25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Google Camera 7.4 – Ο κώδικας της εφαρμογής μας δείχνει ότι η Google επιτέλους δουλεύει σε 4K@60fps βίντεο!

Τα έξυπνα τηλέφωνα Pixel της Google αξιολογούνται ευρέως από τους τεχνικούς κριτικούς για τη φαντασία τους, αν και ο έπαινος δεν επεκτείνεται πάντα και στην ποιότητα της εγγραφής βίντεο.

Ωστόσο, η Google κάνει σταθερές βελτιώσεις στις δυνατότητες εγγραφής βίντεο και ήχου των smartphone Pixel της, ενώ υπάρχουν αποδείξεις ότι η εταιρεία ακούει τα διάφορα σχόλια χρηστών. Στην προηγούμενη ανάλυση της εφαρμογής Google Camera 7.3, αποκαλύφθηκε ότι η Google ετοιμάζεται να προσθέσει υποστήριξη για βίντεο 24fps εγγραφή. Τώρα, έχουμε ανακαλύψει στοιχεία ότι η Google ετοιμάζει επίσης έναν νέο τρόπο εγγραφής βίντεο με ανάλυση 4K (3840 × 2160) στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Αυτό το πιθανό νέο χαρακτηριστικό, μας το υπόδειξε ο cStark27, ένας αξιοσημείωτος GCam modder, ενώ εξέτασε την εφαρμογή Google Camera 7.4, μια έκδοση της εφαρμογής φωτογραφικών μηχανών της Google για συσκευές Pixel, που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα επίσημα όμως. Το κανάλι YouTube TecnoLike Plus, το οποίο διευθύνεται από τον YouTuber Julio Lusson, μοιράστηκε αυτό το APK μαζί μας από το Pixel 4a που έλαβαν. Μέσα σ’ ένα κομμάτι κώδικα που σχετίζεται με την εγγραφή βίντεο, ο cstark27 είδε μια νέα λειτουργία “camcorder.4k60fps”. Δεν βρήκαμε στοιχεία για καταγραφή βίντεο 4K60fps σε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο ή πόρους. Επίσης, δεν γνωρίζουμε σε ποια συσκευή Pixel προορίζεται αυτή η λειτουργία.

Μετά την εκκίνηση του Pixel 4, διαπιστώσαμε έναν πιθανό λόγο για τον οποίο η συσκευή δεν υποστηρίζει ήδη την εγγραφή βίντεο 4K@60 και αυτό είναι οι περιορισμοί του bandwith που θα εμπόδιζαν την εφαρμογή της φωτογραφικής μηχανής στην απρόσκοπτη εναλλαγή μεταξύ της κύριας και του τηλεφακού κατά τη ζουμ.

Σε ένα επεισόδιο του The Vergecast, ο Isaac Reynolds, Διευθυντής Προϊόντων για τη φωτογραφική μηχανή στο Pixel, έδωσε έναν άλλο λόγο που το Pixel 4 στερείται 4K@60. Ο ίδιος δήλωσε ότι “έχουμε αρκετό εύρος ζώνης μνήμης για να μετακινήσουμε αυτή την ανάλυση 4K@60” στο Pixel 4, αλλά ότι “μπορείτε να καταγράφετε μόνο για ορισμένο αριθμό δευτερολέπτων προτού κορεστεί η χωρητικότητα εύρους ζώνης”. Εξαιτίας αυτού, η ομάδα Pixel προσδιόρισε ότι το χαρακτηριστικό δεν πληροί τη γραμμή ποιότητας Pixel.

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι “υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν πραγματικά 4Κ@60” και ότι η ομάδα “έχει ακούσει τα σχόλια δυνατά και καθαρά”. Επομένως, είναι πιθανό ότι η λειτουργία θα ενεργοποιηθεί στο Pixel 4 σε μια μελλοντική ενημέρωση των χαρακτηριστικών του Pixel. Εναλλακτικά, η Google μπορεί να αποθηκεύει αυτή τη λειτουργία για την επερχόμενη σειρά Pixel 5, για την οποία υπάρχουν τώρα κάποια ισχνά στοιχεία ότι θα μπορούσαν να τροφοδοτηθούν από την ανώτερη μεσαία σειρά Snapdragon 765 SoC.

 

[signoff]

 

Πηγή: https://www.xda-developers.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο