25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Η σειρά GeForce RTX 50 Series καθυστερεί για τις αρχές του 2025 και την CES 2025

Ο κόσμος της τεχνολογίας και ειδικότερα όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο χώρο των GPU, βρίσκονται σε αναβρασμό καθώς νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με την επόμενη γενιά καρτών γραφικών.

Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή της βιομηχανίας @kopite7kimi, η NVIDIA φαίνεται να μεταθέτει την παρουσίαση της σειράς GeForce RTX 50 για τις αρχές του 2025 και συγκεκριμένα για την έκθεση CES στο Λας Βέγκας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στις φήμες που θέλουν την AMD να καθυστερεί επίσης την ανακοίνωση της δικής της σειράς Radeon RX 8000 με αρχιτεκτονική RDNA 4. Έτσι, διαμορφώνεται ένα σκηνικό όπου οι δύο κολοσσοί του χώρου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην έρημο της Νεβάδα, παρουσιάζοντας τα νέα τους κορυφαία προϊόντα στην κατηγορία.

Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά: ενώ η NVIDIA αναμένεται να παρουσιάσει μια πλήρως νέα γενιά καρτών γραφικών με τις RTX 5090 και RTX 5080, η AMD φαίνεται να προετοιμάζει μια ανανέωση της μεσαίας κατηγορίας. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, τότε η NVIDIA πιθανότατα θα διατηρήσει το προβάδισμα στις επιδόσεις υψηλού επιπέδου.

Για τους ενθουσιώδεις της τεχνολογίας που ανυπομονούσαν να αποκτήσουν μια GeForce RTX 5090 μέσα στο 2024, η είδηση αυτή σίγουρα προκαλεί απογοήτευση. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η τρέχουσα ναυαρχίδα της NVIDIA, η RTX 4090, παραμένει εξαιρετικά ισχυρή και αδιαμφισβήτητη στην κορυφή της αγοράς εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Οι λόγοι πίσω από την καθυστέρηση στην παρουσίαση της νέας γενιάς παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι μπορεί να οφείλεται σε καθυστερήσεις στην παραγωγή της μνήμης GDDR7, ενώ άλλοι θεωρούν ότι η NVIDIA επιθυμεί να εξαντλήσει τα αποθέματα της τρέχουσας σειράς RTX 40. Υπάρχει επίσης η άποψη ότι η εταιρεία δεν βιάζεται να φέρει την αρχιτεκτονική Blackwell στην αγορά των παιχνιδιών, καθώς επικεντρώνεται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης όπου έχει σημαντικό προβάδισμα, οδηγώντας την εταιρεία σε αποτίμηση ρεκόρ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η χρονική στιγμή της CES 2025 συμπίπτει με τις φήμες για την κυκλοφορία της GeForce RTX 5090D, μιας ειδικής έκδοσης για την κινεζική αγορά. Αυτό υποδηλώνει ότι η NVIDIA πιθανώς προετοιμάζεται για μια παγκόσμια παρουσίαση των νέων της προϊόντων στις αρχές του επόμενου έτους.

Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, οι λάτρεις των υπολογιστών και οι επαγγελματίες του χώρου παραμένουν σε εγρήγορση, αναμένοντας περισσότερες πληροφορίες για το μέλλον των καρτών γραφικών.

ΠΗΓΗ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο