25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Η ενημέρωση για τα Windows 10 και 11 αποκλείει την προεπιλεγμένη ανακατεύθυνση του προγράμματος περιήγησης, ορίζοντας υποχρεωτικά τον Edge, αλλά υπάρχει μια λύση

Φαίνεται ότι η Microsoft άλλαξε αθόρυβα το κόλπο, που παρουσιάστηκε πριν από ένα μήνα σε μια έκδοση Dev των Windows 11, με εργαλεία όπως το EdgeDeflector και προγράμματα περιήγησης από το να είναι το πραγματικό προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 10, με την αλλαγή να εφαρμόζεται και στα Windows 11. Ξεκινώντας από το KB5008212, το οποίο εγκαταστάθηκε σε όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows 10 χθες με την ενημέρωση κώδικα Τρίτη, δεν είναι πλέον δυνατό να επιλέξετε το EdgeDeflector ως το προεπιλεγμένο πρωτόκολλο MICROSOFT-EDGE.

Η αλλαγή μεταφέρθηκε επίσης στην τρέχουσα έκδοση των Windows 11 με τη χθεσινή ενημέρωση κώδικα Τρίτη με την εγκατάσταση του KB5008215 που καθιστά αδύνατη την επιλογή οτιδήποτε άλλο εκτός από το πρόγραμμα περιήγησης Edge της Microsoft.

Κατά την εγκατάσταση της ενημέρωσης KB5008212 στα Windows 10, η επιλογή EdgeDeflector καταργείται και την πρώτη φορά που ανοίγετε έναν σύνδεσμο από το επίπεδο του λειτουργικού συστήματος – τον οποίο μπορείτε να καλέσετε κάνοντας δεξί κλικ στο Start και επιλέγοντας Εκτέλεση και, στη συνέχεια, πληκτρολογώντας microsoft-edge:https://itechnews.gr/ -, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης και μπορείτε να επιλέξετε μόνο το πρόγραμμα περιήγησης Edge της Microsoft ή “Αναζήτηση εφαρμογής στο κατάστημα”, όπου πχ το Chrome δεν υπάρχει σίγουρα.

Ευτυχώς, υπάρχει μια λύση ενάντια σε αυτά τα αντιανταγωνιστικά … και απεγνωσμένα μέτρα. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από το gHacks, το εργαλείο ανοιχτού κώδικα MSEdgeRedirect χρησιμοποιεί μια εντελώς διαφορετική μέθοδο. Αντί να βασίζεται στον (πλέον αποκλεισμένο) πρόγραμμα χειρισμού πρωτοκόλλου, “φιλτράρει και μεταβιβάζει τα ορίσματα της γραμμής εντολών των διεργασιών του Microsoft Edge στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας”. Έτσι, παρόλο που δεν βασίζεται πλέον στο πρωτόκολλο, η αντιστάθμιση είναι ότι πρέπει να τρέχει στο παρασκήνιο για να κάνει τα μαγικά του. Αλλά πρέπει να αναρωτηθείτε, πόσο πολύ θέλετε να «εκτρέψετε» το πρόγραμμα περιήγησης Edge της Microsoft;

Το μόνο που κάνει η εφαρμογή είναι να ανακατευθύνει συνδέσμους που έχουν σχεδιαστεί για να ανοίγουν στον Microsoft Edge. Σε μελλοντική έκδοση, θα είναι επίσης δυνατός ο ορισμός της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης, καθώς χωρίς εργαλεία όπως το EdgeDeflector και ο Firefox του Mozilla, οι όροι αναζήτησης από μέρη όπως το μενού Έναρξη ανοίγουν το Bing της Microsoft αντί για τον προεπιλεγμένο πάροχο αναζήτησης που έχετε επιλέξει.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Προς το παρόν, η πιο πρόσφατη έκδοση είναι η 0.4.1.0 και κατά την εκκίνηση του προγράμματος εγκατάστασης, εμφανίζεται η SmartScreen της Microsoft και αποκλείει την εκτέλεση της εφαρμογής, αλλά μπορείτε να επιλέξετε Εκτέλεση ούτως ή άλλως για να την εγκαταστήσετε. Το gHacks σημειώνει ότι τα προγράμματα περιήγησης και οι εφαρμογές ασφαλείας ενδέχεται να εμφανίζουν προειδοποιήσεις σχετικά με το πρόγραμμα: είναι νέο και σχεδιασμένο με AutoIt, γι’ αυτό μπορεί να επισημανθεί.

Τελικά, εξαρτάται από εσάς εάν θέλετε να ανακτήσετε τον έλεγχο ή ν’ αφήσετε την Microsoft να διαλέγει ότι θέλει αυτή για εσάς.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο