14 C
Athens
Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024

Φακός Cyansky H3 V.2: Άριστη ποιότητα, μεγάλη εμβέλεια και φωτεινή δέσμη σε τρία χρώματα!

Η CyanskyLight συνηθίζει τον τελευταίο καιρό να παρουσιάζει νέες βελτιωμένες εκδόσεις φακών των πετυχημένων μοντέλων της. Στην ιστοσελίδα της μπορούμε να δούμε αρκετά τέτοια προϊόντα. Όλα έχουν το χαρακτηριστικό V.2 (Version 2) δίπλα στον κωδικό του μοντέλου που σημαίνει Δεύτερη έκδοση. Παρακάτω θα παρουσιάσουμε την δεύτερη έκδοση του φακού Cyansky H3 που είχε κυκλοφορήσει πριν από έναν χρόνο περίπου. Πρόκειται για τον επαγγελματικό φακό Cyansky H3 V.2. Είναι ένας φακός μεσαίου μεγέθους με μεγάλη αυτονομία και φωτεινότητα και με ενσωματωμένα έγχρωμα φίλτρα. Διαθέτει αρκετά βελτιωμένα χαρακτηριστικά σε σχέση με το αρχικό μοντέλο. Αυτά είναι: Μεγαλύτερη  φωτεινότητα και εμβέλεια, καθώς και η προσθήκη μιας ενδεικτικής λυχνίας πάνω στο κουμπί αλλαγής φωτεινότητας του φακού. Εννοείται ότι η ποιότητα κατασκευής και η αντοχή του φακού παραμένουν σε κορυφαία επίπεδα, όπως και του προκατόχου του. Ας τον δούμε λίγο καλύτερα.

Περιγραφή

Ο Cyansky Η3 V2.0 είναι πρακτικά όμοιος σχεδιαστικά με τον πρώτο Η3. Έχει δηλαδή κυλινδρικό σχήμα και είναι κατασκευασμένος από σκληρό κράμα αλουμινίου, στρατιωτικών προδιαγραφών, με βαφή υψηλής αντοχής, σε μαύρο χρώμα. Εξωτερικά έχει σκληρή ηλεκτροστατική και αντι-ολισθηρή επίστρωση που σε συνδυασμό με τις αυλακώσεις στο σώμα του, συμβάλουν στο να τον κρατάμε με σταθερότητα. Οι διαστάσεις του είναι: μήκος: 17,10 cm, διάμετρος προβολέα: 4,14 cm και διάμετρος λαβής: 2,54 cm. Το βάρος του είναι, με μπαταρία: 232 γραμμάρια και χωρίς μπαταρία: 160 γραμμάρια. O φακός λοιπόν έχει μεσαίο μέγεθος και μικρό βάρος, έτσι μπορούμε να τον έχουμε πάντα μαζί μας.

Μπροστά, στο προβολέα ο φακός είναι εξοπλισμένος με ανθεκτικό γυαλί διπλής επίστρωσης, υψηλής διαπερατότητας και χαμηλής ανακλαστικότητας. Εσωτερικά είναι επενδυμένος με ανακλαστήρα υψηλής ποιότητας, ώστε να  προσφέρει δέσμη σταθερής φωτεινότητας, ακόμα και στη μέγιστη απόσταση. Η στεφάνη του προβολέα προεξέχει περιμετρικά ώστε να προστατεύει αποτελεσματικά το γυαλί του. Ο H3 V2.0 είναι εξοπλισμένος με την λυχνία LED SFT-40-W της Luminus. Αυτή η λυχνία LED έχει τετράγωνο σχήμα και φωτεινή επιφάνεια 4,00 mm2. Η διάρκεια ζωής της λυχνίας φτάνει τις 50.000 ώρες!

Το κουμπί ενεργοποίησης του φακού είναι τοποθετημένο πίσω, στο καπάκι της μπαταρίας και βρίσκεται κάτω από ένα ελαστικό κάλυμμα. Στην αρχή της λαβής του φακού υπάρχει ένα κουμπί που χρησιμοποιείται για την αλλαγή της φωτεινότητας. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι τέσσερεις. Turbo με φωτεινότητα 1.600 lumens και απόσταση δέσμης στα 575 m, Υψηλή με φωτεινότητα 800 lumens και απόσταση δέσμης στα 385 m, Μέση με φωτεινότητα 150 lumens και απόσταση δέσμης στα 170 m, Χαμηλή με φωτεινότητα 30 lumens και απόσταση δέσμης στα 77 m. Στη φωτεινότητα Turbo η αυτονομία του φακού φτάνει τις 2 ώρες ενώ στις υπόλοιπες φωτεινότητες η αυτονομία είναι 4 ώρες, 16 ώρες και 66 ώρες αντίστοιχα. Αν κρατήσουμε πατημένο το κουμπί αλλαγής φωτεινότητας μερικά δευτερόλεπτα, ο φακός θα αρχίσει να αναβοσβήνει πολύ γρήγορα, υποδεικνύοντας έτσι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε αυτή τη λειτουργία η φωτεινότητα φτάνει στα 1.600 lumens. H δεύτερη έκδοση του H3 έχει μεγαλύτερη Turbo φωτεινότητα και απόσταση δέσμης από το προηγούμενο μοντέλο.

Στον φακό H3 V.2.0 έχει προστεθεί και η λειτουργία ECO. Σε αυτή, η φωτεινότητα είναι 2 lumens, η απόσταση δέσμης το ένα μέτρο και η αυτονομία 400 ώρες! Η ενεργοποίηση της λειτουργίας ECO γίνεται αν κρατήσουμε πατημένο το κουμπί αλλαγή της φωτεινότητας ενώ πατάμε το κουμπί ενεργοποίησης του φακού. Στη βάση του προβολέα υπάρχει ένας περιστρεφόμενος δακτύλιος με την βοήθεια το οποίου μπορούμε να επιλέξουμε τα δύο ενσωματωμένα φίλτρα του φακού. Αυτά είναι το κόκκινο και το πράσινο. Ο σχεδιασμός του δακτυλίου με τα ενσωματωμένα φίλτρα είναι ένα μοναδικό και πρωτότυπο χαρακτηριστικό, με καταχωρημένη πατέντα από την CyanskyLight. Στον παρακάτω πίνακα μπορούμε να δούμε τις φωτεινότητες και τις αποστάσεις δέσμης στις τέσσερεις διαφορετικές επιλογές λειτουργίας, όταν χρησιμοποιούμε  το κόκκινο ή το πράσινο φίλτρο.

 

Όπως είπαμε και στην αρχή, πάνω στο κουμπί αλλαγή φωτεινότητας του H3 V2.0  βρίσκεται μια ενδεικτική λυχνία. Αυτή ανάβει για περίπου τρία δευτερόλεπτα, από τη στιγμή που θα ενεργοποιήσουμε τον φακό και μας δείχνει τη στάθμη ενέργειας της μπαταρίας. Οι ενδείξεις είναι: Στάθμη μπαταρίας 100% – 76% σταθερό πράσινο, 75% – 51% πράσινο που αναβοσβήνει, 50% – 26% σταθερό κόκκινο και 25% – 1% κόκκινο που αναβοσβήνει.

Ο φακός τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, τύπου 21700. Η μπαταρία είναι όμοια με αυτή του φακού H3 αλλά και των περισσότερων φακών της Cyansky. Διαθέτει ενσωματωμένο κύκλωμα φόρτισης και θύρα type-C. Έτσι για να την φορτίσουμε, το μόνο που χρειάζεται είναι να την συνδέσουμε σε έναν κοινό φορτιστή κινητού, μέσω του καλωδίου που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Μάλιστα πάνω στον θετικό πόλο της υπάρχει και μια ενδεικτική λυχνία. Αυτή ανάβει κόκκινη στη φόρτιση και πράσινη στην πλήρη φόρτιση. Η χωρητικότητά της είναι 5.000 mAh και η τάση της 3,6 V. Για την πλήρη φόρτιση απαιτούνται περίπου τρεις ώρες.

Η συσκευασία του φακού είναι ένα ορθογώνιο κουτί από σκληρό χαρτόνι. Σε όλες τις πλευρές του αναφέρονται πολλά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ενώ υπάρχει και η εικόνα του φακού, στην πάνω πλευρά. Μέσα στο κουτί θα βρούμε: Τον Cyansky H3 V2.0, μια μπαταρία 21700 με ενσωματωμένη θύρα φόρτισης type-C, δύο εφεδρικά λαστιχάκια στεγανοποίησης, ένα εφεδρικό λαστιχένιο κάλυμμα του διακόπτη λειτουργίας, το εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά και στα Κινέζικα, την κάρτα εγγύησης, το καλώδιο φόρτισης, ένα κορδόνι μεταφοράς και μια πλαστική θήκη ζώνης. Προαιρετικά μπορούμε να προμηθευτούμε τα ειδικά αξεσουάρ στερέωσης για να χρησιμοποιήσουμε το φακό σε διάφορα είδη όπλων ή κράνους και το ειδικό καπάκι μπαταρίας με τον διακόπτη απομακρυσμένης λειτουργίας. Η CyanskyLight δίνει πέντε χρόνια εγγύηση για τον Cyansky H3 V2.0 και δύο χρόνια για την μπαταρία. Ακόμα προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση του φακού αν αυτός εμφανίσει πρόβλημα τις πρώτες 15 μέρες από την ημερομηνία αγοράς.

 

Χαρακτηριστικά – Δυνατότητες – Απόδοση

Ο φακός Cyansky H3 V.2 της CyanskyLight είναι πραγματικά ένας φακός με μεγάλες επιδόσεις! Έχει πολύ ισχυρή φωτεινή δέσμη 1.600 lumens και μεγάλη εμβέλεια λειτουργίας που φτάνει στα 575 μέτρα! Είναι σίγουρα ένα εργαλείο που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι φίλοι του κυνηγιού. Και αυτό όχι μόνο λόγω της μεγάλης φωτεινότητας και εμβέλειάς του, αλλά και λόγω των ενσωματωμένων εναλλασσόμενων χρωματιστών φίλτρων που διαθέτει, ώστε να προσαρμόζεται σε διάφορα σενάρια κυνηγιού. Με την βοήθεια αυτού του φακού το κυνήγι μπορεί να γίνει πιο αποδοτικό. Δεν χρειάζεται να προμηθευτούμε χωριστά φίλτρα που θα πρέπει να προσαρμόζουμε, κάθε φορά στον φακό μας, ανάλογα με τις ανάγκες. Με ένα απλό γύρισμα του ειδικού δακτυλίου, ενεργοποιούμε γρήγορα και εύκολα το λευκό, το κόκκινο ή το πράσινο φίλτρο. Το λευκό φως είναι ιδανικό για γενική χρήση, παρέχοντας μια φωτεινή και καθαρή δέσμη. Το κόκκινο φως βοηθά στη διατήρηση της νυχτερινής όρασης και δεν τρομάξει τα θηράματα. Το πράσινο φως είναι εξαιρετικό για τη βελτίωση της αντίθεσης και της ορατότητας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αυτή η ευέλικτη λειτουργικότητα επιτρέπει στους κυνηγούς να προσαρμόζουν τον φωτισμό τους σε διαφορετικές στρατηγικές και συνθήκες κυνηγιού. Όμως, επειδή ο H3 V.2 έχει μέτριο μέγεθος, είναι μικρός, ελαφρύς και πολύ ισχυρός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους. Είναι κατάλληλος για χρήση στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο εξοχικό, στον κήπο, στην κατασκήνωση, στην εκδρομή, στο ψάρεμα, κ.λπ.

Η δυνατότητα εναλλαγής των βαθμίδων φωτεινότητας μας βοηθάει να προσαρμόσουμε την δέσμη φωτός στις ανάγκες μας. Αυτό συμβάλει πολύ και στη βελτίωση του χρόνου αυτονομίας του φακού. Έτσι στην μικρότερη φωτεινότητα των 30 lumens, ο φακός θα ανάβει για 66 ώρες, με μία μόνο φόρτιση! Πολύ χρήσιμη είναι και η λειτουργία ECO με την τεράστια αυτονομία των 400 ωρών! Σε μια έκτακτη περίπτωση που θα βρεθούμε για μεγάλο διάστημα χωρίς φωτισμό και ενέργεια, αυτός ο φακός θα ανάβει συνεχόμενα για περισσότερες από 15 μέρες! Να αναφέρουμε ακόμα ότι ο φακός «θυμάται» την βαθμίδα φωτεινότητας που είχαμε ρυθμίσει όταν τον κλείσαμε και την ενεργοποιεί όταν τον θέσουμε πάλι σε λειτουργία. Να σημειώσουμε τέλος ότι η λειτουργία του γρήγορου άναψε – σβήσε μπορεί να φανεί σωτήρια σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης για να κάνουμε γνωστή την παρουσία μας. O φακός αυτός αποδίδει ψυχρό λευκό φως. Αυτό είναι σωστή επιλογή για καλύτερη απόδοση στο απόλυτο σκοτάδι.

Ο Cyansky H3 V2.0 διαθέτει κατάλληλα ηλεκτρονικά συστήματα προστασίας από υπερφόρτιση, βραχυκύκλωμα, χαμηλή τάση και υπερθέρμανση. Συγκεκριμένα μειώνει αυτόματα τη φωτεινότητά του από τα 1.600 lumens στα 800 lumens, μετά από 60 δευτερόλεπτα, ώστε να αποφευχθεί η υπερθέρμανση. Στη συνέχεια ρυθμίζει τη φωτεινότητά του ανάλογα με τη θερμοκρασία, ώστε να μην έχουμε υπερθέρμανση. Ο φακός διαθέτει αδιάβροχη πιστοποίηση IP68 για χρήση κάτω από το νερό, μέχρι 2 μέτρα βάθος. Ωστόσο δεν συνιστάται η χρήση του στο αλμυρό νερό. Ακόμα είναι πολύ ανθεκτικός σε πτώσεις. Δεν πρόκειται να πάθει καμία βλάβη αν τον ρίξουμε από ύψος μέχρι δύο μέτρων. Ο φακός αυτός μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα σε θερμοκρασία από -30ο C ως 50ο C. Πρακτικά δηλαδή λειτουργεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πολύ χρήσιμη αποδεικνύεται και η ενδεικτική λυχνία στάθμης της μπαταρίας. Μας πληροφορεί ανά πάσα στιγμή για την κατάσταση της μπαταρίας ώστε να προγραμματίσουμε έγκαιρα την φόρτισή της. Πολύ πρακτική είναι και η θήκη του για την ζώνη. Μπορούμε να την περάσουμε στη ζώνη μας και να τοποθετήσουμε σε αυτή τον φακό. Έτσι θα τον έχουμε μαζί μας και θα μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε άμεσα, όπου χρειαστεί. Αν του προσαρμόσουμε το λουράκι που υπάρχει επίσης στη συσκευασία, μπορούμε να τον κρεμάσουμε κάπου και να φωτίσουμε την περιοχή που μας ενδιαφέρει, χωρίς να απασχολούμε τα χέρια μας. Πολύ βολικό αποδεικνύεται και το ενσωματωμένο κύκλωμα φόρτισης της μπαταρίας. Χάρη σε αυτό δεν απαιτείται ειδικός φορτιστής και καλώδιο για να την φορτίσουμε. Αρκεί ο φορτιστής και το καλώδιο του κινητού που έχουμε έτσι κι αλλιώς μαζί μας.

Για να αντιληφθούμε την μεγάλη φωτεινότητα του H3 V2.0, αρκεί να αναφέρουμε ότι αν τον ανάψουμε σε ένα τελείως σκοτεινό δωμάτιο με εμβαδόν 40 τ.μ. και τον στρέψουμε προς το ταβάνι, ο χώρος θα φωτιστεί, σα να έχουμε ανάψει τη λάμπα του δωματίου! Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο φακός αυτός δεν είναι παιχνίδι και πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή! Όταν ανάβει στη μέγιστη φωτεινότητα δεν πρέπει να τον στέψουμε για κανέναν λόγο στα μάτια. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης στην όραση!

Συμπέρασμα

Ο Cyansky H3 V2.0  είναι ένας φακός επαγγελματικών προδιαγραφών. Είναι ποιοτικός και έχει μεγάλη αντοχή για χρήση σε όλες τις συνθήκες. Διαθέτει αρκετά μοναδικά χαρακτηριστικά όπως τα ενσωματωμένα χρωματιστά φίλτρα και την επαναφορτιζόμενη μπαταρία με ενσωματωμένο μηχανισμό φόρτισης. Έχει μεγάλη φωτεινότητα που ρυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες μας, μεγάλη εμβέλεια και μεγάλη αυτονομία. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους και ιδιαίτερα για τους κυνηγούς! Μπορούμε να αποκτήσουμε τον φακό από το διαδικτυακό κατάστημα της CyanskyLight στο Aliexpress σε πολύ συμφέρουσα τιμή και δωρεάν έξοδα αποστολής. Η CyanskyLight προσφέρει τρόπο αποστολής απαλλαγμένο από χρεώσεις τελωνείου και παραλαβή σε 15 περίπου μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο