19 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024

Ο Elon Musk εμφύτευσε σε άνθρωπο Neuralink chip ελέγχου συσκευών με το μυαλό

Η Neuralink του Elon Musk έκανε θραύση τα τελευταία χρόνια αφού η εταιρεία παρουσίασε την τεχνολογία ασύρματων εγκεφαλικών εμφυτευμάτων σε πιθήκους. Τώρα, ο Musk αποκάλυψε ότι ένας άνθρωπος έλαβε το chip. Μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος αναφέρει ότι ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευμα της Neuralink αναρρώνει καλά.

Το πρώτο προϊόν ονομάζεται Telepathy και ο Musk ισχυρίζεται ότι θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν ένα smartphone ή έναν υπολογιστή μέσω του εγκεφάλου τους. Προσθέτει ότι το πρώτο σύνολο χρηστών θα είναι άνθρωποι που έχουν χάσει τα άκρα τους.

Ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα που επιτρέπει να ελέγχετε διάφορες συσκευές θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική ώθηση για τετραπληγικούς και άλλους ανθρώπους με παρόμοιες αναπηρίες. Υπάρχουν όμως αρκετοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να ανυπομονείτε για αυτό το προϊόν, ακόμη.

Elon Musk Neuralink

Αρχικά, είναι πιθανό το chip / εμφύτευμα της Neuralink να μην λειτουργεί τόσο καλά όσο διαφημίζεται, δεδομένου ότι η τεχνολογία είναι σε πρώιμο στάδιο. Έπειτα, υπάρχει η πιθανότητα ο Musk να υπόσχεται υπερβολικά πολλά, δεν θα ήταν άλλωστε η πρώτη φορά. Ας πούμε, υπόσχεται ότι τα Tesla θα προσφέρουν πλήρη αυτόνομη οδήγηση “τον επόμενο χρόνο” από το 2016, κάτι που ακόμη δεν έχει συμβεί, για διάφορους λόγους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι η εμφύτευση σε άνθρωπο έγινε μήνες μετά τις αναφορές ότι πολλές μαϊμούδες πέθαναν κατά τη διάρκεια δοκιμών της Neuralink. Βέβαια, αυτό δεν αναιρεί το ότι βρέθηκαν τα πιθανά προβλήματα και αντιμετωπίστηκαν. Ο χρόνος θα δείξει.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο