21.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024

Η Sony κυκλοφορεί τον αισθητήρα εικόνας SWIR για βιομηχανικό εξοπλισμό με μέγεθος pixel 5 μικρών

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης, η Sony ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία δύο νέων αισθητήρων εικόνας υπερύθρων μικρού κύματος (SWIR) για βιομηχανικό εξοπλισμό.

Ο νέος αισθητήρας μπορεί να τραβήξει εικόνες στο ορατό και αόρατο φάσμα φωτός στο εύρος μικρών κυμάτων υπέρυθρων και χρησιμοποιεί μέγεθος pixel 5 μικρών, το οποίο είναι μικρό και συμπαγές.

Σύμφωνα με τη Sony, ο νέος αισθητήρας χρησιμοποιεί την αρχική τεχνολογία SenSWIR της Sony: μια φωτοδίοδος είναι χτισμένη στο στρώμα ημιαγωγών της ένωσης αρσενίου, ινδίου και γάλλιο (InGaAs). Οι δίοδοι συνδέονται με σύνδεση χαλκού-χαλκού με επίστρωση πυριτίου για να σχηματίσουν ένα κύκλωμα ανάγνωσης. Αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να διατηρήσει υψηλή ευαισθησία σε ένα ευρύ φάσμα μηκών κύματος.

Αυτή η τεχνολογική ανακάλυψη γέννησε τον νέο αισθητήρα εικόνας SWIR που κυκλοφόρησε αυτή τη φορά. Είναι συμπαγής αλλά ικανός να αποτυπώνει εικόνες σε μεγάλο εύρος μήκους κύματος, συμπεριλαμβανομένου του ορατού και αόρατου φάσματος της ζώνης υπερύθρων μικρού κύματος (εύρος μήκους κύματος: 0,4 μικρά έως 1,7 μικρά).

Η Sony είπε ότι ο νέος αισθητήρας που κυκλοφόρησε αυτή τη φορά χρησιμοποιεί τεχνολογία στοίβαξης, η οποία υποστηρίζει τη σύνδεση χαλκού-χαλκού που αναπτύχθηκε από τη Sony για πολλά χρόνια και την αρχική τεχνολογία αισθητήρα εικόνας SWIR. Μέσω της μικρογραφίας pixel, έχουν επιτευχθεί υψηλής ποιότητας απεικόνιση και ένα πιο συμπαγές μέγεθος αισθητήρα. Η απεικόνιση υψηλής ευαισθησίας μπορεί να επιτευχθεί σε μεγάλο εύρος μήκους κύματος που καλύπτει ορατό και αόρατο φως. Ο νέος αισθητήρας υποστηρίζει επίσης ψηφιακή έξοδο και παρέχει την ίδια απόδοση με τους τρέχοντες βιομηχανικούς αισθητήρες εικόνας CMOS.

Η Sony δήλωσε ότι θα εργαστεί για την ενσωμάτωση αυτών των προϊόντων σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών εφαρμογών, όπως η διαλογή υλικών, η παρακολούθηση των ρύπων και η παρακολούθηση των ημιαγωγών, για την αύξηση της παραγωγικότητας.

Η Sony είναι ο ηγέτης στον τομέα των αισθητήρων εικόνας. Σύμφωνα με στοιχεία από ιδρύματα έρευνας αγοράς, το 2019, το μερίδιο αγοράς της Sony φτάνει στα 48% με δεύτερο να είναι η Samsung με 21%.

 

[signoff]

 

Πηγή: http://news.mydrivers.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο