27.2 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024

Cyansky K3: Ο νέος φακός της CyanskyLight που αξίζει να αποκτήσεις!

Η CyanskyLight είναι μια γνωστή πλέον εταιρεία ανάπτυξης και κατασκευής φακών. Τα προϊόντα της ξεχωρίζουν για την άριστη ποιότητά τους και τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά. Στην ιστοσελίδα μας έχουμε παρουσιάσει ήδη δύο μοντέλα, τον Cyansky H5 και τον Cyansky P25. Σήμερα θα παρουσιάσουμε το καινούργιο μοντέλο της εταιρείας, τον φακό Cyansky K3. O K3, εκτός από φακός μεγάλης φωτεινότητας, είναι κι ένα εργαλείο κατάλληλο για σπάσιμο τζαμιών, σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Παρακάτω θα γνωρίσουμε τα μοναδικά του χαρακτηριστικά.

Περιγραφή

Ο Cyansky K3 έχει κυλινδρικό σχήμα. Είναι κατασκευασμένος από σκληρό κράμα αλουμινίου, με βαφή υψηλής αντοχής, σε χρώμα μαύρο. Εξωτερικά έχει σκληρή ηλεκτροστατική και αντι-ολισθηρή επίστρωση που σε συνδυασμό με τις αυλακώσεις στο σώμα του, συμβάλουν στο να τον κρατάμε με σταθερότητα. Οι διαστάσεις του είναι: μήκος: 15,10 cm, διάμετρος προβολέα: 4,00 cm και διάμετρος λαβής: 2,54 cm. Το βάρος του είναι, με μπαταρία: 206 γραμμάρια και χωρίς μπαταρία: 133 γραμμάρια. O φακός λοιπόν έχει μικρό μέγεθος και βάρος, έτσι μπορούμε να τον έχουμε πάντα μαζί μας.

Μπροστά στον προβολέα ο φακός είναι εξοπλισμένος με ανθεκτικό γυαλί υψηλής διαπερατότητας και χαμηλής ανακλαστικότητας. Εσωτερικά είναι επενδεδυμένος με ανακλαστήρα υψηλής ποιότητας, ώστε να  προσφέρει δέσμη σταθερής φωτεινότητας, ακόμα και στη μέγιστη απόσταση. Η στεφάνη του προβολέα είναι κατασκευασμένη από το εξαιρετικά ανθεκτικό μέταλλο Ζιρκόνιο. Ο K3 είναι ο πρώτος φακός της αγοράς που είναι εξοπλισμένος με την τελευταίας γενιάς λυχνία LED SFT-40-W της Luminus. Αυτή η λυχνία LED έχει τετράγωνο σχήμα και φωτεινή επιφάνεια 4,00 mm2. Μπορεί να αποδώσει μέγιστη φωτεινότητα μέχρι 1.650 lumens και μέγιστη γωνία θέασης μέχρι 120 μοίρες.

Ο διακόπτης λειτουργίας του φακού είναι τοποθετημένος πίσω, στο καπάκι της μπαταρίας και βρίσκεται κάτω από ένα ελαστικό κάλυμμα. Στην αρχή της λαβής του φακού υπάρχει ένα κουμπί που χρησιμοποιείται για την αλλαγή της φωτεινότητας. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι τέσσερεις. Turbo με φωτεινότητα 1.600 lumens και απόσταση δέσμης στα 600 m, Υψηλή με φωτεινότητα 800 lumens και απόσταση δέσμης στα 425 m, Μέση με φωτεινότητα 200 lumens και απόσταση δέσμης στα 143 m, Χαμηλή με φωτεινότητα 30 lumens και απόσταση δέσμης στα 21 m. Στη φωτεινότητα turbo η αυτονομία του φακού φτάσει στις 2 ώρες ενώ στις υπόλοιπες φωτεινότητες η αυτονομία είναι 3 ώρες, 12 ώρες και 100 ώρες αντίστοιχα. Αν κρατήσουμε πατημένο το κουμπί αλλαγής φωτεινότητας μερικά δευτερόλεπτα, ο φακός θα αρχίσει να αναβοσβήνει πολύ γρήγορα, υποδεικνύοντας έτσι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε αυτή τη λειτουργία η φωτεινότητα φτάνει στα 1.600 lumens, σε μέγιστη απόσταση 600 μέτρων, για μέγιστο χρόνο τριών ωρών. Στο σώμα του φακού υπάρχει επίσης ένα μεταλλικό κλιπ για να τον στερεώνουμε στην τσέπη μας ή στο σακίδιο.

Ο φακός τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, τύπου 21700. Η μπαταρία είναι όμοια με αυτή των φακών Cyansky H5 και P25. Διαθέτει δηλαδή ενσωματωμένο κύκλωμα φόρτισης και θύρα type-C. Έτσι για να τη φορτίσουμε, το μόνο που χρειάζεται είναι να τη συνδέσουμε σε έναν κοινό φορτιστή κινητού, μέσω του καλωδίου που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Μάλιστα πάνω στον θετικό πόλο της υπάρχει και μια ενδεικτική λυχνία. Αυτή ανάβει κόκκινη στη φόρτιση και πράσινη στην πλήρη φόρτιση. Η χωρητικότητά της είναι 5.000 mAh και η τάση της 3,6 V. Για την πλήρη φόρτιση απαιτούνται περίπου τρεις ώρες.

Η συσκευασία του φακού είναι ένα ορθογώνιο κουτί από σκληρό χαρτόνι. Σε όλες τις πλευρές του αναφέρονται πολλά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ενώ υπάρχει και η εικόνα του φακού, στην πάνω πλευρά. Μέσα στο κουτί θα βρούμε: Τον Cyansky K3, μια μπαταρία 21700 με ενσωματωμένη θύρα φόρτισης type-C, δύο εφεδρικά λαστιχάκια στεγανοποίησης, ένα εφεδρικό λαστιχένιο κάλυμμα του διακόπτη λειτουργίας, το εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά, την κάρτα εγγύησης, το καλώδιο φόρτισης, ένα κορδόνι μεταφοράς και μια πλαστική θήκη ζώνης. Προαιρετικά μπορούμε να προμηθευτούμε τα ειδικά αξεσουάρ στερέωσης σε διάφορα είδη όπλων ή κράνους και το ειδικό καπάκι μπαταρίας με τον διακόπτη απομακρυσμένης λειτουργίας. Η CyanskyLight δίνει πέντε χρόνια εγγύηση για τον Cyansky K3 και δύο χρόνια για την μπαταρία. Ακόμα προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση του φακού αν αυτός εμφανίσει πρόβλημα τις πρώτες 15 μέρες από την ημερομηνία αγοράς.

Χαρακτηριστικά – Δυνατότητες – Απόδοση

Ο Cyansky K3 είναι ένας φακός γενικής χρήσης με μεγάλες επιδόσεις! Έχει πολύ ισχυρή φωτεινή δέσμη 1.600 lumens και μεγάλη εμβέλεια λειτουργίας που φτάνει στα 600 μέτρα! Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά φωτεινότητας και εμβέλειας είναι παρόμοια με αυτά του Cyansky H5. Οι διατάσεις του όμως είναι μικρές και παρόμοιες με του Cyansky P25. Δηλαδή ο K3 είναι ένας ισχυρός φακός μεγάλης εμβέλειας, με μικρό μέγεθος ώστε να το έχουμε μαζί μας παντού. Είναι κατάλληλος για χρήση στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο εξοχικό, στον κήπο, στην κατασκήνωση, στην εκδρομή, κλπ.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του είναι η στεφάνη από Ζιρκόνιο που είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό μέταλλο. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, σε μια έκτακτη περίπτωση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον φακό σαν όπλο αυτοάμυνας, με χρήση παρόμοια με αυτή ενός αστυνομικού γκλοπ. Ακόμα μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για να  σπάσουμε ένα τζάμι, π.χ. αυτοκινήτου, για να απεγκλωβίσουμε έναν άνθρωπο. Πραγματικό ο K3 μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμος με πολλούς τρόπους! Ακόμα και για να σώσουμε τη ζωή ενός συνανθρώπου μας ή τη δική μας!

Η δυνατότητα εναλλαγής των βαθμίδων φωτεινότητας μας βοηθάει να προσαρμόσουμε τη δέσμη φωτός στις ανάγκες μας. Αυτό συμβάλει πολύ και στη βελτίωση του χρόνου αυτονομίας του φακού. Έτσι στη μικρότερη φωτεινότητα των 30 lumens, ο φακός θα ανάβει για 100 ώρες, με μία μόνο φόρτιση! Να αναφέρουμε ότι ο φακός «θυμάται» τη βαθμίδα φωτεινότητας που είχαμε ρυθμίσει όταν τον κλείσαμε και την ενεργοποιεί όταν τον θέσουμε πάλι σε λειτουργία. Να σημειώσουμε ακόμα ότι η λειτουργία του γρήγορου άναψε – σβήσε μπορεί να φανεί σωτήρια σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η θερμοκρασία του λευκού φωτός που παράγεται από τον K3 δεν αναφέρεται στις προδιαγραφές. Πάντως, φαίνεται να είναι στα 6.500 K, άρα ο φακός αυτός αποδίδει ψυχρό λευκό φως. Αυτό είναι σωστή επιλογή για καλύτερη απόδοση στο απόλυτο σκοτάδι.

Ο φακός διαθέτει κατάλληλα ηλεκτρονικά συστήματα προστασίας από υπερφόρτιση, βραχυκύκλωμα, χαμηλή τάση και υπερθέρμανση. Συγκεκριμένα αν η θερμοκρασία του ανέβει πολύ, μειώνει αυτόματα τη φωτεινότητά του από τα 1.600 lumens στα 1.200 lumens ή και ακόμα πιο κάτω. Ακόμα αν η τάση της μπαταρίας πέσει κάτω από τα 3,0 V, ο φακός θα μειώσει αυτόματα τη φωτεινότητά του, αλλά δε θα σβήσει παρά μόνο αν αδειάσει τελείως η μπαταρία. Ο Cyansky Κ3 διαθέτει αδιάβροχη πιστοποίηση IPX-8 για χρήση κάτω από το νερό, μέχρι 2 μέτρα βάθος. Ωστόσο, δε συνιστάται η χρήση του στο αλμυρό νερό. Ακόμα είναι πολύ ανθεκτικός σε πτώσεις. Δεν πρόκειται να πάθει καμία βλάβη αν τον ρίξουμε από ύψος μέχρι δύο μέτρων. Ο φακός αυτός μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα σε θερμοκρασία από -30ο C ως 50ο C. Πρακτικά δηλαδή λειτουργεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πολύ πρακτική είναι και η θήκη του για τη ζώνη. Μπορούμε να την περάσουμε στη ζώνη μας και να τοποθετήσουμε σε αυτή τον φακό. Έτσι θα τον έχουμε μαζί μας και θα μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε άμεσα, όπου χρειαστεί. Αν του προσαρμόσουμε το λουράκι που υπάρχει επίσης στη συσκευασία, μπορούμε να τον κρεμάσουμε κάπου και να φωτίσουμε την περιοχή που μας ενδιαφέρει, χωρίς να απασχολούμε τα χέρια μας. Πολύ βολικό αποδεικνύεται και το ενσωματωμένο κύκλωμα φόρτισης της μπαταρία. Χάρη σε αυτό δεν απαιτείται ειδικός φορτιστής και καλώδιο για να τη φορτίσουμε. Αρκεί ο φορτιστής και το καλώδιο του κινητού που έχουμε έτσι κι αλλιώς μαζί μας.

Για να αντιληφθούμε τη μεγάλη φωτεινότητα του K3, αρκεί να αναφέρουμε ότι αν τον ανάψουμε σε ένα τελείως σκοτεινό δωμάτιο με εμβαδόν 25 τ.μ. και τον στρέψουμε προς το ταβάνι, το δωμάτιο θα φωτιστεί περισσότερο ακόμα κι από την ηλεκτρική του λάμπα! Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο φακός αυτός δεν είναι παιχνίδι και πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή! Όταν ανάβει στη μέγιστη φωτεινότητα δεν πρέπει να τον στέψουμε για κανέναν λόγο στα μάτια. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης στην όραση!

Συμπέρασμα

Ο Cyansky K3 είναι ένας φακός επαγγελματικών προδιαγραφών. Είναι ποιοτικός και έχει μεγάλη αντοχή για χρήση σε όλες τις συνθήκες. Έχει μικρό μέγεθος ώστε να μπορούμε να τον έχουμε μαζί μας παντού. Διαθέτει αρκετά μοναδικά χαρακτηριστικά όπως τη δυνατότητα χρήσης για το σπάσιμο τζαμιών ή ως αστυνομικό γκλοπ. Έχει μεγάλη φωτεινότητα που ρυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες μας, μεγάλη εμβέλεια και μεγάλη αυτονομία. Ακόμα διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία με ενσωματωμένο μηχανισμό φόρτισης. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους! Μπορούμε να τον αποκτήσουμε από το επίσημο διαδικτυακό κατάστημα της CyanskyLight με έκπτωση 18% στην τιμή των 70,00 $ και δωρεάν έξοδα αποστολής. Η CyanskyLight προσφέρει τρόπο αποστολής απαλλαγμένο από χρεώσεις τελωνείου και παράδοση σε 15 μέρες.

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο