25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Λειτουργία Ντους! Τι, έγινε αδιάβροχο το Xiaomi κινητό μου!?

Παιρνόντας την τελευταία ROM από το Xiaomi.eu στο Xiaomi 12 Pro, την 13.0.37 μέσω twrp, πως μου ήρθε και είπα να δω τα διάφορα εικονίδια που εμφανίζονται στην μπάρα ειδοποιήσεων. Εκεί με έκπληξη είδα ένα εικονίδιο που δεν περίμενα, την λειτουργία Ντους!

Λέω όπα, πέρασε κάποια ενημέρωση η Xiaomi, ενεργοποίησε κάτι και το κινητό πια μπορεί να μπει και κάτω από το ντους!? Η αλήθεια είναι ότι δεν ισχύει αυτό. Όχι, ενεργοποιόντας αυτή την επιλογή το κινητό δεν γίνεται αδιάβροχο και δυστυχώς η Xiaomi παραμένει με κινητά που δεν μπορούν κάτω από το νερό. Βέβαια σας έχω δείξει στο παρελθόν κινητό της Xiaomi που το βάλαμε κάτω από το νερό για κάμποση ώρα χωρίς πρόβλημα, αλλά αυτό δεν είναι επίσημα αδιάβροχα.

Οπότε τι είναι αυτό το Ντους mode!? Η λειτουργία αυτή έχει σχέση με τα wearables της Xiaomi, όπως Mi Band, Amazfit GTR, κτλ. Εάν έχετε κάποια συσκευή της Xiaomi, θα έχετε προσέξει ότι όταν μπαίνετε στο ντους και πέφτει πάνω τους το νερό, τρελε΄νονται και δείχνουν ότι νάναι από το μενού, ενώ δεν είναι εύκολο να τα γυρίσεις στην αρχική οθόνη. Τα περισσότερα από αυτά έχουν μία λειτουργία που κλειδώνει την οθόνη του band/smartwatch οπότε όταν πέφτει πάνω τους το νερό, αυτά δεν ανταποκρίνονται. Βέβαια αυτό εάν το θυμηθείτε και το ενεργοποιήσετε πριν μπείτε στο ντους και απενεργοποιήσετε μετά. Η λειτουργία Ντους έρχεται να το κάνει αυ΄τοματα!

Πως ενεργοποιείτε την λειτουργία Ντους

Για την ακρίβεια, αυτό που κάνει το Shower Mode είναι να εμποδίζει την κατά λάθος ενεργοποίηση της οθόνης του βραχιολιού ή του έξυπνου ρολογιού σας. Για να γίνει αυτό, ενεργοποιεί αυτόματα το κλείδωμα με κωδικό πρόσβασης του wearable, απενεργοποιώντας με τη σειρά του την επιλογή ενεργοποίησης όταν σηκώνετε τον καρπό σας.

Η λειτουργία αυτή είναι πιο εμφανής στα Mi Band. Για να την ενεργοποιήσουμε πρέπει να έχουμε εγκαταστημένη την δωρεάν εφαρμογή Notify & Fitness for Mi Band. Εάν δεν την ξέρετε, καλό είναι να την μάθετε καθώς σας δίνει πραγματικά τον πλήτη έλεγχο πάνω στη συσκευή σας, δίνοντας την δυνατότητα να εενργοποιήσετε πράγματα που δεν ξέρατε ότι υπάρτχουν! Και υπόψιν, η δωρεάν έκδοση σας φτάνει, δεν χρειάζεστε την πλήρη, αν και το κόστο των 2-3€ είναι τίποτα για να έχετε ακόμα περισσότερο έλεγχο.

Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία στο Xiaomi σας, θα πρέπει μόνο να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Notify & Fitness for Mi Band που σας ανέφερα και στη συνέχεια να εμφανίσετε την οθόνη στο Κέντρο Ελέγχου, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

Μόλις βγείτε από το ντους, θα αρκεί να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ντους και θα διαμορφώσει αυτόματα το βραχιόλι ή το έξυπνο ρολόι σας, απενεργοποιώντας το κλείδωμα με κωδικό πρόσβασης και ενεργοποιώντας τον καρπό ανύψωσης για να ενεργοποιήσετε ξανά τη λειτουργία.

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο