25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Η Microsoft δικαιολογεί τις αυστηρές απαιτήσεις των Windows 11!

Τα Windows 11 κυκλοφορούν τώρα σταδιακά και μπορούν να εγκατασταθούν επίσημα σε υποστηριζόμενο υλικό. Τα Windows 11 προσφέρονται ως δωρεάν αναβάθμιση για συσκευές Windows 10, αλλά οι συσκευές που δεν υποστηρίζονται ενδέχεται να μην πληρούν τις προϋποθέσεις για μελλοντικές αθροιστικές ενημερώσεις, σύμφωνα με δήλωση της Microsoft.

Παρά την προειδοποίηση, είναι αρκετά σαφές ότι οι περισσότερες συσκευές Windows 10 δεν πρέπει να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα με το χειρισμό των Windows 11. Αυτό συμβαίνει επειδή τα Windows 11 βασίζονται βασικά στα Windows 10 και το νέο λειτουργικό σύστημα αφορά βελτιώσεις του σχεδιασμού. Ωστόσο, η Microsoft επιβάλλει αυστηρές απαιτήσεις υλικού για να προσφέρει την απόλυτη καλύτερη εμπειρία ασφάλειας.

Σ’ ένα νέο βίντεο, η Microsoft τόνισε τη σημασία των δυνατοτήτων ασφαλείας που απαιτούνται στα Windows 11. Τα Windows 11 έχουν σχεδιαστεί με μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια, σύμφωνα με τη Microsoft.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=tg9QUrnVFho” controls=”no” loop=”yes” rel=”no” fs=”no” playsinline=”yes” title=”Windows 11 Security — Our Hacker-in-Chief Runs Attacks and Shows Solutions”]

Απαιτεί Trusted Platform Module (TPM 2.0), Secure Boot, Virtualization-based Security (VBS) και άλλα. Αυτά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, τα οποία συνήθως περιλαμβάνονται σε νεότερες συσκευές, έχουν οδηγήσει σε αυστηρές απαιτήσεις συστήματος.

Οι αξιωματούχοι εξήγησαν περαιτέρω ότι θέλουν να θέσουν ένα πρότυπο για την ασφάλεια του υπολογιστή με Windows 11 και οι παλαιότερες συσκευές δεν υποστηρίζονται επειδή δεν διαθέτουν όλες αυτές τις δυνατότητες ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το TPM ή το Secure Boot είναι επίσης διαθέσιμα στα Windows 10, αλλά τώρα εφαρμόζονται για να εξασφαλίσουν μια ασφαλή εμπειρία για τους χρήστες των Windows 11.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το TPM, αυτά είναι φυσικά ή εικονικά τσιπ για την προστασία κλειδιών κρυπτογράφησης, διαπιστευτηρίων χρηστών και άλλων ευαίσθητων δεδομένων.

«Με τα Windows 11, απαιτούμε από προεπιλογή TPM 2.0 σε νέες εγκαταστάσεις. Οι περισσότεροι υπολογιστές κατασκευάστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια », δήλωσε η Microsoft.

“Εάν ένα μηχάνημα παραβιαστεί, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά. Τα Windows 11 θα σταματήσουν αυτούς τους τύπους επιθέσεων εκτός συσκευής επειδή χρησιμοποιούμε Secure Boot και Trusted Boot, τα οποία χρησιμοποιούν τόσο το απαιτούμενο υλικό UEFI όσο και το TPM. Το Secure Boot και το Trusted Boot σταματούν τα rootkits ή τα bootkits που προσπαθούν να τροποποιήσουν τα αρχεία εκκίνησης που έχουν ξεκινήσει », πρόσθεσε η εταιρεία.

Πριν θέσει αυστηρές απαιτήσεις, η Microsoft πραγματοποίησε δοκιμές σε παλιό υλικό για να προσδιορίσει τη συμβατότητα με χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως το TPM. Με βάση αυτά, η Microsoft κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι σημαντικό να εκτελούνται τα Windows 11 σε νέες ή υποστηριζόμενες συσκευές.

 

Windows 11 και απόδοση

Επιπλέον, η Microsoft έχει επίσης πραγματοποιήσει μια σειρά δοκιμών σε παλιό υλικό για τον προσδιορισμό προβλημάτων απόδοσης κατά την εκτέλεση των Windows 11 με παλαιότερους επεξεργαστές. Η ανάλυση της Microsoft αποκάλυψε ότι οι παλαιότερες συσκευές θα αντιμετωπίζουν προβλήματα απόδοσης και οι χρήστες ενδέχεται να αντιμετωπίζουν συχνές δυσλειτουργίες εφαρμογών.

Οι μη υποστηριζόμενοι υπολογιστές μπορούν να έχουν 52% περισσότερες μπλε οθόνες από εκείνους που πληρούν τις απαιτήσεις. Σε νεότερες συσκευές, τα σφάλματα μπλε οθόνης έχουν μειωθεί με τη χρήση σύγχρονης διαχείρισης ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης και σύγχρονων προγραμμάτων οδήγησης που εκδίδονται από OEM, τα οποία δεν είναι διαθέσιμα σε παλαιότερες συσκευές.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο