25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Η Κίνα ετοιμάζει αντίποινα εναντίον της Σουηδίας επειδή εξαίρεσε τις Huawei και ZTE από το 5G!

Η Κίνα θα «λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να διαφυλάξει τα νόμιμα δικαιώματα των κινεζικών εταιρειών, στάλθηκε ως απάντηση στην πρόσφατη κίνηση της Σουηδίας να αποκλείσει την Huawei και την ZTE από την ανάπτυξη δικτύων 5G, δήλωσε το υπουργείο εμπορίου της Κίνας την Πέμπτη.

“Προτρέπουμε τη Σουηδία να διορθώσει αμέσως την προσέγγισή της, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική θέση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, και να συναντηθούν με την Κίνα στα μισά του δρόμου για να βρούμε μια εφαρμόσιμη λύση”, δήλωσε ο Gao Feng, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, σε τακτική συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο την Πέμπτη.

Τα σχόλια έρχονται καθώς οι σουηδοί πάροχοι τηλεπικοινωνιών ολοκλήρωσαν μια δημοπρασία φάσματος 5G με την εξαίρεση κινεζικών κατασκευαστών εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των Huawei και ZTE την Τρίτη.

Η δημοπρασία, η οποία καθυστέρησε δύο φορές – μία φορά για έλεγχο ασφαλείας και τη δεύτερη φορά για αγωγή που υπέβαλε η Huawei – ξεκίνησε την Τρίτη και ολοκληρώθηκε την ίδια ημέρα, σύμφωνα με έκθεση του Reuters.

“Παρατηρήσαμε ότι η Σουηδία απέκλεισε εταιρείες από ορισμένες χώρες να συμμετάσχουν στις δημοπρασίες φάσματος 5G”, δήλωσε ο Γκάο, προσθέτοντας ότι, στη μεταμφίεση της “εθνικής ασφάλειας”, η κίνηση απαγόρευσης κινεζικών εταιρειών από τα δίκτυα 5G στη Σουηδία, παραβίασε τις βασικές αρχές του ΠΟΕ και τους διεθνείς κανόνες.

Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στην κίνηση, η οποία έχει βλάψει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σε μια κίνηση έκπληξη τον Οκτώβριο, η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Σουηδίας PTS, απαγόρευσε τη χρήση εξοπλισμού από την Huawei και τη ZTE, από τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς εκμετάλλευσης.

Η Huawei τον Ιανουάριο άσκησε έφεση κατά απόφασης στο Διοικητικό Εφετείο, που επέτρεψε τελικά στη σουηδική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών PTS, να συνεχίσει τις δημοπρασίες φάσματος 5G χωρίς να καταργήσει την απαγόρευση της Huawei και η έφεση απορρίφθηκε από το σουηδικό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα.

“Είμαστε ακόμη πρόθυμοι να ικανοποιήσουμε τις εξαιρετικές απαιτήσεις που θέτει η ρυθμιστική αρχή, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας δοκιμαστικών εγκαταστάσεων για τον εξοπλισμό μας στη Σουηδία, για παράδειγμα, αν το θέλουν”, ανέφερε ο Kenneth Fredriksen, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Huawei στην Κεντρική Ανατολική Ευρώπη και Σκανδιναβική Περιοχή είπε στο Reuters στις 7 Δεκεμβρίου.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο