέσω βιντεοκλήσης. «Δεν μπορώ να σας πω πόσοι άνθρωποι δουλεύουν στο εργαστήριο. Ούτε πότε θα βγει το Astro στην Ευρώπη. Ούτε λεπτομέρειες για μελλοντικά projects», αναφέρει ο κατά τ’ άλλα συμπαθής και πανέξυπνος Ζερ.

Το προφίλ του προέδρου του μυστικού εργαστηρίου της Amazon

Μεγάλωσε σε μια φάρμα και αποδείχτηκε εξαιρετικός στα μαθηματικά. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και άρχισε να σχεδιάζει προϊόντα για παιδιά.

«Τα αγαπάω, όπως επίσης και να δουλεύω με ερευνητές που δεν ξέρουν τίποτα για τη μηχανική, αλλά και με μηχανικούς – σαν εμένα – που δεν ξέρουν τίποτα για την ανθρώπινη συμπεριφορά. Είναι η τέλεια ομάδα», σημειώνει.

Στη συνέχεια, ο Γκρεγκ Ζερ πέρασε από διάφορες εταιρείες και start-ups της Σίλικον Βάλεϊ, άλλες φορές με επιτυχία, άλλες όχι. Χαρακτηριστικοί σταθμοί στην καριέρα του ήταν η Palm Computing, η Linux και τελικά η Apple – αν και δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον Στιβ Τζομπς.

Τελικά, έπειτα από εννιά χρόνια στην Apple, έπιασε δουλειά στην Amazon το 2004. Συνέντευξη του πήρε ο ίδιος ο Τζεφ Μπέζος.

Οι μεγάλες επιτυχίες του Lab126

Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε το Lab126. Το όνομα προέρχεται από το logo της Amazon, στο οποίο μια γραμμή ενώνει τα γράμματα «Α» και «Ζ». Το Α είναι το 1ο γράμμα στο αγγλικό αλφάβητο και το Ζ το 26ο.

Mέσα στο μυστικό εργαστήριο της Amazon: Εκεί όπου δημιουργήθηκε το Kindle-2

H πρώτη επιτυχία του εργαστηρίου ήταν το e-reader Kindle. Έπειτα από τρία χρόνια δουλειάς, άρχισε να πωλείται στις 19 Νοεμβρίου του 2007. Την ίδια μέρα, μέσα σε 5,5 ώρες, πουλήθηκαν και τα 90.000 Kindle που είχαν διατεθεί.

Μια άλλη επιτυχία είναι το ρομπότ Astro, το οποίο χρειάστηκε πέντε χρόνια να αναπτυχθεί. Μια ομάδα μηχανικών, ειδικών στους αισθητήρες, σχεδιαστών κάμερας και πολλών άλλων εργάστηκε πάνω στο ρομποτάκι το οποίο πέρασε από πολλές… δοκιμασίες μέσα στο μυστικό εργαστήριο της Amazon: δοκιμές σε υπερβολικό ψύχος, σε υπερβολική ζέστη, σε νερό και πολλά άλλα. Και φυσικά, όλα αυτά με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, του machine learning και των υπηρεσιών cloud computing που παρέχει το άλλο παρακλάδι της Amazon, η Amazon Web Services.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Τι ετοιμάζει η Amazon για το μέλλον

Στο Lab126 η Amazon κοιτάζει πλέον το μέλλον. Ο Γκρεγκ Ζερ φαντάζεται ένα μέλλον όπου ο κόσμος δεν θα χρειάζεται συνεχώς να κοιτάζει το «χαζο-smartphone» του για τα πάντα, αλλά θα ρωτάει τον ψηφιακό του βοηθό.

«Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα για τον τρόπο που οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τεράστιες ποσότητες πληροφοριών. Πρέπει να το κάνουμε πιο εύκολο αυτό», υπογραμμίζει.

Γι’ αυτόν τον λόγο, οραματίζεται ένα μέλλον όπου κάθε σπίτι θα έχει έναν ψηφιακό βοηθό, που είτε θα κρέμεται από τον τοίχο ή θα κινείται στο πάτωμα, μέσω του οποίου θα γίνονται οικονομικές συναλλαγές, θα ελέγχεται η θερμοκρασία και ο φωτισμός του σπιτιού, θα μεταφέρονται πράγματα και θα παίζει μουσική.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο