25.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Νομίζετε ότι με την μείωση εισφορών που ανακοίνωσε η Google χάνει πολλά λεφτά!? Για διαβάστε εδώ τι γίνεται…..!

Νέες εκτιμήσεις από την εταιρεία ανάλυσης Sensor Tower υποδηλώνουν ότι ούτε η Apple ούτε η Google καταβάλλουν σημαντικό ποσό εσόδων αλλάζοντας τις χρεώσεις που χρεώνουν οι προγραμματιστές.

Η έκθεση ακολουθεί τις αλλαγές που ανακοίνωσε η Google την Τρίτη, όταν δήλωσε ότι σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρεώνει τους κατασκευαστές εφαρμογών στο κατάστημα εφαρμογών της στο Google Play, μετά από μια παρόμοια κίνηση που έκανε η Apple τον Δεκέμβριο.

Από την 1η Ιουλίου, οι προγραμματιστές Android θα χρεωθούν με το 15% των πρώτων 1 εκατομμυρίων δολαρίων σε ψηφιακές πωλήσεις μέσω του καταστήματος εφαρμογών Google Play για τηλέφωνα Android. Η Google θα λαμβάνει το 30% των πωλήσεων μετά από αυτό το νούμερο. Το πρόγραμμα της Apple είναι παρόμοιο. Από την 1η Ιανουαρίου, οι μικρότερες εταιρείες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μειωμένη χρέωση 15% από την Apple. Το συνολικό τέλος επιστρέφει στο 30% όταν η εταιρεία ξεπερνά το 1 εκατομμύριο $ στις πωλήσεις του App Store.

Καμία εταιρεία δεν αφήνει πολλά χρήματα στο τραπέζι με τις μειώσεις των αμοιβών τους, σε σύγκριση με την κλίμακα των επιχειρήσεων καταστημάτων εφαρμογών τους, σύμφωνα με μια νέα εκτίμηση από την εταιρεία ανάλυσης εφαρμογών Sensor Tower:

  • Εάν το πρόγραμμα χρέωσης 15% για έσοδα έως 1 εκατομμύριο $ είχε εφαρμοστεί στο Google Play το 2020, η Google θα είχε χάσει 587 εκατομμύρια δολάρια, ή περίπου το 5% της εκτίμησης του Sensor Tower για 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια στις χρεώσεις του Google Play για το έτος.
  • Εάν το πρόγραμμα της Apple είχε τεθεί σε εφαρμογή για το 2020, το Sensor Tower εκτιμά ότι θα είχε χάσει 595 εκατομμύρια δολάρια, ή περίπου το 2,7% των εκτιμώμενων 21,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων του στο App Store το 2020.

Η Sensor Tower υπογραμμίζει ότι οι εφαρμογές είναι μια επιχείρηση που κερδίζει περισσότερο και ότι ενώ οι αλλαγές από το App Store της Apple και το Google Play store θα βοηθήσουν σημαντικό αριθμό μικρότερων κατασκευαστών εφαρμογών, οι εταιρείες που αξιοποιούν στο έπακρο το κατάστημα θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν σχεδόν το 30% των ψηφιακών πωλήσεων.

Αυτό ήταν το σημείο που ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney την Τρίτη ως απάντηση στα νέα της Google. Η Epic Games έχει κάνει μήνυση αυτή τη στιγμή στην Apple και την Google, επιδιώκοντας να κάνει αλλαγές στα καταστήματά τους για να επιτρέψουν σε τρίτους επεξεργαστές πληρωμών καθώς και άλλες αλλαγές.

“Είναι ένα αυτοεξυπηρετούμενο παιχνίδι: η μεγάλη πλειοψηφία των προγραμματιστών θα έχει αυτό το νέο ποσοστό 15% και, συνεπώς, είναι λιγότερο διατεθειμένο να πολεμήσει, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των * εσόδων * είναι σε εφαρμογές με το ποσοστό 30%”, ανέφερε ο Sweeney στο Twitter.

Η Apple και η Google αντιμετωπίζουν αυξημένο έλεγχο από νομοθέτες και ρυθμιστές σχετικά με τα καταστήματα εφαρμογών τους.

Και οι δύο θα είχαν επηρεαστεί από έναν αποτυχημένο λογαριασμό της Βόρειας Ντακότας που θα απαιτούσε από τα καταστήματα εφαρμογών να επιτρέψουν στους προγραμματιστές λογισμικού να χρησιμοποιούν το δικό τους λογισμικό επεξεργασίας πληρωμών και να αποφύγουν τις χρεώσεις που χρεώνουν η Apple και η Google. Ένα παρόμοιο νομοσχέδιο πέρασε την Βουλή της Αριζόνα την περασμένη εβδομάδα και εξακολουθεί να περιμένει να συζητηθεί από τη Γερουσία της πολιτείας.

Η Apple πλαισιώνει το πρόγραμμά της ως έναν τρόπο για να βοηθήσει τους προγραμματιστές μικρών επιχειρήσεων. Η Google δήλωσε την Τρίτη ότι «η βοήθεια των προγραμματιστών να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις αποτελεί βασικό μέρος της αποστολής του Google Play».

Καμία εταιρεία δεν δημοσιεύει ακριβείς πωλήσεις καταστημάτων εφαρμογών, αλλά η Apple ανακοινώνει πληρωμές σε προγραμματιστές σε τακτική βάση, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό περίπου του μεγέθους του App Store της Apple.

Η Apple ανέφερε έσοδα ύψους 54,76 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε υπηρεσίες το 2020, ή περίπου το 19% των συνολικών πωλήσεων. Οι χρεώσεις του App Store αποτελούν μόνο ένα μέρος της επιχείρησης υπηρεσιών της Apple, η οποία περιλαμβάνει συνδρομές, εγγυήσεις και άλλα προϊόντα. Ένας εκπρόσωπος της Apple δεν απάντησε αμέσως για σχόλιο σχετικά με την έκθεση του Sensor Tower.

Η Alphabet περιλαμβάνει έσοδα από το Google Play σε άλλες πηγές εσόδων, τα οποία σημείωσαν πωλήσεις 21,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει επίσης τις επιχειρήσεις υλικού της Google, τις συνδρομές στο YouTube και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες.

Η Google δεν είχε σχόλιο στην αναφορά.

Εγώ ένα έχω να πω….”Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!”

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο