25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Νέο ορόσημο 40 εκατομμυρίων πωλήσεων για το PlayStation 5

Το PlayStation 5 έφτασε σε ένα εντυπωσιακό ορόσημο πωλήσεων, παρόλο που η κονσόλα αυτή τη στιγμή βρίσκεται ελαφρώς πίσω από το PlayStation 4.
Η Sony ανακοίνωσε ότι είχε πουλήσει 40 εκατομμύρια κονσόλες PS5 σε πελάτες έως τις 16 Ιουλίου. Σύμφωνα με την ανάλυση του Piers Harding-Rolls της Ampere, το PS5 έφτασε τα 40 εκατομμύρια με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό από τον προκάτοχό του (το PS4 έφτασε τα 40 εκατομμύρια δύο μήνες νωρίτερα στον κύκλο ζωής του). Το PS5 αυτή τη στιγμή βρίσκεται περίπου ένα εκατομμύριο κονσόλες πίσω σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις. Το PS4 παραμένει το PlayStation με τις ταχύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Harding-Rolls, το PS5 απολαμβάνει μέχρι στιγμής ισχυρές επιδόσεις στις πωλήσεις του 2023, οι οποίες ενισχύονται από τις αποστολές ρεκόρ και ένα κύμα ανεβασμένης ζήτησης για την κονσόλα. Η Sony έχει πουλήσει πάνω από εννέα εκατομμύρια PS5 το πρώτο εξάμηνο του 2023, 30% καλύτερα από την κορυφαία συγκριτική επίδοση του PS4 της προηγούμενης γενιάς.

“Αυτός ο ρυθμός υιοθέτησης επιτρέπει στη Sony να κλείσει το χάσμα υιοθέτησης σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά κονσολών, αναπληρώνοντας την κακή διαθεσιμότητα του PS5 κατά τα δύο πρώτα χρόνια της διάθεσής του”, δήλωσε ο Harding-Rolls.
“Συνολικά, οι τρέχουσες επιδόσεις στις πωλήσεις βάζουν τη Sony σε καλή θέση για να επιτύχει τον στόχο της για τις αποστολές του οικονομικού έτους που είναι 25 εκατομμύρια PS5, αλλά θα γνωρίζουμε περισσότερα τους επόμενους μήνες. Η Ampere προβλέπει προς το παρόν πωλήσεις PS5 γύρω στα 21 εκατομμύρια PS5 το 2023”.
“Κυκλοφορήσαμε το PS5 τον Νοέμβριο του 2020 και ο κόσμος βρισκόταν σε ένα παράξενο και διαφορετικό μέρος από ό,τι όταν ανακοινώσαμε την κονσόλα το 2019”, δήλωσε ο επικεφαλής της Sony, Jim Ryan. “Παρά τις πρωτοφανείς προκλήσεις του COVID, οι ομάδες μας και οι συνεργάτες μας εργάστηκαν επιμελώς για να παραδώσουν το PS5 εγκαίρως. Συνεχίσαμε να αντιμετωπίζουμε αντιξοότητες με την πανδημία και χρειάστηκαν μήνες για να ομαλοποιηθούν οι αλυσίδες εφοδιασμού, ώστε να έχουμε τα αποθέματα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στη ζήτηση. Για περισσότερους μήνες απ’ όσους θέλω να θυμάμαι, ευχαριστούσαμε συνεχώς την κοινότητά μας για την υπομονή της, ενώ εργαζόμασταν σε αυτά τα ζητήματα. Αλλά τώρα η προμήθεια του PS5 είναι καλά εφοδιασμένη και βλέπουμε αυτή τη συσσωρευμένη ζήτηση να ικανοποιείται επιτέλους”.
Ο Ryan δήλωσε ότι υπάρχουν πλέον περισσότερα από 2.500 διαθέσιμα PS5 παιχνίδια. Οι επερχόμενες αποκλειστικότητες PS5 περιλαμβάνουν τα “Marvel’s Spider-Man 2” και “Marvel’s Wolverine” από την Insomniac, το “Final Fantasy 7 Rebirth” από την Square Enix και ένα multiplayer παιχνίδι “Last of Us” από τη Naughty Dog.

Η Microsoft δεν ανακοινώνει τις πωλήσεις των Xbox Series X και S, αν και τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι και οι δύο κονσόλες έχουν συσσωρευμένο αριθμό χρηστών άνω των 21 εκατομμυρίων κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης σε μια εκδήλωση παιχνιδιών στη Βραζιλία. Με βάση αυτά τα δεδομένα, το PS5 ξεπερνά σε πωλήσεις τις κονσόλες Xbox Series X και S περίπου δύο προς ένα.
Μόλις αυτή την εβδομάδα, το Xbox ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από το hardware του τέταρτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 13% σε ετήσια βάση. Οι πωλήσεις υλικού Xbox μειώθηκαν κατά 13% το δεύτερο τρίμηνο και στη συνέχεια κατά 30% το τρίτο τρίμηνο.ΕικόναΚατά τη διάρκεια της δίκης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) εναντίον της Microsoft για να καθοριστεί το μέλλον της εξαγοράς της Activision Blizzard από το Xbox, η Microsoft ισχυρίστηκε ότι το Xbox είχε επίσημα “χάσει τον πόλεμο των κονσολών”.
Ένα άλλο δικαστικό έγγραφο αποκάλυψε την πεποίθηση της Microsoft ότι η Sony θα κυκλοφορήσει ένα PlayStation 5 Slim αργότερα φέτος στην τιμή των 399,99 δολαρίων και ότι το Project Q της Sony, μια φορητή συσκευή ροής παιχνιδιών που συνδέεται ασύρματα με το PS5, θα διατίθεται κάτω από 300 δολάρια. Για λόγους σύγκρισης, από την κυκλοφορία του στις 3 Μαρτίου 2017, το Nintendo Switch έχει πουλήσει πάνω από 125,62 εκατομμύρια κονσόλες παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο