25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Microsoft: “ΝΑΙ, θα σας κάνουμε τη ζωή δύσκολη εάν σκεφτείτε να φύγετε από τον Edge”!!!

Το Σαββατοκύριακο, αναφέραμε ότι η Microsoft έχει αποκλείσει μια συγκεκριμένη μέθοδο που χρησιμοποιούνταν από τρίτους για να αλλάξουν γρήγορα το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 11 από Edge σε ένα της επιλογής τους. Αυτό το μπλοκ εφαρμόστηκε στην έκδοση 22494 του καναλιού προγραμματιστή των Windows 11 και επηρέασε άμεσα το EdgeDeflector, το οποίο έχει εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες. Η Mozilla δήλωσε ότι εάν η αλλαγή εφαρμοστεί στη γενικά διαθέσιμη έκδοση των Windows 11 και Windows 10, η λύση της θα κατέστη επίσης αναποτελεσματική.

Τώρα, η Microsoft παραδέχτηκε ότι τα κάνει όλα αυτά επίτηδες. Σε δήλωση στο The Verge, εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε ότι:

Τα Windows ενεργοποιούν ανοιχτά εφαρμογές και υπηρεσίες στην πλατφόρμα τους, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων προγραμμάτων περιήγησης ιστού. Ταυτόχρονα, τα Windows προσφέρουν επίσης συγκεκριμένες εμπειρίες πελατών από άκρο σε άκρο και στα Windows 10 και στα Windows 11, η εμπειρία αναζήτησης από τη γραμμή εργασιών είναι ένα τέτοιο παράδειγμα εμπειρίας από άκρο σε άκρο που δεν έχει σχεδιαστεί για ανακατεύθυνση. Όταν αντιληφθούμε την ακατάλληλη ανακατεύθυνση, εκδίδουμε μια επιδιόρθωση.

Το γεγονός ότι η Microsoft αναφέρεται στην ενημέρωση της ως “διόρθωση” είναι αρκετά ενδεικτικό, υπονοώντας ότι η εταιρεία θα είναι σε επιφυλακή για να εμποδίσει και άλλες προσπάθειες για “ακατάλληλη ανακατεύθυνση”.

Αν και η κίνηση προφανώς αναστατώνει τους προγραμματιστές που επηρεάζονται, επηρεάζει επίσης σε μεγάλο βαθμό τους καταναλωτές που δεν θα μπορούν να απομακρυνθούν εντελώς και εύκολα τον Edge μόλις το μπλοκ γίνει γενικά διαθέσιμο. Οι χρήστες των Windows 11 πρέπει ήδη να περάσουν από μια φρικτή διαδικασία για να αλλάξουν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής τους από Edge σε κάτι άλλο ήδη. Αν και ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι ο Edge είναι αρκετά καλός τώρα, αυτό είναι άσχετο επειδή η εταιρεία της οποίας ο Διευθύνων Σύμβουλος δήλωσε πρόσφατα ότι “τα Windows ήταν μια δύναμη εκδημοκρατισμού για τον κόσμο. Τα Windows ανέκαθεν υποστήριζαν την κυριαρχία για τους δημιουργούς και την υπηρεσία για τους καταναλωτές…” τώρα αυτός που παραδέχεται ευθαρσώς ότι δεν θέλει οι άνθρωποι να τροποποιήσουν την εμπειρία πελάτη από άκρο σε άκρο που ορίζεται από αυτήν. Φυσικά, το μπλοκ σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο για κακόβουλους παράγοντες να παραβιάσουν την εμπειρία περιήγησής σας, αλλά και πάλι, καθιστά επίσης πιο δύσκολο για τους καταναλωτές που θέλουν απλώς να χρησιμοποιήσουν ένα πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής τους.

Πως σας φαίνεται αυτή η “δημοκρατική” επιβολή του Edge!?

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο