25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024

Κακά μαντάτα για το Apple Intelligence στην Ελλάδα

Σε περίπτωση που είστε κάτοχος iPhone 15 Pro ή αν κάποιο από τα iPhone 16 σας έκλεισε το μάτι, καλό θα ήταν να οπλιστείτε με υπομονή, αφού το Apple Intelligence μάλλον θα κάνει καιρό να φανεί προς τα μέρη μας.

Συγκεκριμένα, όπως ήδη γνωρίζουμε, η σουίτα των λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης δεν θα κυκλοφορήσει φέτος και για το άμεσο μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κίνηση αυτή επηρεάζει τους καταναλωτές σε όλα τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ελλάδας, δημιουργώντας ένα τεχνολογικό χάσμα μεταξύ των Ευρωπαίων χρηστών και εκείνων σε άλλες αγορές.

Ο λόγος που το Apple Intelligence θα αργήσει να έρθει στην Ελλάδα:

Η Apple επικαλείται ανησυχίες σχετικά με την Πράξη Ψηφιακών Αγορών (DMA) της ΕΕ, ένα νομοθετικό πλαίσιο που αποσκοπεί στον περιορισμό της ισχύος των μεγάλων τεχνολογικών πλατφορμών. Η Apple ισχυρίζεται ότι η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις διαλειτουργικότητας του DMA θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και το απόρρητο των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Μάλιστα, η απόφαση επηρεάζει όχι μόνο το Apple Intelligence αλλά και τις λειτουργίες iPhone Mirroring και SharePlay Screen Sharing που έφερε το iOS 18 στην Αμερική.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε απαντήσει στην απόφαση αυτή της Apple, δηλώνοντας ότι ενώ οι “gatekeepers” – όρος που χρησιμοποιείται για τις κυρίαρχες τεχνολογικές πλατφόρμες σύμφωνα με το νόμο DMA – είναι ευπρόσδεκτοι να προσφέρουν υπηρεσίες στην Ευρώπη, πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες που έχουν σχεδιαστεί για τη διασφάλιση του θεμιτού ανταγωνισμού.

Για την ώρα, λοιπόν, η ημερομηνία κυκλοφορίας του Apple Intelligence στην Ευρώπη είναι άγνωστη. Το μόνο που ξέρουμε επίσημα είναι πως θα αργήσει.

Τα επιπλέον «κακά μαντάτα» για την Ελλάδα:

Παρόλο που το Apple Intelligence δεν θα κυκλοφορήσει για καιρό στην Ευρώπη, η Apple ετοιμάζεται να κάνει τις AI λειτουργίες της συμβατές με διάφορες Ευρωπαϊκές γλώσσες.

Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός γίγαντας αποκάλυψε ότι σύντομα σχεδιάζει να συμπεριλάβει γλώσσες όπως τα γερμανικά, τα ιταλικά και τα τα πορτογαλικά. Ωστόσο, οι Έλληνες κάτοχοι iPhone μπορεί να μείνουν απογοητευμένοι, καθώς η ελληνική γλώσσα απουσιάζει από το επερχόμενο κύμα προθηκών.

Το rollout του Apple Intelligence αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 2024 και του 2025, ξεκινώντας με τα αμερικανικά αγγλικά τον Οκτώβριο του 2024. Μέχρι το τέλος του έτους, θα προστεθούν οι αγγλικές παραλλαγές για την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ θα ακολουθήσουν οι πρόσφατα ανακοινωθείσες μη αγγλικές γλώσσες το 2025.

Τα ελληνικά παραμένουν προς το παρόν εκτός λίστας, αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν κάποια στιγμή μέσα στο 2025 το Apple Intelligence έρθει στην Ευρώπη, μάλλον δε θα υποστηρίζει αρχικά τη γλώσσα μας.

Οι γλώσσες που θα έρθουν στο Apple Intelligence το 2025:

  • Κινέζικα
  • Γαλλικά
  • Ιαπωνικά
  • Ισπανικά
  • Γερμανικά
  • Ιταλικά
  • Κορεάτικα
  • Πορτογαλικά
  • Βιετναμέζικα

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο