27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Μπορεί ένας φούρνος μικροκυμάτων να φορτίσει ένα τηλέφωνο που υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση!? Δείτε τι έγινε στην πραγματικότητα!

Η ασύρματη φόρτιση έχει αρχίσει τελευταία να γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη με όλο και περισσότερα μοντέλα κινητών να την υποστηρίζουν. Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ποτέ εάν ένας φούρνος μικροκυμάτων που έχει ακτινοβολία, εάν αυτή η ακτινοβολία που έχει φτάνει ή μπορεί να φορτίσει το κινητό σας που υποστηρίζει αυτή την λειτουργία? Δείτε λοιπόν όταν το διαδικτυακό κανάλι BTV “Life This Moment”, έκανε κάποια πειράματα και τι αποτελέσματα βρήκε.

Για το πείραμα χρησιμοποιήθηκαν δύο κινητά. Αφού λοιπόν τοποθετήθηκαν για λίγη ώρα μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων, το ένα κινητό μπρίκαρε και αχρηστεύτηκε τελείως, ενώ το δεύτερο πήρε φωτιά η μπαταρία του!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι συσκευές μαγειρέματος που χρησιμοποιούν τα τρόφιμα για να απορροφούν την ενέργεια μικροκυμάτων που παράγεται για να ζεσταθούν.

Προσφορές και κουπόνια από το Banggood μόνο για τους αναγνώστες του iTechNews.gr

Ο φούρνος μικροκυμάτων δουλεύει με την χρήση ενός μαγνητρονίου, μετατρέποντας την ηλεκτρική ενέργεια σε μικροκύματα, με συχνότητα ταλάντωσης τα 2450MHz για να μπορέσει να διεισδύσει μέσα στην τροφή και ν’ απορροφηθεί από τα μόρια του φαγητού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μόρια του φαγητού να ταλαντεύονται με ρυθμό 2.45 δισεκατομμύρια φορές ανά δευτερόλεπτο, όπου στο τέλος αυτό κάνει το φαγητό να ζεσταθεί. Το θέμα είναι ότι με την ίδια διαδικασία η μπαταρία του κινητού θερμαίνεται πάρα πολύ, με κύριο φόβο να εκραγεί και να πάρει φωτιά, όπως έγινε με το δεύτερο κινητό.

Άρα εάν ποτέ σκεφτόσασταν να φορτίζατε τον κινητό σας με την ακτινοβολία του φούρνου μικροκυμάτων που έχετε, ΜΗΝ το κάνετε!

[signoff]

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο