28.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Μόλις μάθαμε λεπτομέρειες από το chip που θα εκθρονίσει τον Snapdragon 8 Gen 4 (μάλλον)

Η MediaTek κατάφερε να ταράξει τα νερά με την ανακοίνωση του Dimensity 9300, στα τέλη του περασμένου έτους και ήταν το πρώτο chipset χωρίς μικρούς πυρήνες για εξοικονόμηση ενέργειας. Όλα δείχνουν πως ο Ταϊβανέζος κατασκευαστής θα συνεχίσει και τον Dimensity 9400 που θα ανακοινωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Σήμερα έρχεται ο Digital Chat Stationγια να διαρρεύσει περισσότερα στο Weibo, αναφέροντας πως ο dimensity 9400 όντως δεν θα έχει μικρούς πυρήνες για άλλη μια φορά και θα δούμε Cortex-X5, Cortex-A4 και Cortex-A7xx. Δεν μας αποκάλυψε την διάταξη, αλλά αν είναι σαν τον Dimensity 9300 θα δούμε 1xCortex-X5, 3xCortex-X4 και 4xCortex-A730.

Φαίνεται πως είναι ένα τρομερά δυνατό chipset, που θα δυσκολέψει πολύ την Qualcomm για να τον ξεπεράσει με τον Snapdragon 8 Gen 4. Από την άλλη η Qualcomm έχει επιβεβαιώσει ήδη την χρήση των νέων Oryon πυρήνων. Μένει να δούμε αν οι πυρήνες Oryon θα είναι καλύτεροι, αν και τα πρώτα benchmarks από τα δύο chipsets, δείχνουν υπεροχή υπερ του Dimensity 9400.Τα δύο chipsets θα είναι φτιαγμένα στα 3nm για καλύτερη ενεργειακή απόδοση και μεγαλύτερες επιδόσεις.

Ο Digital Chat Station αναφέρει επίσης πως ο Dimensity 9400 έχει προγραμματιστεί για κυκλοφορία τον Οκτώβριο, οπότε τα πρώτα smartphones με αυτό το chipset θα κυκλοφορήσουν πριν τα τέλη του 2024.

Ο leakster ισχυρίζεται επίσης πως θα δούμε και τον Dimensity 9300+ τον Μάιο, σαν ανανεωμένη έκδοση στα μέσα του έτους. Πρόσθεσε πως θα έχει μέγιστη ταχύτητα χρονισμού στα 3.4GHz και μια GPU χρονισμένοι στα 1.3GHz. Για να έχουμε μέτρο σύγκρισης, ο Dimensity 9300 είναι χρονισμένος στα 3.25GHz.Πραγματικά ελπίζουμε να δούμε περισσότερα τηλέφωνα με τον Dimensity 9400, καθώς τα μόνα τηλέφωνα στην παγκόσμια αγορά με τον Dimensity 9300 είναι τα vivo X100 series.

πηγή 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο