27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Android 9.0 – Απενεργοποιεί τελείως την δυνατότητα καταγραφής κλήσης!

Η Google ανακοίνωσε επισήμως την τελική έκδοση του συστήματος Android 9 Pie την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται ότι η αναβάθμιση στα πρώτα κινητά που είναι να πάρουν την νέα έκδοση, θα γίνει τις επόμενες ημέρες λογικά. Δυστυχώς όμως σήμερα μάθαμε κάτι που μας στεναχώρησε πολύ!

Σύμφωνα με το XDA, στο Android 9.0, η Google ανέστειλε εντελώς τη λειτουργία καταγραφής κλήσεων.

Στην πραγματικότητα, η λειτουργία αυτή ξεκίνησε από το Android 6.0 (Ζέφυρος), όπου αφαιρέθηκε από την Google χωρίς καμία ανακοίνωση. Βέβαια οι προγραμματιστές είχαν ακόμα την δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους μέθοδο καταγραφής, η οποία γέννησε επίσης ένα μεγάλο αριθμό εφαρμογών, όπως το CallRecorder της ACR και ο καταγραφέας κλήσεων της BoldBeast και ούτω καθεξής.

[su_table]

[su_button url=”https://itechnews.gr/2018/08/xiaomi-mi-a2-lite-apoktiste-tin-ekdosi-4-32gb-se-timi-sok-apo-to-coolicool/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#18db07″ color=”#fdfefd” size=”6″ wide=”yes” center=”yes” icon_color=”#000000″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″]Xiaomi Mi A2 Lite – Αποκτήστε την έκδοση 4/32GB σε τιμή ΣΟΚ από το Coolicool![/su_button]

[/su_table]

Ωστόσο, οι προγραμματιστές των δύο εταιριών επιβεβαίωσαν ότι το Android 9.0 μπλοκάρει τα δικά τους “κανάλια” και μόνο εάν το κινητό είναι με ROOT μπορούν να λειτουργήσουν σωστά οι εφαρμογές τους πια.

Το ξαφνικό μπλοκάρισμα καταγραφής κλήσεων μπορεί να συνεπάγεται διαφορετικές πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων. Δυστυχώς ή ευτυχώς το GDPR έχει επηρεάσει σε πάρα πολλούς τομείς την ζωή μας, θετικά ή αρνητικά. Πάντως μην ξεχνάτε ότι σε ορισμένες χώρες και περιοχές, είναι παράνομη η καταγραφή κλήσεων. Βέβαια δεν ξέρω τι θα γίνει με την MIUI, οπου η καταγραφή κλήσεως είναι ενσωματωμένη λειτουργία στις κλήσεις και έχω να πω ότι μου έχει αποδειχθεί πάρα πολύ χρήσιμη πολλές φορές.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο