27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Bosch – Με δικά της τσιπ τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν μεγαλύτερη αυτονομία

Το βασικό χαρακτηριστικό αυτών των νέων τσιπ θα είναι η μικρότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να μην επιβαρύνεται η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τα νέα τσιπ έχουν διαφορετικά ημιαγώγιμα υλικά τα οποία βασίζονται σε καρβίδια του πυριτίου και έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες και τάσεις ρεύματος.

Με αυτό τον τρόπο και βάσει των νέων χαρακτηριστικών υπάρχει καλύτερη αγωγιμότητα έως 50% και λιγότερες απώλειες θερμότητας. Τα εν λόγω τσιπ αφορούν στην μονάδα με τα ηλεκτρονικά ισχύος που διαχειρίζονται την μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας από την μπαταρία και το σύστημα μετάδοσης/ ηλεκτροκινητήρα.

“Οι ημιαγωγοί καρβιδίου του πυριτίου προσφέρουν μεγαλύτερη ισχύ για τα συστήματα ηλεκτρικής πρόωσης”, δήλωσε ο Harald Kroeger, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bosch, σε δημοσιογράφους στη Δρέσδη. “Για τον οδηγό ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου το όφελος αντιστοιχεί σε περίπου 6% μεγαλύτερη αυτονομία”.

Προς το παρόν η Bosch δεν έχει αναφέρει σε ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα δούμε πρώτα τα καινοτόμα τσιπ. Αλλά από την στιγμή που αποτελεί τον βασικό προμηθευτή των BMW, Volkswagen και Mercedes-Benz, λογικά θα είναι αυτές οι εταιρίες που θα έχουν τα «προνομιακά» τσιπ αποκτώντας ένα πλεονέκτημα απέναντι π.χ. στην Tesla.

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο