27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Bluetooth Ηχείο Tronsmart Bang SE: Ήχος και Φως!!!

Πριν από μερικούς μήνες η Tronsmart παρουσίασε μια νέα σειρά φορητών ηχείων με το όνομα Bang. Η σειρά απευθύνεται στις παρέες που αγαπούν τη μουσική και δε χάνουν την ευκαιρία για ένα αυθόρμητο πάρτι, κάθε φορά που συναντιούνται. Τα βασικά γνωρίσματα των ηχείων Bang είναι η λαβή μεταφοράς, η μεγάλη ισχύ και ο πολύχρωμος φωτισμός. Μέχρι τώρα η σειρά περιλαμβάνει δύο μοντέλα, το Bang και το Bang Mini. Μάλιστα στην ιστοσελίδα μας έχουμε ήδη παρουσιάσει το Tronsmart Bang. Σήμερα, Black Friday 2022, ξεκινάει η διάθεση ενός νέου μέλους της οικογένειας Bang από το επίσημο κατάστημα της Tronsmart στο Aliexpress. Το ηχείο Bang SE. Η Tronsmart μου έχει ήδη στείλει ένα ηχείο Bang SE κι έτσι έχω την ευκαιρία να το δοκιμάσω για να μάθουμε τα πάντα γι’ αυτό! Ας αρχίσουμε λοιπόν…

Περιγραφή

Το Tronsmart Bang SE διατηρεί το ίδιο κυλινδρικό σχήμα που έχουν και τα άλλα δύο μοντέλα Bang, όπως και το μεγάλο χερούλι στην πάνω πλευρά, με το λογότυπο της εταιρείας επάνω του. Μάλιστα στο Bang SE υπάρχουν στις άκρες της χειρολαβής δύο υποδοχές για να βάλουμε τον ιμάντα που υπάρχει στη συσκευασία. Έτσι η μεταφορά του Bang SE γίνεται ακόμα πιο εύκολη! Το ηχείο είναι κατασκευασμένο από πλαστικό σε μαύρο χρώμα και το μπροστινό μέρος του καλύπτεται από μεταλλικό πλέγμα. Στο κέντρο του πλέγματος δεσπόζει το λογότυπο της εταιρείας. Πίσω από το μεταλλικό πλέγμα βρίσκονται τα δύο μεγάφωνα του ηχείου που είναι πλήρους εύρους συχνοτήτων. Αυτά φωτίζονται από χρωματιστά LED σε επτά διαφορετικά χρώματα που εναλλάσσονται με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Ο διακοσμητικός αυτός φωτισμός αναβοσβήνει σύμφωνα με τον ρυθμό της μουσικής και μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Πραγματικά, εντυπωσιακό εφέ! Στα πλάγια του ηχείου βλέπουμε τους δύο παθητικούς θαλάμους που πάλλονται όταν το ηχείο παίζει δυνατά μουσική. Αυτοί βοηθούν στην ενίσχυση των χαμηλών συχνοτήτων, προσφέροντας δυνατά μπάσα. Πάνω τους υπάρχει τα σήμα της εταιρείας. Γύρω από τους παθητικούς θαλάμους υπάρχουν φωτεινοί κύκλοι LED που ανάβουν με επτά διαφορετικά χρώματα κατά τη λειτουργία του ηχείου, με τον ίδιο τρόπο όπως και ο φωτισμός των μεγάφωνων.

Τα κουμπιά χειρισμού βρίσκονται πάνω και μπροστά. Αυτά είναι διαδοχικά: Το «On / Off» για την ενεργοποίηση του ηχείου και την εναλλαγή των λειτουργιών, το «Σύμβολο SoundPulse» για την ενεργοποίηση της ομώνυμης λειτουργίας, το «-» για τη μείωση του ήχου ή την επιλογή προηγούμενου κομματιού, το «Play / Pause» που χρησιμοποιείται και για την απάντηση των τηλεφωνικών κλήσεων και την ενεργοποίηση του ψηφιακού βοηθού, το «+» για την αύξηση του ήχου και την επιλογή του επόμενου κομματιού, το «Σύμβολο Stereo Pairing» για τη λειτουργία σύνδεσης δύο ηχείων SE μεταξύ τους και το ένα θα λειτουργεί σαν αριστερό ηχείο και το άλλο σαν δεξί και το κουμπί με το σύμβολο του «Ήλιου» που το χρησιμοποιούμε για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του φωτισμού LED. Πάνω από τα κουμπιά «On / Off», «SoundPulse» και «Stereo Pairing» βρίσκονται και οι αντίστοιχες ενδεικτικές λυχνίες. Η λυχνία πάνω από το κουμπί «On / Off» ανάβει μπλε υποδεικνύοντας τη σύνδεση Bluetooth και κόκκινη κατά τη φόρτιση. Οι άλλες δύο λυχνίες ανάβουν με λευκό χρώμα. Μεταξύ των κουμπιών «-» και «Play / Pause» βρίσκεται η οπή του μικροφώνου.

Στην πίσω πλευρά του ηχείου, κάτω από ένα ελαστικό καπάκι, βρίσκουμε τις θύρες σύνδεσης. Αυτές είναι: «Θύρα USB» για σύνδεση με flash memory stick και για τη λειτουργία Power Bank, «Θύρα USB Type-C» για τη φόρτιση του ηχείου, «Θύρα line-in 3.5 mm» και την υποδοχή κάρτας μνήμης micro SD. Δίπλα στη θύρα USB υπάρχει μια μικρή οπή που χρησιμοποιείται για την επαναφορά (reset) του ηχείου σε περίπτωση δυσλειτουργίας. Το σχετικό κουμπί πατιέται με τη βοήθεια μιας καρφίτσας. Οι διαστάσεις του Bang είναι 298 x 164,5 x 118,8 mm και το βάρος του 2,16 kgr. Είναι δηλαδή αρκετά μικρότερο και ελαφρύτερο από τα άλλα δύο Bang. Μπορούμε να το μεταφέρουμε εύκολα αφού, όπως είπαμε, διαθέτει ένα πολύ πρακτικό χερούλι αλλά και ιμάντα μεταφοράς. Στον παρακάτω πίνακα μπορούμε να δούμε μια σύγκριση των χαρακτηριστικών των τριών μοντέλων της σειράς Bang.

Η ισχύς του Bang SE φτάνει στα 40 Watt, ενώ η απόσταση ηχητικής μετάδοσης στα 15 μέτρα ανοιχτού χώρου! Το ηχείο έχει αυτονομία λειτουργίας που αγγίζει τις 24 ώρες με μία μόνο φόρτιση, χωρίς τη λειτουργία των οπτικών εφέ και τις 5 ώρες με τον ήχο στη μέγιστη ισχύ και αναμμένο τον φωτισμό LED. Για την πλήρη φόρτισή του απαιτούνται 5 περίπου ώρες. Μέσα στη μεγάλη συσκευασία του, που επίσης διαθέτει χερούλι μεταφοράς, εκτός από το ίδιο το ηχείο, θα βρούμε: Ένα USB type-C καλώδιο φόρτισης, ένα καλώδιο ήχου mini jack 3.5 mm, τον ιμάντα μεταφοράς, ένα έγχρωμο φυλλάδιο οδηγιών με κατατοπιστικές εικόνες και κείμενα σε επτά γλώσσες (όχι όμως Ελληνικά), την ενημερωτική κάρτα για τη τεχνολογία SoundPulse™  και την κάρτα εγγύησης.

 Χαρακτηριστικά – Λειτουργίες

Το Tronsmart Bang SE μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με διάφορους τρόπους. Είτε ασύρματα μέσω σύνδεσης Bluetooth, είτε μέσω καλωδίου ήχου στην στερεοφωνική είσοδο AUX των 3,5 mm, είτε μέσω κάρτας micro-SD ή USB stick, στα οποία έχουμε γράψει αρχεία ήχου mp3. Οι εναλλαγές λειτουργιών γίνονται πατώντας το κουμπί «On / Off». Το SE μπορεί να λειτουργήσει κι ως Bluetooth hands free. Συγκεκριμένα αν έχουμε μια κλήση τη στιγμή που ακούμε μουσική, το ηχείο αυτόματα σταματάει την αναπαραγωγή και μπαίνει σε λειτουργία hands free. Όταν τελειώσουμε τη συνομιλία μας, συνεχίζει αυτόματα η μουσική. Η συνομιλία μέσω της λειτουργίας hands free γίνεται μια χαρά και ο συνομιλητής μας ακούει περίφημα.

Το ηχείο είναι ακόμα συμβατό με τους ψηφιακούς ηχητικούς βοηθούς της Apple της Google και της Microsoft. Πατώντας το κουμπί «On / Off», για δύο δευτερόλεπτα, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία του ηχητικού ψηφιακού βοηθού. Δε θα πρέπει να ξεχάσουμε και τη λειτουργία Power Bank που υποστηρίζει το ηχείο αυτό. H μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4.000 mAh, οπότε μπορεί να φορτίσει άνετα το κινητό μας. Πραγματικά, πολύ βολικό! Αξιοσημείωτη είναι και η αυτονομία του που μπορεί να φτάσει της 24 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Έτσι το Bang θα παίζει μουσική για όσο διαρκεί το πάρτι μας και ακόμα περισσότερο!

Ο ήχος αυτού του ηχείου είναι πραγματικά πάρα πολύ δυνατός και καθαρός! Τα μπάσα είναι γεμάτα και τα πρίμα κρυστάλλινα. Οι φωνητικές συχνότητες αποδίδονται καθαρά και χωρίς παραμορφώσεις. Ο ήχος παραμένει διαυγής και χωρίς τριξίματα, ακόμα και στο μέγιστο της έντασης. Το ηχείο μπορεί άνετα να «γεμίσει» με μουσική έναν πολύ μεγάλο ενιαίο χώρο. Αυτό το πολύ καλό ηχητικό αποτέλεσμα οφείλεται στην τεχνολογία SoundPulse™ της Tronsmart. Χάρη σε αυτήν ο ήχος είναι δυνατότερος και με μεγαλύτερη ισχύ από τα άλλα ηχεία. Το ηχητικό φάσμα διευρύνεται και ενισχύεται η στερεοφωνική αίσθηση. Έχουμε ήχο με  βαθύτερα μπάσα και ταυτόχρονα υψηλής καθαρότητας φωνητικά. Το Bang SE, όπως και τα άλλα δύο μοντέλα Bang, είναι το απόλυτο ηχείο για τα πάρτι, αφού διαθέτει πλούσιο φωτισμό LED που αναβοσβήνει με διάφορα χρώματα σύμφωνα με τον ρυθμό της μουσικής. Έτσι παλμός και λάμψη πάνε μαζί! Ο φωτισμός μπορεί να απενεργοποιηθεί ή να ρυθμιστεί, ανάλογα με τα γούστα μας.

Παρόλο που το ηχείο είναι σχετικά βαρύ, η ενσωματωμένη λαβή που διαθέτει και ο ιμάντας, κάνουν πολύ εύκολη τη μεταφορά του. Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του Bang, είναι και η λειτουργία «Stereo Pairing» που υποστηρίζει. Μέσω αυτής μπορούμε να συνδέσουμε δύο ηχεία Bang SE μεταξύ τους και το ένα θα λειτουργεί σαν αριστερό ηχείο και το άλλο σαν δεξί. Έτσι θα έχουμε μια πραγματικά στερεοφωνική τρισδιάστατη απόδοση ήχου στον χώρο μας. H λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη μόνο κατά την αναπαραγωγή μέσω Bluetooth. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας «Stereo Pairing» γίνεται εύκολα με το πάτημα του ομώνυμου κουμπιού και στα δύο ηχεία.

Το Bang SE διαθέτει πιστοποίηση IPX6. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλον με σκόνη και υγρασία, χωρίς να κινδυνεύει να καταστραφεί. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα στο μπάνιο, στην πισίνα, στην παραλία, στη βροχή, στο χιόνι, στις λάσπες κ.λπ. χωρίς να υπάρχει φόβος να χαλάσει. Ακόμα διαθέτει την πιο πρόσφατη έκδοση Bluetooth έκδοσης 5.3. Προσφέρει έτσι σταθερές συνδέσεις μεγάλης εμβέλειας και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Στα συμβατά smart phones εμφανίζεται δίπλα στο Bluetooth σύμβολο και η στάθμη της μπαταρίας του ηχείου.

Συμπεράσματα

Το Bluetooth ηχείο Tronsmart Bang είναι πραγματικά μια άριστη επιλογή για όσους χρειάζονται ένα δυνατό ασύρματο ηχείο για να ακούνε μουσική. Ο ήχος του είναι μεστός και καθαρός. Έχει νεανική εμφάνιση, με φωτισμό LED και ποιοτική κατασκευή. Είναι λίγο βαρύ και μεγάλο αλλά μεταφέρεται εύκολα λόγω της πολύ πρακτικής λαβής και του ιμάντα που διαθέτει. Έχει πολλές δυνατότητες και χαρακτηριστικά όπως Πιστοποίηση IPX6, Power Bank, SoundPulse™ και Stereo Pairing, όπως περιγράψαμε αναλυτικά παραπάνω.

 

Από σήμερα, Black Friday, μπορείτε να παραγγείλετε κι εσείς αυτό το καταπληκτικό ηχείο από το επίσημο κατάστημα της Tronsmart στο Aliexpress, με έκπτωση 45%.  ΠΡΟΣΟΧΗ! Η προσφορά ισχύει μόνο για πέντε (5) μέρες! Για ακόμα καλύτερη τιμή, μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε τα διαθέσιμα κουπόνια. Αυτό το ηχείο πραγματικά αξίζει! Σε αυτή την τιμή δεν υπάρχει ανταγωνισμός!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο