Εγκληματική οργάνωση: Αποκαλύφθηκε εισαγωγή απομιμητικών προϊόντων μέσω ιστοσελίδων

Μόνο τα αρνητικά σχόλια των χρηστών και των δυσαρεστημένων πελατών στην κριτική των ιστότοπων και των ιστοσελίδων που διατηρούσαν, ήταν ικανά να σταματήσουν τα δεκατέσσερα μέλη της σπείρας τα οποία «σε τιμές ευκαιρίας με υποτιθέμενες εκπτώσεις – προσφορές, της τάξης του 60%» πουλούσαν «μαϊμού» ρούχα και παπούτσια.

Έκαναν λοιπόν κάτι πολύ απλό για να εξαφανίσουν τους… κακοθελητές που προσπαθούσαν να προστατεύσουν και άλλους καταναλωτές ώστε να μην αγοράσουν τα χαμηλής ποιότητας εμπορεύματα. Έκλειναν τις συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις και δημιουργούσαν νέες ώστε να συνεχίσουν το παράνομο εμπόριο τους.

 

Τα «στρατηγεία» της απάτης, μέσω των οποίων διακίνησαν προϊόντα συνολικής αξίας 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκονταν στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Αττικής. Σημαντικός ήταν ο ρόλος και του τηλεφωνικού κέντρου που είχε στηθεί στην περιοχή των Αχαρνών για το οποίο υπεύθυνη ήταν μια γυναίκα.

Ο γιος της, σύμφωνα με τον ρόλο που έχουν αποδώσει οι αρχές, ήταν από τα βασικά στελέχη του κυκλώματος. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και λογιστές οι οποίοι φρόντιζαν να ανοίγουν τις εικονικές εταιρίες προκειμένου η παράνομη δραστηριότητα να συνεχίζεται χωρίς προβλήματα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε απομιμητικά προϊόντα, μέσω ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Συνελήφθησαν 14 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά

Κατασχέθηκαν 9.940 ζεύγη υποδημάτων, είδη ένδυσης και ηλεκτρονικός εξοπλισμός κινητών τηλεφώνων, απομιμήσεις επωνύμων προϊόντων και 212.650 ευρώ

Η συνολική αξία των απομιμητικών προϊόντων που διακινήθηκαν υπερβαίνει τα 7.440.000 ευρώ

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν στην εισαγωγή και διακίνηση στη χώρα μας, απομιμητικών προϊόντων μέσω ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν 14 μέλη (13 ημεδαποί και αλλοδαπός) της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα σήματα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 7 άτομα κατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα.

Όπως προέκυψε, η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2020, διαρθρωμένη σε 3 συνεργαζόμενες ομάδες, τα μέλη των οποίων προμηθεύονταν από την Κίνα και την Τουρκία απομιμητικά είδη, τα οποία στη συνέχεια εμπορεύονταν μέσω ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που δήλωναν σε ανύπαρκτα άτομα, ενώ για την απόκρυψη των δραστηριοτήτων τους, δημιούργησαν και διαχειρίζονταν «εικονικές» εταιρείες.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, μέσω του διαδικτύου, διαφήμιζαν τα «επώνυμα είδη» ένδυσης και υπόδησης, σε τιμές ευκαιρίας με υποτιθέμενες εκπτώσεις – προσφορές, της τάξης του 60%, προκειμένου παραπλανητικά να πείθουν ανυποψίαστους καταναλωτές για τη γνησιότητα των εμπορευμάτων που αγοράζουν.

Οι παραγγελίες αποστέλλονταν στους πελάτες μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών- courier χωρίς να εκδίδονται φορολογικά παραστατικά, ενώ ως αποστολείς αναγράφονταν φυσικά και νομικά πρόσωπα – αχυράνθρωποι.

Πιο αναλυτικά, ως προς τη λειτουργία των 3 ομάδων, προέκυψε ότι:

Η πρώτη ομάδα, η οποία αποτελούνταν από 4 άτομα (3 άνδρες – 1 γυναίκα), είχε προβεί στην κατοχύρωση και λειτουργία ιστοτόπων εμπορίας ειδών ρουχισμού και υποδημάτων, επ’ ονόματι ανύπαρκτων φυσικών προσώπων, μέσω των οποίων εμπορευόταν απομιμητικά προϊόντα επώνυμων οίκων μόδας.

Παράλληλα, η γυναίκα, διαχειριζόταν το τηλεφωνικό κέντρο των ιστοτόπων, μέσω του οποίου, η οργάνωση παραπλανούσε τους καταναλωτές σχετικά με τα προς πώληση είδη, ενώ τα εμπορεύματα αποστέλλονταν μέσω συγκεκριμένου υποκαταστήματος εταιρείας ταχυμεταφορών, ιδιοκτησίας μέλους της ομάδας.

Οι πληρωμές των πελατών γίνονταν αποκλειστικά με μετρητά, τα οποία στη συνέχεια πιστώνονταν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των «εικονικών» εταιρειών που αναγράφονταν στα δέματα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, μέσω 4 ιστοτόπων, διακινήθηκαν πάνω από 90.000 αποστολές εμπορευμάτων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό των 6.600.000 ευρώ.

Τα μέλη της δεύτερης ομάδας , είτε προέβαιναν, είτε συμμετείχαν στη σύσταση «εικονικών» εταιρειών και σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών που ανήκαν φαινομενικά σε αλλοδαπούς υπηκόους, τη διαχείριση των οποίων αναλάμβανε το αρχηγικό μέλος αυτής της υποομάδας.

Τα πακέτα των εμπορευμάτων που διακινούνταν από τα μέλη της οργάνωσης, ανέγραφαν ως αποστολείς τις προαναφερόμενες «εικονικές» εταιρείες και αποστέλλονταν μέσω του υποκαταστήματος εταιρείας ταχυμεταφορών που χρησιμοποιούσε η πρώτη ομάδα.

Οι «εικονικές» εταιρείες χρησιμοποιούνταν επίσης για «ξέπλυμα» χρήματος για λογαριασμό των πραγματικών εταιρειών που διαχειρίζονταν τα μέλη της δεύτερης ομάδας, με μεταφορές χρημάτων και κατάρτιση τιμολογίων.

Η τρίτη ομάδα, απαρτιζόταν από 2 άτομα, τα οποία προμήθευαν την εγκληματική οργάνωση με απομιμητικά προϊόντα που εισήγαγαν από την Τουρκία και την Κίνα.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Επιπλέον, διαχειρίζονταν δικούς τους ιστότοπους και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να πωλούν από εκεί απομιμητικά είδη, χρησιμοποιώντας 2 εικονικές εταιρείες ως αποστολείς και δεχόμενοι πληρωμές αποκλειστικά με μετρητά.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη αυτής τη υποομάδας, από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέσω 3 ιστοτόπων και 16 προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποίησαν τουλάχιστον 18.300 αποστολές εμπορευμάτων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό των 840.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 16 Μαρτίου, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας και με τη συνδρομή ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. και Δ.ΥΜ.ΕΤ., σε οικίες, εταιρείες ταχυμεταφορών, μεταφορική εταιρεία, 4 καταστήματα εμπορίας ειδών ένδυσης, 3 αποθήκες, 2 λογιστικά γραφεία και σε θυρίδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • 9.940 ζεύγη υποδημάτων,
  • 801 είδη ένδυσης,
  • 212.650 ευρώ και 620 δολάρια Η.Π.Α.,
  • 25 χρυσές λίρες και αεροβόλο όπλο,
  • 30 κινητά τηλέφωνα και 4 ηλεκτρονικές ταμπλέτες,
  • 10 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 5 φορητές μονάδες αποθήκευσης (USB),
  • 10 κάρτες τραπεζικών ιδρυμάτων,
  • 8 σφραγίδες εικονικών εταιρειών,
  • 28 πακέτα-δέματα εταιρειών ταχυμεταφορών,
  • πλήθος καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων,
  • μπλοκ επιταγών και αποδεικτικά πληρωμών,
  • διάφορα έγγραφα, σημειώσεις, καθώς και αποκόμματα αποστολών.

Επίσης, σε έρευνα σε οικία ανευρέθηκαν παραστατικά στα οποία, μέλος της οργάνωσης, φαινόταν ως αποδεκτής ποσότητας υποδημάτων που μεταφέρονται ακτοπλοϊκά από την Κίνα σε κοντέινερ. Στο πλαίσιο αυτό, το εν λόγω κοντέινερ δεσμεύτηκε από το Τελωνείο Πειραιά, προκειμένου να ερευνηθεί εάν το περιεχόμενό του σχετίζεται με τις εγκληματικές δραστηριότητές της οργάνωσης.

Τα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια και το όπλο θα αποσταλούν για εξέταση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τα εμπορεύματα που κατασχέθηκαν, όπως γνωμάτευσαν αρμόδιοι πραγματογνώμονες είναι παραποιημένα και καταστράφηκαν σε εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν σχετικά η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Με τσουχτερή τιμή θα έρθει το iPhone 18 Pro

Η γνωστή εταιρία αναλύσεων, Counterpoint, έδωσε στη δημοσιότητα έναν πίνακα, από τον οποίο αναλύει ότι το iPhone 18 Pro Max θα κοστίζει πολλά περισσότερα χρήματα στην Apple για να...

Xiaomi 18 Pro: 2 X 200MP κάμερες, 7000mAh μπαταρία, επιδόσεις και τιμή σοκ

Το Xiaomi 18 Pro αναμένεται να είναι ένα από τα πιο ικανά smartphones που έχει ανακοινώσει η Xiaomi, αλλά και λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης...

Google: Ξεκινάει τη χρήση της IP διεύθυνσής μας

Μια σημαντική αλλαγή ξεκινάει να εφαρμόζει η Google για όσους διαμένουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελβετία. Υπάρχει περίπτωση να...

Τέλος στα USB εγκατάστασης: Η Microsoft ενσωματώνει το Cloud Rebuild στο Windows 11

Η Microsoft αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες και οι διαχειριστές συστημάτων ανακτούν υπολογιστές που έχουν καταρρεύσει. Το νέο εργαλείο Cloud...

Άλμα από M5 σε M7: Το MacBook Pro παίρνει άλλο δρόμο

Η Apple φέρεται να αλλάζει σχέδια για τη νέα γενιά MacBook Pro, παρακάμπτοντας τα ισχυρά chips M6 Pro και M6 Max και περνώντας κατευθείαν...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Διακοπές Ρεύματος;;; ΤΕΡΜΑ οι Δικαιολογίες… Φτιάξ’ το ΣΗΜΕΡΑ με Allpowers R600 Power Station στα 212€ ΚΟΜΠΛΕ

Αν ακόμη δεν έχεις κάνει κάτι για να διασφαλίσεις από το "ΚΑΚΟ" ρεύμα τις πανάκριβες συσκευές σου ή ακόμη και την δουλειά σου... με...

Με 30.000 DPI… Razer Pro Click V2, Ασύρματο Gaming Ποντίκι, RGB, Εργονομικό, Ai & Macros και Στην Καλύτερη Τιμή EVER από Ελλάδα (βίντεο)

Όταν κάτι αφορά την δουλειά σου πάνω απ' όλα πάντα προτείνω να διαθέσεις κάτι "παραπάνω" γιατί σίγουρα θα σου τα γυρίσει πίσω πολλές φορές. Έτσι...

Xiaomi MIJIA Youth Edition2S: Ο πιο “ΤΣΑΜΠΑ” Επώνυμος DLP προτζέκτορας είναι εδώ… στα 297€ ΚΟΜΠΛΕ (βίντεο)

Βίντεο Σύγκρισής  Xiaomi MIJIA Youth Edition2S (DLP) VS Wanbo T2 MAX New (LED) Είναι ο 5ος DLP Προτζέκτορας που φέρνω στο κανάλι ανάμεσα σε 10άδες...

Κάνε Δική σου… την Δική μου Action Camera! Η Insta360 Ace Pro 2, στο “Καλύτερο” Bandle και Τιμή από ΕΛΛΑΔΑ!!!! (βίντεο)

Την έχεις δει να πρωταγωνιστεί σε πολλά από τα βίντεο μου και είναι η αγαπημένη μου γιατί απλά κάνει τα "πάντα" και τα κάνει...

Το “Απόλυτο” VFM και καλύτερο Power Station Στα 1800W (3600W Peak), 1024Wh και 0,01sec UPS… Στα 367€ ΚΟΜΠΛΕ (Βίντεο)

Μετά από δική σας προτροπή και 6 μήνες δοκιμών μπορώ πλέον να ανεβάζω το βίντεο και να πω με ασφάλεια ότι δουλεύει άψογα. Προσωπικά δεν...