27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

ChatGPT: Το chatbot της OpenAI έχασε για λίγο τα “μυαλά του”

Το chatbot της OpenAI, ChatGPT, αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα την Τρίτη. Πολλοί χρήστες του, συγκεκριμένα, υπέβαλαν αναφορές για ακατανόητες απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

Η OpenAI, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, εντόπισε άμεσα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ChatGPT. Το dashboard της εταιρείας ανέφερε, αρχικά, την Τρίτη ότι «διερευνά αναφορές για απρόσμενες απαντήσεις από το ChatGPT». Αργότερα, το ενημέρωσε ότι η OpenAI εντόπισε το ζήτημα και αναζητά λύση. Μια τελευταία ενημέρωση το απόγευμα της Τετάρτης ανέφερε ότι όλα τα συστήματα λειτουργούν κανονικά.

Αυτό το περιστατικό αποτελεί μια κακή στιγμή για την OpenAI, η οποία είναι πρωτοπόρος στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης. Για το λόγο αυτό η εταιρεία, μάλιστα, έχει λάβει επένδυση πολλών εκατομμυρίων από τη Microsoft, ενώ πολλές επιχειρήσεις έχουν αγοράσει, πολύ ακριβά την πιο προηγμένη έκδοση του ChatGPT.

Η επίλυση του προβλήματος δεν σταμάτησε τους ανθρώπους να κάνουν υποθέσεις για την αιτία του. Ο Γκάρι Μάρκους, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και ειδικός στην τεχνητή νοημοσύνη, ξεκίνησε μια δημοσκόπηση στο Twitter ρωτώντας τους χρήστες για την πιθανή αιτία. Κάποιοι θεωρούν ότι η OpenAI υπέστη επίθεση hacking, ενώ άλλοι κατηγορούν προβλήματα λογισμικού.

Gary Marcus
@GaryMarcus

Why is ChatGPT acting so weirdly?
OpenAI got hacked
12%
Corrupted weights
46,6%
Hardware issue
12,7%
Other (specify)
28,8%

Θα αποτελούσε αυτή η κατάρρευση του συστήματος πρόβλημα εάν η OpenAI ήταν πιο διαφανής σχετικά με τη λειτουργία του chatbot της και τα δεδομένα στα οποία εκπαιδεύεται; Σε δημοσίευση του στο Substack, ο Γκάρι Μάρκους υποστηρίζει ότι το περιστατικό αυτό αποτελεί υπενθύμιση ότι η ανάγκη για λιγότερο αδιαφανείς τεχνολογίες είναι «υψίστης σημασίας».

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο