25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Microsoft – Υπέγραψε συμβόλαιο με το Αμερικάνικο Πεντάγωνο αξίας $1.76 δις

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, το Αμερικάνικο Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η Microsoft υπέγραψε ένα 5ετές συμβόλαιο μαζί της αξίας $1.76 δις δολάρια, για να παρέχει εταιρικές υπηρεσίες στο Υπουργείο Αμύνης, την Ακτοφυλακή και τις άλλες υπηρεσίες του Κράτους.

Παρόλο που δεν αποκαλύφθηκαν ακριβώς ποιες θα είναι αυτές οι υπηρεσίες που θα παρέχει η Microsoft, η συμφωνία είναι συνδεδεμένη με το Υπουργείο Αμύνης για το πρόγραμμα JEDI.

Το πρόγραμμα JEDI είναι η συνδυαστική αμυντική κατασκευή σε επίπεδο cloud, του Πενταγώνου, συνολικού κόστους 10 δις δολάρια, που ξεκίνησε επίσημα τον Ιούλιο του 2018.

Microsoft – Επιβεβαίωσε ότι οι επόμενης γενειάς κονσόλες Xbox θα χρησιμοποιούν AMD επεξεργαστή

Το συμβόλαιο απαιτεί η εταιρεία να βοηθήσει το Πεντάγωνο να μπορεί να χρησιμοποιήσει το cloud computing σ’ ένα πιο ευρύ μέγεθος, να χτίσει ένα ασφαλές πληροφοριακό περιβάλλον, ώστε να μπορεί να εδραιωθεί γρήγορα όταν χρειαστεί ανάγκη σε τοπικό επίπεδο και να μπορεί ν’ αντιμετωπίσει ότι επιχειρηματικές ανάγκες υπάρξουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας, το 10 δις δολαρίων συμβόλαιο του JEDI, πρέπει να είναι συνδεδεμένο μ’ ένα και μόνο προμηθευτή Cloud, που σαν αποσό απέχει κάμποσο από τα 1.76 δις δολάρια που υπέγραψε η Microsoft.

Πάραυτα η Microsoft έχει υπογράψει στο παρελθόν αρκετά συμβόλαια με το Αμερικάνικο Υπουργείο Αμύνης αξίας αρκετών δις δολαρίων.

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο