25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Χρησιμοποιείς λάθος την αριθμομηχανή στο iPhone σου!

Όλοι κάποια στιγμή θα χρησιμοποιήσουμε την αριθμομηχανή στο κινητό μας, όμως αν έχεις iPhone πιθανότατα την χρησιμοποιείς λάθος. Η εφαρμογή της Apple προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα φαίνεται εκ πρώτης και είναι μια πολύ δυνατή εφαρμογή αριθμομηχανής.

Ναι, εντάξει, απλές πράξεις κάνουμε, όμως αν κάνεις κάποιο λάθος, συνήθως πατάς AC και ξεκινάς από την αρχή. Όμως όχι, δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσεις από την αρχή, από αν σύρεις το δάχτυλό σου πάνω στον αριθμό που έγραψες λάθος, από τα δεξιά προς τα αριστερά, λειτουργεί σαν backspace και διαγράφει τους αριθμούς, μέχρι να φτάσεις στο λάθος και να το διορθώσεις. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείς χρόνο, αφού δεν χρειάζεται να κάνεις όλες τις πράξεις από την αρχή.

Μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία, είναι πως αν θες να μεταφέρεις το αποτέλεσμα που βρήκες σε άλλη εφαρμογή, δεν χρειάζεται να επιστρέψεις στην αριθμομηχανή. Αρκεί να κρατήσουμε πατημένο το εικονίδιο της αριθμομηχανής και τότε θα σου βγάλει την επιλογή να αντιγράψεις το τελευταίο αποτέλεσμα των πράξεών σου.

Επίσης, αν χρειάζεστε το κάτι παραπάνω και ψάχνεται για επιστημονική αριθμομηχανή, σταματήστε να ψάχνετε. Απλά γυρίστε την συσκευή οριζόντια, έχοντας ανοιχτή την αυτόματη περιστροφή. Θα δείτε να αλλάζει σε επιστημονική αριθμομηχανή, με όλες τις απαραίτητες επιλογές. Αν ακόμα χρειάζεστε παραπάνω συναρτήσεις, τότε πατάτε το πλήκτρο 2nd στα αριστερά.

Τώρα αν θέλετε έναν τυχαίο αριθμό, για κάποιο παιχνίδι ενδεχομένως, τότε υπάρχει το πλήκτρο Rand στην επιστημονική λειτουργία της αριθμομηχανής.

Τέλος, αν θέλετε να επιστρέψετε στην απλή αριθμομηχανή, απλά περιστρέφετε το κινητό και τα αποτελέσματά σας δεν χάνονται!

ΠΗΓΗ

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο