25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Η Microsoft ερευνά περίεργο bug στα Windows 10 που δεν επιτρέπει την είσοδο!

Σύμφωνα με το Windowslatest, υπήρχαν στο παρελθόν ειδήσεις ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στα Microsoft Windows 10 που μπορεί να καταστρέψει τη Διαχείριση διαπιστευτηρίων. Αυτό το πρόβλημα δυσκολεύει τους καταναλωτές, ακόμη και τους εταιρικούς πελάτες να συνδεθούν σε ορισμένες εφαρμογές, όπως το Google Chrome.

Τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το ζήτημα επηρεάζει εφαρμογές που χρησιμοποιούν DPAPI (API προστασίας δεδομένων) και προστατεύουν την αποθήκευση χρηστών μέσω του Windows Credentials Manager. Το DPAPI είναι ένα API που χρησιμοποιείται από εφαρμογές επιφάνειας εργασίας. Όταν ο χρήστης δεν θέλει να εισαγάγει ξανά τον κωδικό πρόσβασης κατά τη σύνδεση στην εφαρμογή ή στον ιστότοπο, μπορεί να προστατεύσει τον αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης.

Το iTechNews.gr έμαθε ότι ορισμένα από τα βασικά στοιχεία των Windows 10 χρησιμοποιούν επίσης το API προστασίας δεδομένων. Μετά την έκδοση 2004 των Windows 10 ή την πιο πρόσφατη αθροιστική ενημέρωση, ένα σφάλμα προκάλεσε στα Windows 10 να ξεχάσουν την υπηρεσία κωδικού πρόσβασης αποθήκευσης της εφαρμογής (όπως Chrome, VPN) κ.λπ.

Ορισμένοι χρήστες λένε ότι εάν αποσυνδεθούν, όταν συνδέονται στον ιστότοπο με το Chrome κάθε μέρα και το Edge έχει το ίδιο πρόβλημα.

Η Microsoft επιβεβαίωσε την ύπαρξη σχετικών ζητημάτων και διερευνά ενεργά αυτό το ζήτημα, αλλά δεν υπάρχει ακόμη επίσημη λύση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας των μηχανικών Chromium για αυτό το ζήτημα, φαίνεται ότι σχετίζεται με τα Windows 10 και θα επηρεάσει άλλες εφαρμογές στο σύστημα που χρησιμοποιούν DPAPI (Data Protection API).

Εάν έχετε αναβαθμίσει την έκδοση 2004 των Windows 10 και αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα αποθηκευμένα διαπιστευτήρια ή τις πληροφορίες περιόδου σύνδεσης, μπορείτε να περιμένετε έως ότου η Microsoft διορθώσει το σφάλμα πριν χρησιμοποιήσετε την εικόνα ISO για να εγκαταστήσετε ξανά την ενημερωμένη έκδοση κώδικα της 10ης Μαΐου 2020.

 

[signoff]

 

Πηγή: https://www.ithome.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο