Τα Windows 7 έφτασαν στο τέλος της παρατεταμένης περιόδου υποστήριξης τον Ιανουάριο, οπότε αναμένεται ότι οι αριθμοί χρηστών του θα έχουν μειωθεί δραστικά τους τελευταίους οκτώ μήνες – αλλά θα κάνατε λάθος. Το μερίδιο αγοράς του σεβαστού λειτουργικού συστήματος παραμένει σχεδόν στο ένα τέταρτο όλων των συσκευών ακόμα!
Τα Windows 7, που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 2009, βγήκαν από την κύρια υποστήριξη και μπήκαν στην εκτεταμένη φάση υποστήριξης τον Ιανουάριο του 2015. Τα πέντε χρόνια δωρεάν κρίσιμων ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας, διορθώσεις σφαλμάτων και τεχνικής υποστήριξης έληξαν στις 14 Ιανουαρίου 2020, αλλά λίγοι χρήστες το έχουν εγκαταλείψει.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του NetMarketShare, τα Windows 7 λειτουργούν στο 23,34% των συσκευών. Αυτό είναι λίγο περισσότερο από 2% χαμηλότερο από το μερίδιο αγοράς του 25,56% που είχε τον Ιανουάριο.
Ωστόσο, η επίμονη χρήση των Windows 7, δεν ισοδυναμεί με κακές ειδήσεις για τα Windows 10. Η Microsoft πέτυχε τελικά το στόχο του ενός δισεκατομμυρίου συσκευών που εκτελούν το τελευταίο λειτουργικό σύστημα τον Μάρτιο, χάνοντας την αρχική πρόβλεψη κατά περίπου 20 μήνες. Τα Windows 10 αυξάνουν αργά το μερίδιο αγοράς τους από την κυκλοφορία του και τώρα ανέρχονται στο 59,37%.
Αλλού, η παρακμή των Windows 8.1 συνεχίζεται, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στο 2,87% των συσκευών. Τα Windows XP έχουν μερίδιο αγοράς 0,82% και, απίστευτα, ένας πολύ μικρός αριθμός ατόμων εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα Windows Vista, για κάποιο λόγο (πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί) !?
Είναι επίσης καλά τα νέα για τη Microsoft γενικά. Τα λειτουργικά συστήματα των Windows βρίσκονται τώρα στο 87,03% όλων των συσκευών. Το Mac OS είναι δεύτερο με 8,95%, ακολουθούμενο από Linux με 3,57%.
Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι παραμένουν στα Windows 7!? Ενώ η εξοικείωση παίζει ρόλο, η φήμη των Windows 10 για ενημερώσεις συστήματος δεν έχει βελτιωθεί – η ενημέρωση του Μαΐου 2020 προκάλεσε πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός πολύ ενοχλητικού σφάλματος σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Οι ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο παραμένουν επίσης, αν και η Microsoft προσπάθησε να τα αντιμετωπίσει.
[signoff]
Πηγή: https://www.techspot.com/