27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Η Apple κυκλοφορεί την ενημέρωση iOS 12.5.5 με σημαντικές διορθώσεις ασφαλείας για παλαιότερα iPhone και iPad

Η Apple κυκλοφόρησε την ενημέρωση iOS με τον αριθμό έκδοσης 12.5.5 για παλαιότερα iPhone και iPad.

Η ενημέρωση είναι η αντίδραση της εταιρείας με έδρα το Cupertino στην ανακάλυψη ενός άλλου κρίσιμου και ενεργά εκμεταλλευόμενου ελαττώματος ασφαλείας του πυρήνα XNU του συστήματος που επιτρέπει την εκτέλεση κακόβουλου κώδικα. Επομένως, συνιστάται ιδιαίτερα στους χρήστες παλαιότερων iDevices να εγκαταστήσουν την ενημέρωση iOS 12.5.5 το συντομότερο δυνατό. Τα επηρεαζόμενα smartphone της Apple είναι το iPhone 5s, το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus (από 181 δολάρια ΗΠΑ στο Amazon).

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Στην κατηγορία των tablet, επηρεάζονται επίσης το iPad Air 2013 και το iPad mini δεύτερης και τρίτης γενιάς. Το iPod Touch της 6ης γενιάς θα πρέπει επίσης να ενημερωθεί σε iOS 12.5.5, καθώς όλες αυτές οι συσκευές έχουν φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής τους και επομένως έχουν κολλήσει στο iOS 12. Παρόλο που πρόκειται για ξεπερασμένες συσκευές, η Apple εξακολουθεί να επιλύει κρίσιμα ζητήματα ασφάλειας όπως αυτά.

Χάρη στην αξιέπαινη πολιτική ενημέρωσης της Apple, οι χρήστες των προαναφερθέντων iPhone και iPad μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τις συσκευές τους μετά την ενημέρωση. Με την ενημέρωση iOS 12.5.5, η Apple έχει επιδιορθώσει επιπλέον δύο άλλα ελαττώματα ασφαλείας που σχετίζονται με το spyware Pegasus, τα οποία αντιμετωπίστηκαν πρόσφατα στην ενημέρωση iOS 14.8 για νεότερες συσκευές. Αυτά τα ζητήματα θα πρέπει επίσης να διορθωθούν στην πιο πρόσφατη κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος της Apple για κινητά, iOS 15.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο