25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Elon Musk: 50 πράγματα που πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά από μικρά

O Musk είπε τη γνώμη του για το τι πιστεύει ότι πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία

Ο Elon Musk πιστεύει ότι τα σημερινά σχολεία μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά. Ο ίδιος έχει κάνει δωρεές για να προσφέρει μια καλή εκπαίδευση σε όλους. Επιπλέον, δημιούργησε ένα μικρό ιδιωτικό σχολείο, το Ad Astra, για τα παιδιά του προσωπικού της SpaceX και όσους επιθυμούν ένα καινοτόμο (αν και ασυνήθιστο) πρόγραμμα σπουδών.

Αν και η τεχνολογία έχει βοηθήσει στον αναδιαμόρφωση της μάθησης, ο Musk έχει εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με τις αμέτρητες πληροφορίες (και την παραπληροφόρηση) που δέχονται τα παιδιά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις ψεύτικες ειδήσεις (fake news) κ.λπ. με αποτέλεσμα να γεμίζουν το μυαλό τους με ανοησίες, όπως λέει.

Ο Elon Musk είπε τα 50 πράγματα που πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά από μικρά

Καλεσμένος στο podcast του Joe Rogan, ο Elon Musk εξέφρασε τα αρνητικά των κοινωνικών δικτύων, «Ιδιαίτερα το Instagram… (με τους ανθρώπους που ψεύδονται) ότι είναι πολύ καλύτεροι από ό,τι είναι στην πραγματικότητα και είναι πολύ πιο χαρούμενοι από όσο είναι στην πραγματικότητα».

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Elon έλεγε: «Το βασικό πρόβλημα είναι ότι χρειαζόμαστε καλύτερα πνευματικά τείχη προστασίας για τις πληροφορίες που έρχονται συνεχώς σε εμάς. Η κριτική σκέψη και ορισμένες βασικές αρχές πρέπει να είναι υποχρεωτικό μάθημα στο γυμνάσιο. Ποιος έγραψε το λογισμικό που “τρέχει” στο μυαλό σας; Είστε σίγουροι ότι το θέλετε πραγματικά εκεί;».

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Ο Elon Musk έχει μιλήσει εκτενώς για τη χρήση συγκεκριμένων πλαισίων για τη καλύτερη σκέψη και κατ’ επέκταση, μάθηση. Ωστόσο, δεν έχει εξηγήσει αναλυτικά τα «νοητικά τείχη προστασίας» και πώς να τα δημιουργήσουμε στο μυαλό μας. Μοιράστηκε μάλιστα μια σειρά από δεξιότητες που όπως έγραψε «πρέπει να μαθαίνονται σε νεαρή ηλικία». Μεταξύ άλλων, το βασικό σφάλμα απόδοσης και το group thinking.

Image

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο