35.2 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024

iPhone 17 Pro Max: Tο πρώτο που θα είναι εξοπλισμένο με τρεις φακούς κάμερας 48MP

Το iPhone 17 Pro Max που περιμένουμε του χρόνου θα διαθέτει μια αναβαθμισμένη κάμερα Tetraprism 48 megapixel για βελτιωμένη ποιότητα φωτογραφίας και λειτουργικότητα ζουμ, σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo.

Στo τελευταίο του επενδυτικό σημείωμα που δημοσιεύτηκε στο Medium, ο Kuo είπε ότι η βασική αλλαγή στις προδιαγραφές θα είναι ένας αισθητήρας CIS 1/2,6″ 48MP, από τον αισθητήρα 1/3,1″ 12MP που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στα φετινά μοντέλα iPhone 16 Pro.

Τόσο το iPhone 16 Pro όσο και το iPhone 16 Pro Max αναμένεται να αποκτήσουν τηλεφακούς Tetraprism το 2024 και η τεχνολογία δεν θα περιοριστεί στο μεγαλύτερο Pro Max, όπως είναι στη σειρά iPhone 15. Αυτό σημαίνει ότι και τα δύο μοντέλα iPhone 16 Pro θα διαθέτουν τουλάχιστον 5x οπτικό ζουμ και τουλάχιστον 25x ψηφιακό ζουμ.

Ο Kuo είπε ότι δεν είναι σίγουρος εάν μόνο το iPhone 17 Pro Max θα διαθέτει την αναβαθμισμένη κάμερα Tetraprism. Αλλά αν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό για το μοντέλο, τότε και τα δύο μοντέλα iPhone 18 Pro θα το αποκτήσουν το 2026. Η αναβαθμισμένη κάμερα Tetraprism απαιτεί ολοκαίνουργια σχεδιασμένα πρίσματα, τα οποία πρέπει να έχουν μικρότερο παράγοντα μορφής για να μειώσουν το ύψος της κάμερας, πρόσθεσε ο Kuo.

Η έκθεση του αναλυτή επιβεβαιώνει έναν ισχυρισμό που έκανε πέρυσι ο Jeff Pu της Haitong International Securities. Ο Pu τον Δεκέμβριο είπε ότι ο αναβαθμισμένος τηλεφακός 48MP του iPhone 17 Pro Max θα βελτιστοποιηθεί για χρήση με το Apple Vision Pro. Τα τρέχοντα μοντέλα iPhone 15 Pro μπορούν να εγγράψουν spatial βίντεο 3D για αναπαραγωγή στο Vision Pro – όταν κρατούνται σε οριζόντιο προσανατολισμό, ο κύριος και ο ultrawide φακός συνδυάζονται για την εγγραφή spatial βίντεο με πρόσθετο βάθος.

Ο Pu είπε προηγουμένως και τα δύο μοντέλα iPhone 16 Pro θα διαθέτουν έναν εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό 48MP, ο οποίος θα κάνει το iPhone 17 Pro Max το πρώτο μοντέλο iPhone που διαθέτει σύστημα πίσω κάμερας που αποτελείται εξ ολοκλήρου από φακούς 48 megapixel. Για να το θέσουμε σε προοπτική, τα τρέχοντα μοντέλα iPhone 15 Pro διαθέτουν κύριους φακούς 48MP, εξαιρετικά ευρείς 12MP και τηλεφακούς 12MP.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο