28.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Εξαφανίζεται η ετικέτα του 8K από τα κουτιά του PlayStation 5

Η Sony φαίνεται να έχει αφαιρέσει την ετικέτα 8K από τα κουτιά του PlayStation 5 που ήταν καθαρά ορατή στο μπροστινό μέρος τους από την κυκλοφορία.

Όπως εντόπισε ο John Linneman του Digital Foundry, τα νέα κουτιά περιλαμβάνουν πλέον μόνο τις ετικέτες 4K/120 fps και HDR και δεν ‘φωνάζουν’ πλέον στον κόσμο ότι η πιο πρόσφατη κονσόλα της Sony είναι ικανή να αποδίδει σε 8K.

Εικόνα

Πριν από την κυκλοφορία της κονσόλας το 2020, η Sony σημείωσε ότι “το PS5 είναι συμβατό με οθόνες 8K κατά την κυκλοφορία και μετά από μια μελλοντική ενημέρωση λογισμικού συστήματος θα μπορεί να παράγει αναλύσεις έως και 8K όταν το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο, με υποστηριζόμενο λογισμικό”.

Από τότε, δεν υπήρξε ουσιαστικά καμία πραγματική υποστήριξη για τίτλους 8K, εκτός από ένα παιχνίδι γνωστό ως “The Touryst”. Επιπρόσθετα, η υιοθέτηση τηλεοράσεων 8K δεν είναι αρκετές σε ένα επίπεδο όπου ήταν προτεραιότητα για τους κατασκευαστές κονσολών.

Η Sony δεν ήταν η μόνη που τόνισε το 8K το 2020, καθώς η Microsoft ανέφερε επίσης ότι το Xbox Series X ήταν σε θέση να υποστηρίξει την ανάλυση. Ωστόσο, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, προειδοποίησε ότι το 8K είναι “φιλόδοξη τεχνολογία” και ότι “απέχουμε χρόνια από το να είναι – αν είναι ποτέ – τυπικό στα βιντεοπαιχνίδια”.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο