25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Huawei – Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αναβάλουν τις κυρώσεις κατά της Huawei, λόγο ότι υπάρχουν Αμερικάνικες εταιρείες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα

Στις 16 Μαΐου, ο Τράμπ υπέγραψε βούλευμα όπου η Huawei έμπαινε στη “μαύρη λίστα”. Στη συνέχεια, το Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ BIS πρόσθεσε την Huawei στον κατάλογο οντοτήτων των ΗΠΑ. Αυτός ο κατάλογος σημαίνει ότι οι αμερικανικές εταιρείες πρέπει να υποβάλουν αίτηση για chipset και λογισμικό της Huawei. Βέβαια με το ψήφισμα αυτό, όποιος κάνει τώρα αίτηση, θ’ απορριφθεί. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποκλείσει επισήμως την πιθανότητα εισαγωγής προϊόντων στις Η.Π.Α. από την Huawei.

Ωστόσο, οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Huawei προκάλεσαν μεγάλη διαμάχη, δημιουργώντας έντονες αντιδράσεις εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε μια νέα πολιτική, η οποία επέτρεψε στην Huawei να αποκτήσει προσωρινή άδεια από το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου, επιτρέποντας την καθυστέρηση της απαγόρευσης της Huawei κατά 90 ημέρες. Ημέρα έναρξης της προσωρινής άδειας είναι από τις 20 Μαΐου και θα ισχύει έως και τις 19 Αυγούστου.

Αυτή η προσωρινή άδεια επιτρέπει στην Huawei να παρέχει υπηρεσίες και υποστήριξη για υπάρχοντα κινητά τηλέφωνα της Huawei, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων λογισμικού ή των ενημερωτικών εκδόσεων, όταν είναι απαραίτητο, ενώ επιτρέπει στην Huawei να διατηρήσει τον υπάρχοντα εξοπλισμό του τηλεπικοινωνιακού δικτύου.

Ακόμα κι έτσι όμως, η Huawei θ’ αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα λόγο του αποκλεισμού μετά τις 90 ημέρες. Βέβαια ο αποκλεισμός αυτός είναι δίκοπο μαχαίρι και για ορισμένες αμερικανικές εταιρείες. Τα ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Διευθυντής του Λευκού Οίκου και ο Προϊστάμενος του Προϋπολογισμού Walter, απέστειλαν επιστολή στον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μπέρνς και εννέα μέλη του Κογκρέσου στις 4 Ιουνίου, ζητώντας την αναβολή των βασικών νομικών διατάξεων που περιορίζουν τις επιχειρηματικές συναλλαγές της αμερικανικής κυβέρνησης με την Huawei, λόγο ότι οι αμερικανικές εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία Huawei θα υπερχρεωθούν.

Στην επιστολή του, ο Walter ανέφερε ότι οι διατάξεις των σχετικών νομοσχεδίων ενδέχεται να οδηγήσουν σε “σημαντική μείωση” του αριθμού των εταιρειών που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της αμερικανικής κυβέρνησης και θα έχουν δυσανάλογο αντίκτυπο στις αμερικανικές εταιρείες που βασίζονται σε ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις και βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές επειδή οι συσκευές Huawei είναι πολύ δημοφιλείς.

Προσφορά: Xiaomi Redmibook 14″ – Προπαραγγείλτε το σήμερα από το Geekbuying, ΧΩΡΙΣ τελωνείο και με μόλις 653€

Πολλές μικρές και μεσαίες πόλεις αλλά και αγροτικά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα στις Ηνωμένες Πολιτείες λειτουργούν από μικρούς φορείς εκμετάλλευσης. Οι περισσότεροι από αυτούς τους φορείς επιλέγουν τον εξοπλισμό της Huawei λόγω προβλημάτων κόστους. Εάν η Huawei ξαφνικά εξαφανιστεί, η συντήρηση αυτών των δικτύων θα γίνει προβληματική έως αδύνατη.

Πριν λίγο καιρό ένας φορέας εκμετάλλευσης ασύρματου δικτύου στο Κάνσας, η United TelCom, δήλωσε στις αμερικανικές αρχές ότι η απαγόρευση χρήσης συσκευών Huawei ενδέχεται να τους αναγκάσει να κλείσουν τις ασύρματες υπηρεσίες τους, επειδή το κόστος αντικατάστασης των συσκευών Huawei ήταν 20 εκατομμύρια δολάρια. Κάτι τέτοιο θα ήταν σίγουρη αιτία χρεοκοπίας!

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο