27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Microsoft – Επιβεβαιώνει ότι στα Windows 7 εάν πληρώσετε για το ESU θα έχετε υποστήριξη μέχρι και το 2023!

Δεν απέχουμε παρά μερικές ώρες πριν μπούμε και επίσημα πια στο 2020 με την υποστήριξη επέκτασης του συστήματος των Windows 7 να λήγει μετά την 14η Ιανουαρίου, χωρίς να υπάρξουν άλλες ενημερώσεις ασφαλείας . Ωστόσο, ο τερματισμός της ενημέρωσης αποδεικνύεται τελικά μία περίπλοκη υπόθεση, καθότι οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν για υπηρεσίες ESU και με τον τρόπο αυτό να συνεχίσουν να ενημερώνουν τα Windows 7 επίσημα μέχρι και το 2023.

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση της Microsoft, μετά την 14η Ιανουαρίου, η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της Microsoft δεν θα παρέχει πλέον τεχνική υποστήριξη για τα Windows 7. Με την πάροδο του χρόνου, οι σχετικές υπηρεσίες των Windows 7 θα σταματήσουν επίσης. Για παράδειγμα, ορισμένα παιχνίδια, όπως το Internet Backgammon και το Internet Checkers, αλλά και ο οδηγός ηλεκτρονικού προγράμματος Windows Media Center θα αποσυρθούν τον Ιανουάριο του 2020.

Για ένα λειτουργικό σύστημα, η υποστήριξη που παρέχεται από τη Microsoft χωρίζεται σε πολλά επίπεδα. Η κύρια υποστήριξη των Windows 7 ολοκληρώθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2015 και η εκτεταμένη υποστήριξη θα λήξει στις 14 Ιανουαρίου 2020. Τα περισσότερα από τα Windows μετά από αυτό το έχουν εγκαταλείψει τις ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας των χρηστών.

Ωστόσο, τα χρήματα μπορούν να κάνουν τα φαντάσματα να εξαφανιστούν. Εάν οι χρήστες χρειάζονται να διατηρήσουν το σύστημα των Windows 7 που έχουν, η Microsoft θα εξακολουθεί να παρέχει στενή υποστήριξη, αρκεί να πληρώσετε για τα ESU (Extended Security Updates) και θα μπορεί να εξακολουθεί να λαμβάνει την υπηρεσία Microsoft MSE (Microsoft Security Essentials).

Ωστόσο, οι πληροφορίες που παρέχονται από την επίσημη σελίδα της Microsoft για την υπηρεσία ESU των Windows 7 είναι κάπως μπερδεμένες. Το άρθρο FAQ αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει ενημέρωση MSE μετά την 14η Ιανουαρίου 2020. Αυτό είναι το μοναδικό για τα Windows 7 και το τελευταίο έχει τον ίδιο κύκλο υποστήριξης, ο οποίος είναι ασυμβίβαστος με την προηγούμενη ενημέρωση.

Στην ερώτηση και απάντηση της AMA στην Reddit, οι μηχανικοί της Microsoft έδωσαν μια ακριβέστερη απάντηση, λέγοντας ότι μετά τις 14 Ιανουαρίου 2020, το MSE θα συνεχίσει να έχει ενημερώσεις υπογραφών, αλλά η ίδια η πλατφόρμα MSE δεν θα ενημερωθεί ξανά.

Η υπηρεσία ESU της Microsoft μπορεί να παραταθεί για μέγιστο διάστημα τριών ετών, πράγμα που σημαίνει ότι τα Windows 7 μπορούν να παραταθούν μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2023, αλλά αυτό είναι το προνόμιο ενός πολύ μικρού αριθμού χρηστών που πληρώνουν.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο