25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Η Google έχει χαρακτηρίσει εφαρμογή του OnePlus σαν “επικίνδυνη”!

Για κάποιο περίεργο λόγο η Google έχει αρχίσει να χαρακτηρίζει μία από τις εφαρμογές του ίδιο του κινητού, συγκεκριμένα των OnePlus 3 και OnePlus 3T, σαν “επικίνδυνη”. Η εφαρμογή αυτή είχε την ονομασία “EngineerMode” και είναι εφαρμογή της εταιρείας που την χρησιμοποιεί μάλιστα η after sales ομάδα για να μπορεί να ελέγχει το κινητό!

Η εφαρμογή αυτή αυτή την στιγμή ονομάζεται “FactoryMode” και υπήρχε μία σχετική διαμάχη με την Google, γιατί έδινε πριν την δυνατότητα για root. Βέβαια η OnePlus το έφτιαξε το πρόβλημα και αλλάζοντας και τ’ όνομα την έδωσε στους χρήστες.

Το θέμα είναι όμως ότι παρόλο την διόρθωση και την αλλαγή του ονόματος, πολλοί χρήστες που έχουν τα εν λόγω κινητά, είδαν ειδοποίηση από την Google που να εξακολουθεί να χαρακτηρίζει την εφαρμογή αυτή σαν επικίνδυνη. Από τις πληροφορίες της ειδοποίησης μαθαίνουμε ότι η εφαρμογή αυτή περιέχει κώδικα που επιχειρεί να παρακάμψει τις προστασίες ασφαλείας της Google και ακόμα και να γνωρίζετε την εφαρμογή ή τον κατασκευαστής της, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να κάνει ζημιά στη συσκευή σας!

Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν κανονικά την εφαρμογή ή να την διαγράψουν.

Η εφαρμογή χρησιμοποιείται ακόμα και από την after sales ομάδα της OnePlus όπως σας είπαμε, για να ελεγχθεί το κινητό. Η OnePlus ξεκίνησε να δίνει την εφαρμογή με το OxygenOS 5.0.1 στα OnePlus 3 και OnePlus 3T στο τέλος του προηγούμενου μήνα. Η αναβάθμιση αυτή έφερε υποστήριξη για aptX HD, Wi-Fi hotspot device manager και “adaptive mode” ρύθμιση στην οθόνη. Έφερε επίσης και αναβάθμιση στην ασφάλεια, όπως ότι επιδιόρθωνε και κάποια bugs, αλλά και βελτιώσεις.

Η OnePlus επίσης πριν μερικές ημέρες ξεκίνησε Open Beta για Android 8.0 Oreo με Face ID οπως το iPhoneX, στο OnePlus 5. Υπόψιν για το OnePlus 5T υπήρχε ήδη εδώ και λίγο καιρό. Η Beta έκδοση που κυκλοφορεί έχει συντομεύσεις της εφαρμογής στον Launcher, βελτιώσεις στη δόνηση, διόρθωση στις συνδέσεις WiFi στα 5GHz όπως και το πιστοποιητικό ασφάλειας του Δεκεμβρίου.

Βέβαια μην ξεχνάτε ότι είναι ακόμα beta, οπότε πάντα μπορεί να συναντήσετε κάποια μικροπροβλήματα. Με το που θα εγκαταστήσετε την Beta, θα σας έρχονται συνέχεια ειδοποιήσεις για νέες εκδόσεις. Υπόψιν εάν θέλετε να γυρίσετε πίσω, μόνο με factory reset θα μπορείτε πια.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο