25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Apple: ΜΗΝ αναβαθμίσετε σε iOS 16.1 Beta, γιατί το GPS ΔΕΝ θα δουλεύει πια στο iPhone 14 Pro / Max

Απ’ ότι φαίνεται τα μοντέλα iPhone 14 Pro / Max έχουν αρκετά προβλήματα αυτή την στιγμή να αντιμετωπίσουν και να λύσουν οι κάτοχοί τους!

Τα νέα κινητά τηλέφωνα iPhone 14, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max της Apple, κυκλοφόρησαν με την νέα iOS 16.0, με το iPhone 14 Pro να παίρνει σχεδόν αμέσως ενημέρωση, την επίσημη έκδοση του iOS 16.0.1. Εν τω μεταξύ, η Apple ξεκίνησε δοκιμές του iOS 16.1 Beta, όπου θα έφερνε βελτιώσεις αλλά και λύσεις σε πιθανά προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν. Το θέμα όμως είναι ότι η ενημέρωση αυτή δημιουργεί πρόβλημα, σοβαρό, στη σειρά του iPhone 14 Pro, όπου το GPS σταματάει να λειτουργεί, όπως διαβάσαμε.

Μετά την αναβάθμιση των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max σε iOS 16.1 Beta, το GPS δεν λειτουργούσε σωστά σε πολλές συσκευές χρηστών. Όποιος βασίζεται στην παρακολούθηση τοποθεσίας θα πρέπει να αποφύγει την έκδοση beta του iOS 16.1 προς το παρόν.

Οι beta εκδόσεις δεν είναι αφύσικο να μην έχουν προβλήματα, γι’ αυτό και λέγονται beta. Το θέμα είναι τα προβλήματα αυτά να μην επηρεάζουν σοβαρά την λειτουργία του κινητού ή της εκάστοτε συσκευής όπως εδώ. Οι χρήστες του iPhone 14 Pro με εγκατεστημένο το iOS 16.1 beta πρέπει να κάνουν υποβάθμιση σε iOS 16.0.1 ή να περιμένουν μέχρι να διορθωθεί αργότερα το iOS 16.1 beta για να επαναφέρουν τη λειτουργικότητα του GPS. Η αιτία αυτού του σφάλματος είναι ασαφής.

Όπως το Apple Watch Ultra, τα μοντέλα iPhone 14 Pro υποστηρίζουν επίσης GPS διπλής συχνότητας. Αυτό σημαίνει ότι το iPhone μπορεί να λαμβάνει σήματα από δορυφόρους GPS που λειτουργούν στην παραδοσιακή συχνότητα L1 και υψηλότερες συχνότητες L5 και μπορεί να πλοηγείται καλύτερα σε εμπόδια όπως κτίρια και δέντρα. Ο συνδυασμός αυτών των δύο σημάτων θα βελτιώσει την ακρίβεια τοποθέτησης των εφαρμογών χαρτών και πολλά άλλα.

Τα Apple iPhone 14 Standard και iPhone 14 Plus δεν υποστηρίζουν GPS διπλής συχνότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο