25.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Cyansky H5: Ένας φακός μεγάλης εμβέλειας για κυνηγούς και όχι μόνο!

Η CyanskyLight είναι μια νέα εταιρεία που ασχολείται με την ανάπτυξη και κατασκευή φακών. Έχει ήδη παρουσιάσει μια ενδιαφέρουσα σειρά από φακούς για διάφορες χρήσεις, με το όνομα Cyansky. Το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς είναι το Cyansky H5. O H5 είναι ένας φακός κυνηγιού μεγάλης εμβέλειας, με ενσωματωμένα έγχρωμα φίλτρα. Πολλά από τα χαρακτηριστικά του είναι πράγματι μοναδικά! Ας τον δούμε λίγο καλύτερα…

Περιγραφή

Ο Cyansky H5 είναι ένας φακός μεσαίου μεγέθους. Έχει χρώμα μαύρο και ένα ματ ασημένιο στεφάνι γύρω από τον προβολέα του. Η λαβή του φακού έχει τέτοια διάμετρο ώστε να μπορούμε να τον κρατάμε με σταθερότητα. Το βάρος του είναι σωστά κατανεμημένο στο σώμα του, έτσι μπορούμε να τον κρατάμε πολλή ώρα στο χέρι, χωρίς να μας κουράζει. Είναι κατασκευασμένος από σκληρό κράμα αλουμινίου και το ασημένιο στεφάνι από ανοξείδωτο χάλυβα. Ακόμα, έχει εξωτερικά σκληρή ηλεκτροστατική και αντιολισθηρή επίστρωση. Οι διαστάσεις του είναι: μήκος: 18,25 cm, διάμετρος προβολέα: 6,46 cm, διάμετρος βάσης προβολέα: 2,69 cm και διάμετρος λαβής: 2,39 cm. Το βάρος του είναι, με μπαταρία: 303 γραμμάρια και χωρίς μπαταρία 230 γραμμάρια.

Μπροστά στον προβολέα ο φακός είναι εξοπλισμένος με ανθεκτικό γυαλί υψηλής διαπερατότητας. Εσωτερικά ο προβολέας είναι επενδεδυμένος με ανακλαστήρα πολλαπλής ανακλαστικής ικανότητας, τύπου φλούδας πορτοκαλιού, ώστε να μας προσφέρει δέσμη σταθερής φωτεινότητας, ακόμα και στη μέγιστη απόσταση. Η φωτεινή πηγή του φακού είναι μια λυχνία τύπου CREE XHP35 HI LED. Αυτή η λυχνία είναι πολύ καλή επιλογή για έναν φακό μεγάλης εμβέλειας. Το διακριτικό HI στην ονομασία του σημαίνει ότι το LED είναι υψηλής φωτεινής έντασης. Στην πράξη μπορεί να αποδώσει φωτεινότητα μέχρι και 2000 lumens. Ο συγκεκριμένος φακός όμως έχει μέγιστη φωτεινότητα 1300 lumens. Αυτό σημαίνει ότι η λυχνία δε δουλεύει στα όριά της, άρα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ο διακόπτης λειτουργίας του φακού είναι τοποθετημένος πίσω, στο καπάκι της μπαταρίας και βρίσκεται κάτω από ένα ελαστικό κάλυμμα. Στην αρχή της λαβής του φακού υπάρχει ένα κουμπί που χρησιμοποιείται για την αλλαγή της φωτεινότητας. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι τέσσερεις. Turbo με φωτεινότητα 1300 lumens, Υψηλή με φωτεινότητα 450 lumens, Μέση με φωτεινότητα 200 lumens και Χαμηλή με φωτεινότητα 20 lumens. Στη φωτεινότητα turbo η αυτονομία του φακού φτάσει στις 3 ώρες ενώ στις υπόλοιπες φωτεινότητες η αυτονομία είναι 4 ώρες, 10 ώρες και 60 ώρες αντίστοιχα. Στη βάση του προβολέα υπάρχει ένας περιστρεφόμενος δακτύλιος με τη βοήθεια το οποίου μπορούμε να επιλέξουμε τα δύο ενσωματωμένα φίλτρα του φακού. Αυτά είναι το κόκκινο και το πράσινο. Ο σχεδιασμός του δακτυλίου με τα ενσωματωμένα φίλτρα είναι ένα μοναδικό και πρωτότυπο χαρακτηριστικό, με καταχωρημένη πατέντα από τη CyanskyLight.

Ο φακός τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, τύπου 21700. Είναι όμως συμβατός και με μπαταρίες τύπου 18650. Η μπαταρία είναι ένα ακόμα πρωτότυπο χαρακτηριστικό του φακού αυτού γιατί διαθέτει ενσωματωμένο κύκλωμα φόρτισης και θύρα type-C! Έτσι για να τη φορτίσουμε, το μόνο που χρειάζεται είναι να τη συνδέσουμε σε έναν κοινό φορτιστή κινητού, μέσω του καλωδίου που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Μάλιστα πάνω στον θετικό πόλο της υπάρχει και μια ενδεικτική λυχνία. Αυτή ανάβει κόκκινη στη φόρτιση και πράσινη στην πλήρη φόρτιση. Η χωρητικότητά της είναι 5000 mAh και η τάση της 3,6 V. Για την πλήρη φόρτισή απαιτούνται περίπου τρεις ώρες.

 

Η συσκευασία του φακού είναι ένα ορθογώνιο κουτί από σκληρό χαρτόνι. Σε όλες τις πλευρές του αναφέρονται πολλά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ενώ υπάρχει και η εικόνα του φακού, στην πάνω πλευρά. Εσωτερικά το κουτί έχει επένδυση από αφρώδες υλικό για μεγαλύτερη προστασία του φακού. Μέσα στο κουτί υπάρχουν: Ο Cyansky H5, μια μπαταρία 21700 με ενσωματωμένη θύρα φόρτισης type-C, ένας εφεδρικό λαστιχάκι στεγανοποίησης, ένα εφεδρικό λαστιχένιο κάλυμμα του διακόπτη λειτουργίας, το εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά, η κάρτα εγγύησης, το καλώδιο φόρτισης, ένα κορδόνι μεταφοράς και μια πλαστική θήκη ζώνης. Πραγματικά, ο φακός αυτός συνοδεύεται από πολλά αξεσουάρ! Προαιρετικά μπορούμε να προμηθευτούμε το ειδικό αξεσουάρ στερέωσης σε όπλο, μαζί με το ειδικό καπάκι μπαταρίας με τον σπιράλ διακόπτη απομακρυσμένης λειτουργίας.

Η CyanskyLight προσφέρει πέντε χρόνια εγγύηση για τον Cyansky H5 με δωρεάν επισκευή του. Ακόμα προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση του φακού αν αυτός εμφανίσει πρόβλημα τις πρώτες 15 μέρες από την ημερομηνία αγοράς.

Χαρακτηριστικά – Δυνατότητες – Απόδοση

Ο φακός Cyansky H5 της CyanskyLight είναι πραγματικά ένας φακός με μεγάλες επιδόσεις! Έχει πολύ ισχυρή φωτεινή δέσμη 1300 lumens και μεγάλη εμβέλεια λειτουργίας που φτάνει στα 600 μέτρα! Είναι σίγουρα ένα εργαλείο που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι φίλοι του κυνηγιού. Και αυτό όχι μόνο λόγω της μεγάλης φωτεινότητας και εμβέλειάς του, αλλά και λόγω των ενσωματωμένων φίλτρων που διαθέτει. Διαφορετικά είδη ζώων είναι ευαίσθητα σε διαφορετικά μήκη κύματος φωτός. Τα αγριογούρουνα για παράδειγμα έλκονται από το πράσινο φως ενώ τα ελάφια και τα ζαρκάδια από το κόκκινο. Με τη βοήθεια αυτού του φακού το κυνήγι μπορεί να γίνει πιο αποδοτικό. Δε χρειάζεται να προμηθευτούμε χωριστά φίλτρα που θα πρέπει να προσαρμόζουμε, κάθε φορά στον φακό μας, ανάλογα με τις ανάγκες. Με ένα απλό γύρισμα του ειδικού δακτυλίου, ενεργοποιούμε γρήγορα και εύκολα το κόκκινο ή το πράσινο φίλτρο.

Ο διακόπτης λειτουργίας του φακού είναι έτσι κατασκευασμένος που με ένα απλό άγγιγμα μπορεί να ανάψει τον φακό στιγμιαία. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο αφού σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή κινδύνου μπορούμε να στείλουμε φωτεινό σήμα SOS. Ακόμα ο φακός είναι πολύ ανθεκτικός σε πτώσεις. Δεν πρόκειται να πάθει καμία βλάβη αν τον ρίξουμε από ύψος μέχρι δύο μέτρων. Η δυνατότητα εναλλαγής των βαθμίδων φωτεινότητας μας βοηθάει να προσαρμόσουμε τη δέσμη φωτός στις ανάγκες μας. Αυτό συμβάλει πολύ και στη βελτίωση του χρόνου αυτονομίας του φακού, αφού στη μικρότερη φωτεινότητα των 20 lumens ο φακός θα ανάβει για 60 ώρες, με μία μόνο φόρτιση! Να αναφέρουμε ότι ο φακός «θυμάται» τη βαθμίδα φωτεινότητας που είχαμε ρυθμίσει όταν τον κλείσαμε και την ενεργοποιεί όταν τον θέσουμε πάλι σε λειτουργία. Να σημειώσουμε ακόμα ότι η αλλαγή των τεσσάρων βαθμίδων φωτεινότητας είναι δυνατή και στον κόκκινο και στον πράσινο φωτισμό.

Η θερμοκρασία του λευκού φωτός που παράγεται από τον H5 δεν αναφέρεται στις προδιαγραφές. Πάντως, φαίνεται να είναι περίπου στα 6500 K, άρα ο φακός αυτός αποδίδει ψυχρό λευκό φως. Αυτό είναι σωστή επιλογή για καλύτερη απόδοση στο απόλυτο σκοτάδι.

Ο φακός διαθέτει κατάλληλα ηλεκτρονικά συστήματα προστασίας από υπερφόρτιση, βραχυκύκλωμα, χαμηλή τάση και υπερθέρμανση. Συγκεκριμένα αν η θερμοκρασία του ανέβει πολύ μειώνει αυτόματα τη φωτεινότητά του από τα 1300 lumens στα 800 lumens ή και ακόμα πιο κάτω. Αν η θερμοκρασία του πέσει κάτω από το κρίσιμο όριο, ο φακός θα αυξήσει και πάλι τη φωτεινότητά του αυτόματα. Ο Cyansky H5 διαθέτει ακόμα αδιάβροχη πιστοποίηση IPX8 για χρήση κάτω από το νερό, μέχρι 2 μέτρα βάθους. Ωστόσο, δε συνιστάται η χρήση του στο αλμυρό νερό.

Ο H5 δεν είναι κατάλληλος μόνο για το κυνήγι αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περίπτωση που δεν υπάρχει φωτισμός. Στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο εξοχικό, στον κήπο, στην κατασκήνωση, στην εκδρομή, στο ψάρεμα, στα σπορ κλπ. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση! Πολύ πρακτική είναι και η θήκη του για τη ζώνη. Μπορούμε να την περάσουμε στη ζώνη μας και να τοποθετήσουμε σε αυτή τον φακό. Έτσι θα τον έχουμε μαζί μας και θα μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε άμεσα, όπου χρειαστεί. Αν του προσαρμόσουμε το λουράκι που υπάρχει επίσης στη συσκευασία, μπορούμε να τον κρεμάσουμε κάπου και να φωτίσουμε την περιοχή που μας ενδιαφέρει, χωρίς να απασχολούμε τα χέρια μας. Πολύ βολικό αποδεικνύεται και το ενσωματωμένο κύκλωμα φόρτισης της μπαταρία. Χάρη σε αυτό δεν απαιτείται ειδικός φορτιστής και καλώδιο για να τη φορτίσουμε. Αρκεί ο φορτιστής και το καλώδιο του κινητού που έχουμε έτσι κι αλλιώς μαζί μας.

Για να αντιληφθούμε τη μεγάλη φωτεινότητα του φακού αυτού, αρκεί να αναφέρουμε ότι αν τον ανάψουμε σε ένα τελείως σκοτεινό δωμάτιο με εμβαδόν 20 τ.μ. και τον στρέψουμε προς το ταβάνι, το δωμάτιο θα φωτιστεί περισσότερο ακόμα κι από την ηλεκτρική του λάμπα! Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο φακός αυτός δεν είναι παιχνίδι και πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή! Όταν ανάβει στη μέγιστη φωτεινότητα δεν πρέπει να τον στρέψουμε για κανέναν λόγο στα μάτια. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης στην όραση!

Συμπέρασμα

Ο Cyansky H5 είναι ένας φακός επαγγελματικών προδιαγραφών. Είναι ποιοτικός και έχει μεγάλη αντοχή για χρήση σε όλες τις συνθήκες. Διαθέτει αρκετά μοναδικά χαρακτηριστικά όπως τα ενσωματωμένα χρωματιστά φίλτρα και την επαναφορτιζόμενη μπαταρία με ενσωματωμένο μηχανισμό φόρτισης. Έχει μεγάλη φωτεινότητα που ρυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες μας, μεγάλη εμβέλεια και μεγάλη αυτονομία. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους!

Μπορούμε να τον αποκτήσουμε από το επίσημο διαδικτυακό κατάστημα της CyanskyLight με έκπτωση 30% στην τιμή των 99,95 $ και δωρεάν έξοδα αποστολής. Η τιμή αυτή είναι πολύ καλή για έναν φακό με αυτά τα χαρακτηριστικά και αυτή την υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share τη σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο