27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Η Huami παρουσίασε το Zepp Z, ένα όμορφο σχεδιαστικά GRT2, αλλά με τιμή φαρμακείο!

Σας είχαμε ήδη πει για το Zepp Z πριν μερικές ημέρες και σας είχαμε πει ότι χθες η Amazfit θα μας παρουσίαζε ένα νέο smartwatch, το Zepp Z. Πράγματι η Amazfit το παρουσίασε το Zepp Z, αλλά με μία τιμή αρκετά αυξημένη έχω να πω!

Εμφανισιακά είναι αλήθεια ότι το Zepp Z κερδίζει στα σημεία. Έτσι είναι απ’ έξω άνεση, αλλά από μέσα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα GTR 2…..

Έτσι η εμφάνιση του είναι από εξελιγμένο χειροποίητο κράμα τιτανίου TC4. Το ρολόι διαθέτει επίσης μια ειδική οθόνη αφής με επίστρωση νανοτεχνολογίας για βελτιωμένη αντίσταση στις γρατζουνιές και τα δακτυλικά αποτυπώματα. Στο Zepp Z, η οθόνη AMOLED υποστηρίζει την λειτουργία AOD. Επίσης, κάθε φορά που σηκώνετε τον καρπό σας, η οθόνη «ξυπνά». Όσον αφορά το χρώμα και τη σαφήνεια, η οθόνη 326 ppi αναπαράγει ζωηρά 100% φάσμα χρωμάτων NTSC, με αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό επίπεδο λεπτομέρειας. Οι διαστάσεις της οθόνης του είναι 1.39-inch AMOLED, με ανάλυση 454 x 454, 326ppi και 550 nits φωτεινότητα. Οι διαστάσεις του ρολογιού είναι 45.9 x 45.9 x 10.75mm και ζυγίζει 40 γραμμάρια χωρίς το λουράκι. Το λουράκι έχει πλάτος 22mm, οπότε είναι εύκολο να βάλετε ότι λουράκι θέλετε. Το Zepp Z έρχεται με δερμάτινο λουράκι από την εταιρεία.

Το Zepp Z έρχεται με μπαταρία 340mAh μπαταρία. Ένα καινούργιο χαρακτηριστικό που βλέπουμε για πρώτη φορά στην Amazfit είναι η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, αλλά και μαγνητικής φόρτισης. Το Zepp Z διαθέτει μεν μικρόφωνο για να το χρησιμοποιείτε για να δίνετε Offline διαταγές ή για την Alexa, αλλά δεν έχει ηχείο όπως το GTR 2. Συνδέεται με το κινητό μέσω Bluetooth 5.0 LE, ενώ φέρει και GPS. Το Zepp Z δεν διαθέτει NFC ή σύνδεση μέσω Wi-Fi. Διαθέτει όλους τους αισθητήρες που θα βρείτε στα GTR 2 και GTS 2, δηλαδή μέτρηση του κορεσμού στο αίμα σας, μέτρηση παλμών, στρες, βήματα, ασκήσεις, τον ύπνο σας. Έχει δυνατότητα να το φοράτε μέσα στη θάλασσα σε βάθος μέχρι και 50 μέτρα. Η Alexa θα ενσωματωθεί σε μελλοντική αναβάθμιση, όπως θα γίνει και στα GTR 2 και GTS 2. Και το Zepp Z υποστηρίζει την λειτουργία Offline voice command που σας έχω δείξει στο ανάλογο βίντεο του GTR 2.

Η μπαταρία η εταιρεία λέει ότι αντέχει για 2 εβδομάδες, αλλά εγώ θα σας έλεγα το πολύ μία εβδομάδα εάν είναι ανάλογη του GTR 2. Εάν ρωτάτε για το GPS που έχει, δυστυχώς φαίνεται ν’ ακολουθεί την μοίρα των GTR και να έχει απόκλιση από το πραγματικό δρομολόγιο που θα κάνετε. Αλλά και για τα βήματα….οι λίγοι κάτοχοι που το έχουν λένε ότι δεν μετράει σωστά. Από θέμα sport modes το Zepp Z περιλαμβάνει 12 για να χρησιμοποιήσετε. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που βλέπω ότι λείπει εδώ είναι η δυνατότητα να φορτώσετε με 3GB αρχεία ήχου όπως μπορείτε να κάνετε στο GTR 2.

Τι έχω να πω στο τέλος!? Ένα ωραίο μεν εμφανισιακά ρολόι, με χαρακτηριστικά περίπου του GTR 2, αλλά αρκετά πιο ακριβό…λυπάμαι δεν θα πάρω! Δυστυχώς για κάποιο λόγο η Amazfit έχει αρχίσει να με απογοητεύει τελευταία με τις δημιουργίες της και τα προϊόντα της. Επόμενη παρουσίαση που σας έχω είναι του Amazfit GTR 2, που η αλήθεια είναι ότι γενικώς με έχει ικανοποιήσει, αλλά και πάλι έχει αρκετά αλλά….

Όποιος πάντως σκέφτεται να το παραγγείλει, μπορείτε να το κάνετε από το Ευρωπαϊκό κατάστημα της amazfit για την τιμή των €349,90!!!

 

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο