25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Η Xiaomi υπέβαλε αίτηση για νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με περιστρεφόμενη μπροστινή κάμερα!

Το Letsgodigital παρουσίασε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη μονάδα κάμερας ενός smartphone Xiaomi. Το τηλέφωνο σε αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καταργεί την μπροστινή κάμερα. Οι πίσω τρεις κάμερες και τα φλας είναι τοποθετημένα οριζόντια.

Στο τέλος του 2019, η Xiaomi υπέβαλε αίτηση στο USPTO (Γραφείο ευρεσιτεχνιών και εμπορικών σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών) για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για «μονάδα κάμερας, τερματικό εξοπλισμό και τεχνολογία λήψης εικόνων». Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δημοσιεύθηκε στις 18 Φεβρουαρίου φέτος. Μετά από αυτό, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συμπεριλήφθηκε στη βάση δεδομένων WIPO (Παγκόσμιος Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας).

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει ότι το smartphone χρησιμοποιεί μεγάλη οθόνη πλήρους μεγέθους με στενό πλαίσιο οθόνης. Οι χρήστες μπορούν έτσι ν’ απολαύσουν μεγαλύτερη αναλογία οθόνης προς σώμα. Η κάμερα δεν είναι ορατή από μπροστά και ο δέκτης τοποθετείται στο πλαίσιο.

Μετακινώντας την κάμερα προς τα πάνω μέσω ενός κινητήρα και στη συνέχεια περιστρέφοντας την γύρω από τον άξονα, η πίσω κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μπροστινή κάμερα. Επομένως, δεν μοιάζει με την αναδιπλούμενη κάμερα που χρησιμοποιείται στο Asus Zenfone 6. Η αρχή της περιστροφής είναι διαφορετική από αυτήν του Samsung Galaxy A80. Εννοούμε όταν χρησιμοποιείται το τελευταίο, ένα μέρος της δομής θα κινηθεί επίσης. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Xiaomi δείχνει ότι το σύστημα της κάμερας μπορεί να περιστραφεί αυτόματα για την λήψη φωτογραφιών.

Η χρήση της κύριας κάμερας ως μπροστινής κάμερας μπορεί να τραβήξει selfies με καλύτερη ποιότητα και να εξοικονομήσει χώρο και κόστος.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η Xiaomi απέκτησε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που ονομάζεται «Ηλεκτρονικός εξοπλισμός και κρυφή κάμερα». Χρησιμοποιεί μια περιστρεφόμενη αναδυόμενη κάμερα που μπορεί επίσης να τραβήξει φωτογραφίες και προς τις δύο κατευθύνσεις. Η Xiaomi είναι αναμφίβολα ένας από τους κατασκευαστές smartphone που έχουν υποβάλει αίτηση για τα περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για αναδυόμενες κάμερες, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν και πότε η Xiaomi θα εφαρμόσει την πατενταρισμένη τεχνολογία στα τερματικά προϊόντα.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο