16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024

Η Microsoft θέλει ν’ αγοράσει το Discord για πάνω από 10 δις δολάρια!

Η Microsoft Corp. βρίσκεται σε συνομιλία για την απόκτηση της Discord Inc., μιας κοινότητας συνομιλιών για βιντεοπαιχνίδια, για περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Discord έχει μιλήσει με πιθανούς αγοραστές και ο γίγαντας λογισμικού της Microsoft βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά δεν υπάρχει επικείμενη συμφωνία, ανέφεραν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην ταυτοποιηθούν επειδή οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές. Το Discord είναι πιο πιθανό να δημοσιοποιηθεί παρά να πουληθεί είπε ένα άτομο. Εκπρόσωποι της Microsoft και της Discord αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Η VentureBeat ανέφερε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι η Discord συμμετείχε σε συζητήσεις πωλήσεων.

Η Discord με έδρα το Σαν Φρανσίσκο είναι γνωστό για τη δωρεάν υπηρεσία του που επιτρέπει στους παίκτες να επικοινωνούν μέσω βίντεο, φωνής και κειμένου και οι άνθρωποι που έχουν κολλήσει στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την τεχνολογία της για ομάδες μελέτης, μαθήματα χορού, κλαμπ βιβλίων και άλλες εικονικές συγκεντρώσεις. Έχει περισσότερους από 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες και επεξεργάζεται τα εργαλεία επικοινωνίας του για να το μετατρέψει σε «μέρος συνομιλίας», δεν είναι δηλαδή μία απλή πλατφόρμα συνομιλίας με επίκεντρο τον παίκτη.

Η Microsoft, η οποία πέρυσι επιδίωξε να αγοράσει την εφαρμογή κοινωνικών μέσων TikTok και πραγματοποίησε συνομιλίες για την απόκτηση της Pinterest Inc., αγοράζει περιουσιακά στοιχεία που θα της παρέχουν πρόσβαση σε ακμάζουσες κοινότητες χρηστών, σύμφωνα με ανθρώπους εξοικειωμένους με τη σκέψη της εταιρείας. Η επιχείρηση Xbox της Microsoft επεκτείνει επίσης τη σουίτα των προνομίων συνδρομής που παρέχει ως μέρος της προσφοράς Game Pass. Οι μετοχές της Microsoft αυξήθηκαν περίπου 1,2% στα πρώτα λεπτά της διαπραγμάτευσης την Τρίτη.

«Η απόκτηση του Discord από την Microsoft έχει πολύ νόημα καθώς συνεχίζει να αναδιαμορφώνει την επιχείρηση παιχνιδιών», δήλωσε ο αναλυτής της Bloomberg Intelligence, Matthew Kanterman. “Υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία να συνδυάσετε την premium προσφορά του Discord, Nitro, στην υπηρεσία Game Pass για να αυξήσετε τις συνδρομές από τα τελευταία 18 εκατομμύρια που αναφέρθηκαν.”

Μετά την πρόσφατη αγορά της ZeniMax Media Inc. από την Microsoft, με κόστος 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ιδιοκτήτη των εκδόσεων The Elder Scrolls και Doom Bethesda Softworks, η απόκτηση του Discord θα σήμαινε την προθυμία του γίγαντα λογισμικού με έδρα την Ουάσινγκτον να συνεχίσει να επενδύει στη μονάδα βιντεοπαιχνιδιών του.

«Περιμένουμε από το Xbox να παραμείνει και να συνεχίσει να ενισχύει την πρόταση αξίας του Game Pass και να αυξήσει τις συνδρομές», δήλωσε ο Kanterman.

Η Discord επικοινώνησε με τη Microsoft για να εκτιμήσει το ενδιαφέρον της, ενώ ο επικεφαλής του Xbox Phil Spencer μίλησε με την εταιρεία, σύμφωνα με ένα άτομο. Η εταιρεία συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, σύμφωνα με το Pitchbook.

Το Discord έχει επίσης πραγματοποιήσει συζητήσεις με την Epic Games Inc. και την Amazon.com Inc. στο παρελθόν, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Η Epic δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό. Η Amazon αρνήθηκε να σχολιάσει.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο