25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Η σειρά Huawei P50 θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένες ποσότητες λόγω της έλλειψης του chipset Kirin 9000!

Παρόλο που η Huawei έχει ήδη λάβει ορισμένες άδειες για συναλλαγές με αμερικανικές εταιρείες, δεν μπορεί να αγοράσει chipset προηγμένης τεχνολογίας από την Qualcomm, με την Huawei να περιορίζεται στο χαρτοφυλάκιο chipset 4G της Qualcomm. Ομοίως, η Huawei δεν μπορεί να παράγει νέα chipset Kirin μέσω εταιρειών όπως το TSMC, αφήνοντας τη στο κενό όταν πρόκειται για την κυκλοφορία νέων smartphone.

Η σειρά P50 πιστεύεται ότι είναι η επόμενη ναυαρχίδα της Huawei, αλλά μπορεί να είναι ελλιπής λόγω της αδυναμίας της Huawei να προμηθευτεί νέα chipset 5G. Σύμφωνα με το The Elec, η Huawei σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το HiSilicon Kirin 9000 SoC, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη σειρά Mate 40.

Το Kirin 9000 προσφέρει οκτώ πυρήνες χωρισμένους σε τρεις συστάδες. Ο πρωταρχικός πυρήνας Cortex-A77 προσφέρει την καλύτερη απόδοση ενός πυρήνα με μέγιστη ταχύτητα ρολογιού 3,31 GHz, ενώ τρεις επιπλέον πυρήνες Cortex-A77 μπορούν να φτάσουν τα 2,54 GHz. Η Huawei έχει συμπληρώσει αυτούς τους πυρήνες Cortex-A77 με άλλους τέσσερις πυρήνες Cortex-A55, μαζί με μια GPU Mali-G78 MP24. Το Kirin 9000 είναι ένα από τα πρώτα chipset που χτίστηκε και σε διαδικασία 5 nm.

Τελικά, η χρήση του Kirin 9000 στη σειρά P50 μπορεί να εξηγήσει γιατί οι συσκευές της σειράς Mate 40 είναι τόσο λίγες και πολύ μακριά. Ωστόσο, η Huawei θα έχει πρόσβαση σε εξαρτήματα από το LG Display και το Samsung Display, καθώς και οι δύο εταιρείες έχουν λάβει άδειες εμπορίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ωστόσο, η σειρά P50 θα παραμείνει ακόμα με τις υπηρεσίες Huawei Mobile Services (HMS) αντί για τις Υπηρεσίες Google για κινητά (GMS), πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ενοποίηση με το Play Store ή λογαριασμού Google.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο