27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Blackview BV8800 vs. CAT S62 Pro: Ποιο είναι το καλύτερο!?

Στις αρχές του 2022, η Blackview, ο παγκοσμίου φήμης πάροχος ανθεκτικών τηλεφώνων, αποκάλυψε μια νέα ολοκληρωμένη ναυαρχίδα, το Blackview BV8800, δημιουργώντας σάλο στους χρήστες του Rugged για την πανίσχυρη απόδοσή του σε ανθεκτικότητα, φωτογραφία, εμπειρία λειτουργικού συστήματος, πολλαπλές εργασίες και πολλά άλλα, κατατάσσοντας το στα κορυφαία ανθεκτικά τηλέφωνα του 2022. Από την κυκλοφορία του, το Blackview BV8800 έχει επιτύχει σε μια σειρά από δοκιμές συγκρίσεων προδιαγραφών και απόδοσης με τα αντίστοιχα του στην αγορά. Σήμερα, θα συγκρίνουμε το BV8800 μ’ ένα άλλο δημοφιλές ανθεκτικό τηλέφωνο που ονομάζεται CAT S62 Pro, για να δούμε ποιο είναι το καλύτερο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

 

Ας δούμε που το Blackview BV8800 ξεπερνά σε επιδόσεις

Στο παραπάνω γράφημα σύγκρισης, καταλαβαίνετε αμέσως ότι το BV8800 κερδίζει συντριπτικά το S62 Pro στο βαθμό που οι παράγοντες έχουν μεγαλύτερη σημασία. Πιο συγκεκριμένα:

 

Απεικόνιση

Τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος του BV8800 θα βρείτε την καλύτερη οθόνη της Blackview. Η εξαιρετικά μεγάλης σχεδίασης οθόνη FHD+ 6,58 ιντσών, με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz, που υποστηρίζεται για πρώτη φορά σε κινητά τηλέφωνα Blackview, εξασφαλίζει οπτική λαμπρότητα, ομαλότητα και απόκριση νέου επιπέδου όπως το τυπικό S62 Pro, με την μέτρια οθόνη των 60 Hz δεν έχει καμία τύχη. Δεν χρειάζεται καθόλου σκέψη για να νιώσετε τη διαφορά στον οπτικό λανθάνοντα χρόνο κατά την κύλιση στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη σάρωση των ροών κοινωνικής δικτύωσης, την περιήγηση σε ιστοσελίδες ή τα παιχνίδια.

 

Hardware

Αξιοποιώντας την κορυφαίας κατηγορίας MediaTek Helio G96, το ταχύτερο τσιπ όλων των εποχών για τη γκάμα στιβαρών τηλεφώνων Blackview 4G, το Blackview BV8800 είναι ένα τέρας απόδοσης, που παίρνει το προβάδισμα από τον Snapdragon 660 στη διαδικασία chipset, στη δοκιμή AnTuTu Benchmark αλλά και σε πραγματικές επιδόσεις. Σε συνδυασμό με τα 8 GB μνήμης RAM και τα 128 GB ROM, όσον αφορά το μέγεθος της μνήμης και τον τύπο μνήμης, το BV8800 τρέχει πάνω από το S62 Pro, προσφέροντας επιπλέον ταχύτητα ώθησης και ομαλότητας για όσους αναζητούν τη μέγιστη απόδοση στην παραγωγικότητα. Η εκτέλεση παιχνιδιών που απαιτούν ενέργεια ή η αντιμετώπιση χρονοβόρων φόρτων εργασίας μπορεί να είναι πιο γρήγορη από ποτέ.

 

OS

Το CAT S62 Pro υποστηρίζει το εγγενές λειτουργικό σύστημα Android 10 όταν είναι εκτός συσκευασίας. Ο αξιωματούχος της CAT υπόσχεται να δώσει μια ενημέρωση με το Android 11 OS για ευκολότερη διαχείριση συνομιλιών, βελτιωμένη προστασία απορρήτου και πιο διαισθητικό έλεγχο της συσκευής. Το Blackview BV8800 λειτουργεί καλύτερα, συνδυάζοντας το Android 11 OS και την πιο πρόσφατη έκδοση του Doke OS, που αναπτύχθηκε με βάση το Android OS. Το Doke OS 3.0 συνεργάζεται με το Android 11, λαμβάνοντας πολλά συγχαρητήρια σαν σχόλια, για τον ακριβή στόχο του σε αυτό που ζητούν οι χρήστες — αισθητική σχεδίασης, φιλική διαδραστικότητα και αποτελεσματικότητα, όπου το Android 11 δεν μπορεί να καλύψει. Μόλις εκκινήσετε, όλα λειτουργούν ομαλά και απρόσκοπτα, καθιστώντας κάθε πάτημα ως ευχαρίστηση.

 

Μπαταρία

Με χωρητικότητα μπαταρίας δύο φορές μεγαλύτερη και ταχύτητα φόρτισης 27% μεγαλύτερη από το S62 Pro, το BV8800, εξασφαλίζει έως και 30 ημέρες αναμονή, γεγονός που σας επιτρέπει να αποκτήσετε περισσότερες δυνατότητες στις μαγευτικές του λειτουργίες. Η ενδυνάμωση κάτω από την κουκούλα είναι μια τεχνολογία διπλού ηλεκτρικού πυρήνα, η κορυφαία λύση υπερ-μεγάλης μπαταρίας που είναι πολύ πιο ασφαλής, πιο σταθερή και διαρκεί περισσότερο από τις παραδοσιακές μπαταρίες ενός πυρήνα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι το BV8800 υποστηρίζει αντίστροφη φόρτιση για να χρησιμεύσει ως προσωρινό powerbank. Δεν θα ενοχλείτε τη συχνή χαμηλή μπαταρία και την επαναφόρτιση κάθε φορά που βγαίνετε στην έρημο, εργάζεστε στα χωράφια ή πηγαίνετε σε επαγγελματικό ταξίδι για μέρες.

 

Φωτογραφική μηχανή

Διαθέτοντας τον αισθητήρα εικόνας για φορητές συσκευές με τα υψηλότερα pixel ποτέ, τον 50MP Samsung® ISOCELL JN1, το BV8800 διατηρεί την πρώτη θέση στη σύγκριση φωτογραφίας. Είτε από ποιότητα φακού, ταχύτητα λήψης, ευκρίνεια εικόνας, ευαισθησία στο φως, πιστότητα χρωμάτων ή βελτιώσεις λογισμικού, το 12MP Sony® IMX363 του S62 Pro δεν θα είναι ποτέ στο ίδιο επίπεδο με το πανίσχυρο σύστημα απεικόνισης 50 MP. Επιπλέον, οι κάμερες 16MP μπροστινή, 20MP νυχτερινή όραση, 8MP 117° εξαιρετικά ευρεία και κάμερες βάθους 2MP δίνουν περισσότερες πλεονεκτήματα για να τραβήξετε εκπληκτικές στιγμές, από ένα κλιπ με γλυκά χαμόγελα και αξέχαστες συγκεντρώσεις μέχρι τα συναρπαστικά τοπία, όλα όσα περιμένετε να καταγράψετε σε ένα πλαίσιο. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις κάμερες, η BV8800 διαθέτει διάφορες λειτουργίες — AI Beauty, Underwater Mode, PortraitColor, Portrait Mode και Pro Mode, που υποστηρίζονται από σημαντικές αναβαθμίσεις αλγορίθμων.

 

Σε ποια σημεία το CAT S62 Pro ξεπερνά σε επιδόσεις

 

Θερμική απεικόνιση έναντι νυχτερινής όρασης

Επισκιασμένο από το BV8800 στα περισσότερα σημεία όπως έχουμε δει μέχρι στιγμής, το CAT S62 Pro ξεχωρίζει στις θερμικές εικόνες, όπου βρίσκεται και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του. Με την υψηλότερη ανάλυση FLIR lepton που διατίθεται σήμερα, που ονομάζεται αισθητήρας επαγγελματικής ποιότητας FLIR Lepton 3.5, το S62 Pro μετρά τη θερμότητα με εκπληκτική ευκρίνεια και εφαρμόζεται ευρέως σε διάφορους τομείς, από την ανίχνευση δυσλειτουργιών σε υδραυλικά, αυτοκίνητα ή συστήματα HVAC ή τη διάσωση σε πυρκαγιές για τον εντοπισμό των χαμένων συμπαικτών ή την αποφυγή επικίνδυνων ζώων σε εξωτερικούς χώρους και οτιδήποτε ενδιάμεσο. Η θερμική απεικόνιση μπορεί να δει μέσα από τα περισσότερα καμουφλάζ, όπως ομίχλη, καπνό, σκόνη ή φύλλα, κάτι που δεν ισχύει για τη νυχτερινή όραση. Ωστόσο, σε σύγκριση με την ακριβή θερμική απεικόνιση, η νυχτερινή όραση είναι πιο προσιτή, με ορισμένες επικαλύψεις και διαφορές στις χρήσεις, όπως η πλοήγηση ή η εύρεση μικρών αντικειμένων στο σκοτάδι σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, η παρατήρηση νυχτόβιων ζώων ή ο έλεγχος κρυφών καμερών.

 

Υποστήριξη TF & Glove Mode

Μικρές βελτιώσεις του S62 Pro περιλαμβάνουν επίσης επεκτάσιμη υποστήριξη αποθήκευσης κατά 256 GB σε τεράστιες απαιτήσεις αποθήκευσης και αποκλειστική λειτουργία γαντιών για αυξημένη ευαισθησία οθόνης και ακρίβεια λειτουργίας. Αν και με την υποδοχή διπλής SIM, το Blackview BV8800 δεν μπορεί να υποστηρίξει την εισαγωγή μιας κάρτας SIM και μιας κάρτας TF.

 

Εκεί που τα Blackview BV8800 και CAT S62 Pro είναι ισόπαλα

Μετά την αναφορά όλων των δυνατών αλλά και των αδυναμιών των δύο τηλεφώνων εργασίας, ακολουθεί το μέρος για το πού αποδίδουν τα ίδια εύσημα:

Όσον αφορά την ανθεκτικότητα, τα BV8800 και S62 Pro έχουν βαθμολογίες IP68 & IP68K & MIL-STD-810H, δεδομένης της καλύτερης αντοχής στην κατηγορία τους στο νερό, τους κραδασμούς, τη βρωμιά και τη σκόνη για να λειτουργήσουν ως μακροχρόνιος συνεργάτης σας σε δύσκολα περιβάλλοντα. Ωστόσο, και οι δύο είναι διαφορετικοί πόλοι σχεδιαστικά. Το BV8800 μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα κλασικό τηλέφωνο με στιβαρό στυλ και το S62 Pro δομεί το αντίθετο — ελαφρύτερο, λεπτότερο και πιο φιλικό προς την τσέπη.

Όσο για τα υπόλοιπα, θα έχετε αξιόπιστη συνδεσιμότητα, σύστημα πλοήγησης πολλαπλών σε ένα, NFC, αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων, πλήκτρο συντόμευσης, εργαλειοθήκη all-inclusive και πολλά άλλα και στα δύο τηλέφωνα για σταθερή, ευέλικτη χρήση.

Συμπέρασμα: Ποιο είναι το καλύτερο τελικά!?

Τόσο το Blackview BV8800 όσο και το CAT S62 Pro αξίζουν τις συστάσεις. Αλλά στο σύνολό του, το BV8800 είναι περισσότερο από μια απλά καλή επιλογή, όταν λαμβάνεται υπόψη η τιμή του που είναι δύο φορές χαμηλότερη και η συνολική του απόδοση που υψηλότερη από το S62 Pro. Ένα μεγάλο μέρος της υψηλής τιμής του S62 Pro αφορά τον καλύτερο θερμικό αισθητήρα, πράγμα που σημαίνει θυσίες σε άλλες προδιαγραφές. Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό το θερμικό τηλέφωνο λειτουργεί σαν τηλέφωνα μεσαίας κατηγορίας που κοστίζει πολύ λιγότερο. Επομένως, εκτός και αν η ισχύς θερμικής απεικόνισης είναι κάτι που σας “καίει”, το BV8800 αξίζει περισσότερο τον προϋπολογισμό σας. Επιπλέον, υπάρχουν πιο προσιτές εναλλακτικές λύσεις Thermal by FLIR, συμπεριλαμβανομένων των CAT S61, Blackview BV9900 Pro, Blackview BV9800 Pro, Blackview BV6600 Pro, κ.λπ. Δεν θα πληρώσετε μια περιουσία για μια πρακτική χρήση θερμικών εικόνων.

 

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο