25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Δυστυχώς η Huawei χάνει το τρένο με τον Kirin 710A να είναι υποδιέστερος από τους ανταγωνιστές του!

Στο μεσαίο μοντέλο P Smart 2021, η Huawei χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή που κατασκευάζεται για πρώτη φορά από τον κινέζικο συνεργάτη SMIC.

Ο HiSilicon Kirin 710A είναι ένας οκταπύρηνος SoC που βασίζεται στον Kirin 710 αλλά κατασκευάστηκε με τη διαδικασία των 14nm-FinFET. Το chipset ενσωματώνει τέσσερις πυρήνες επεξεργαστών Cortex A73 (2 GHz) και τέσσερις πυρήνες Cortex A53 με ταχύτητα ρολογιού έως 1,7 GHz. Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών είναι η Mali-G51 MP4, η οποία έχει χαμηλή απόδοση.

Όμως και η CPU δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Στην εκτενή δοκιμή που έγινε στο P Smart 2021, το chipset του smartphone της Huawei, μένει πολύ πίσω από τους ανταγωνιστές του, τον Snapdragon. Ακόμη και ένα Huawei P smart Pro με τον Kirin 710, το οποίο έχει ήδη παρουσιάσει κάποια ελλείμματα στις δυνατότητες απόδοσης, τοποθετείται ως επί το πλείστον μπροστά από το P Smart 2021. Οι δοκιμή της κάρτα γραφικών στο GFXBench δείχνει παρόμοια εικόνα όπως του επεξεργαστή, με την απόδοση στην Adreno 618 του Snapdragon 720 και του Snapdragon 730 της Qualcomm, μίας μεσαίου εύρους δηλαδή κάρτα γραφικών, να είναι ακόμη πιο έντονες.

Ακόμη και ένα κινητό με επεξεργαστή τον Mediatek Helio G80 που χρησιμοποιείται σε smartphone χαμηλού προϋπολογισμού, όπως το Redmi 9A, βρίσκεται μπροστά από το Kirin 710A στη βαθμολογία απόδοσης.

Απ ‘ότι φαίνεται η λύση SMIC μάλλον δεν είναι η καλύτερη, αλλά με αυτή να είναι ίσως η μόνη εφικτή αυτή την στιγμή, δεν ξέρω εάν είναι καλό για την εταιρεία να την χρησιμοποιεί ή να περιμένει να δει τι θα γίνει τώρα με την εκλογή του Baiden και εάν θα αλλάξει το κλίμα γενικώς.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο