18.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Δυστυχώς με τις επόμενες ενημερώσεις η Microsoft αφαιρεί και άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά από τα Windows 10! Δείτε τι….

Ο Πίνακας Ελέγχου (Control Panel) χάνει άλλο ένα κομμάτι της λειτουργικότητας στην τελευταία έκδοση προεπισκόπησης του λειτουργικού συστήματος.

Τα Windows 10 ανακατευθύνουν μία από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες στον Πίνακα Ελέγχου – την ενότητα όπου μπορείτε να απεγκαταστήσετε προγράμματα – στην κύρια εφαρμογή Ρυθμίσεις, καθώς οι εργασίες συνεχίζουν να εστιάζουν τους χρήστες στην τελευταία στην έκδοση προεπισκόπησης του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Όπως ίσως γνωρίζετε, τα Windows 10 παραμένουν ένα αρκετά άθικτο λειτουργικό σύστημα από ορισμένες απόψεις, με κάποια λειτουργικότητα να επαναλαμβάνεται σε μέρη ή να είναι κρυμμένο σε πιο σκοτεινές γωνίες του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη.

Ο Πίνακας Ελέγχου, ο οποίος ήταν κεντρικός σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows – και ήταν από τις πρώτες μέρες του λειτουργικού συστήματος επιφάνειας εργασίας – βρίσκεται τώρα στην περιφέρεια της διεπαφής με την Microsoft να τον μετακινεί σιγά-σιγά στις Ρυθμίσεις όπως αναφέρθηκε, με τελευταίο κομμάτι του παζλ να είναι ο πίνακας Προγράμματα και δυνατότητες.

Όπως αναφέρουν τα Windows Latest, σε μια έκδοση προεπισκόπησης των Windows που κυκλοφόρησε πρόσφατα (build 20211), η Microsoft δοκιμάζει τώρα δυνατότητα ν’ ανακατευθύνει τους χρήστες που ανοίγουν τα Προγράμματα και Λειτουργίες στον Πίνακα Ελέγχου, έτσι ώστε να αποστέλλονται στις Εφαρμογές και τις δυνατότητες στις Ρυθμίσεις.

Αντιμετώπιση διπλότυπων

Λάβετε υπόψη ότι οι Εφαρμογές και οι λειτουργίες διαθέτουν ήδη τις λειτουργίες που παρέχονται από Προγράμματα και Λειτουργίες για την κατάργηση της εγκατάστασης εφαρμογών (ή την τροποποίηση / αλλαγή τους), οπότε στην πραγματικότητα πρόκειται για την κατάργηση της επανάληψης και όχι τη μεταφορά της λειτουργικότητας ως έχει.

Ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί απογοήτευση για όσους προτιμούν να μπουν στον Πίνακα Ελέγχου για αυτές τις εργασίες, ή απλώς έχουν συνηθίσει την πιο συμπαγή διάταξη και μια σειρά από προηγμένες λειτουργίες σε σύγκριση με την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Και φυσικά είναι ένα άλλο σημάδι με την ευρύτερη έννοια ότι οι ημέρες του Πίνακα Ελέγχου μπορεί να είναι αριθμημένες.

Ίσως θυμάστε ότι νωρίτερα αυτό το έτος είδαμε την ενότητα Σύστημα του Πίνακα Ελέγχου να αφαιρείται, και επιπλέον υπήρχαν ενδείξεις ότι ο Πίνακας Ελέγχου μπορεί να θαφτεί και να κρυφτεί βαθιά στο λειτουργικό σύστημα, και αυτό από μόνο του είναι ένα σημάδι ότι η Microsoft θα μπορούσε να αναζητά για να το αφήσετε εντελώς, μακροπρόθεσμα.

Ο κίνδυνος εδώ είναι ότι ο Πίνακας Ελέγχου προσφέρει μια σειρά από προηγμένες λειτουργίες και χρήσιμα κομμάτια πληροφοριών, ενώ οι Ρυθμίσεις είναι μια απλούστερη πιο απλοποιημένη υπόθεση – οπότε αν το σχέδιο πρόκειται να απομακρύνει εντελώς τον Πίνακα Ελέγχου, η Microsoft πρέπει να διασφαλίσει ότι ενσωματώνει όλα τις προηγμένες επιλογές (ή τουλάχιστον τις πιο σημαντικές) του πρώτου στο δεύτερο.

Εν ολίγοις, αν γίνει σωστά, όλα αυτά θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καλά. αλλά αν γίνει λάθος, περισσότεροι κάτοχοι των Windows 10 με γνώσεις τεχνολογίας θα μπορούσαν να μείνουν σοβαρά δυσαρεστημένοι.

 

[signoff]

 

Πηγή: https://www.techradar.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο