25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Η GIGABYTE κυκλοφόρησε ενημέρωση BIOS για τις μητρικές κάρτες της σειράς AMD 500 με υποστήριξη τεχνολογίας έξυπνης μνήμης SAM!

Σύμφωνα με το ξένο μέσα ενημέρωσης TechPowerUp σήμερα, η Gigabyte Technology έχει ενημερώσει το BIOS για τις μητρικές της σειράς AMD X570, B550 και A520, προσθέτοντας τα ονόματα “Rage mod” (rage mode) και “Re-Size BAR Support”.

Αυτή η λειτουργία είναι η προϋπόθεση για τη λειτουργία της μνήμης με έξυπνη πρόσβαση της AMD (τεχνολογία έξυπνης πρόσβασης μνήμης SAM). Η ενεργοποίηση της τεχνολογίας SAM μπορεί να κάνει πλήρη χρήση του εύρους ζώνης της διεπαφής PCI Express, επιτρέποντας στην CPU να έχει άμεση πρόσβαση σε όλη τη μνήμη GPU, βελτιώνοντας την απόδοση του παιχνιδιού.

Αυτή η δυνατότητα απαιτεί κάρτες γραφικών AMD Randon RX 6000, επεξεργαστές AMD Ryzen 5000 και μητρικές κάρτες σειράς AMD 500. Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή της AMD, αυτή η δυνατότητα μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του παιχνιδιού έως και 11%.

Για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία Smart Access Memory, οι χρήστες πρέπει πρώτα να αναβαθμίσουν τη μητρική GIGABYTE στο πιο πρόσφατο BIOS. Στη συνέχεια, θα ενεργοποιήστε τις επιλογές “Re-Size BAR Support” και “Above 4G Decoding” και βεβαιωθείτε ότι το σύστημα εκκινείται σε λειτουργία UEFI. Επιπλέον, το “Rage mode” μπορεί να ενεργοποιηθεί απευθείας στο πρόγραμμα οδήγησης γραφικών AMD.

Εάν ο χρήστης θέλει να επαληθεύσει εάν η λειτουργία Smart Access Memory είναι επιτυχής ενεργοποιημένη, πρέπει να γίνουν οι ακόλουθες ενέργειες:

Κάντε δεξί κλικ στο “This Computer” στην επιφάνεια εργασίας για να ανοίξετε το “Computer Management” και επιλέξτε “Device Manager”. Στη συνέχεια, βρείτε την κάρτα γραφικών AMD και κάντε διπλό κλικ, κάντε κλικ στην καρτέλα “Πόροι”, εάν δείτε τις δύο επιλογές “Μεγάλο εύρος μνήμης” και “Εύρος μνήμης”, αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία έχει ανοίξει με επιτυχία.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο