27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Ο λόγος που πρέπει να δηλώσεις άμεσα ΙΒΑΝ στο taxisnet

Από φέτος γίνεται υποχρεωτική για όλους η δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού του φορολογούμενου προκειμένου να γίνει αποδεκτή η φορολογική δήλωση. Πρόκειται για ένα μέτρο που λήφθηκε από την κυβέρνηση καθώς η ΑΑΔΕ δεν μπορεί να επιστρέψει χρήματα.

Συγκεκριμένα, αυτή αναζητά μάταια 190.000 φορολογούμενους στους οποίους οφείλει επιστροφές φόρου 85 εκατ. ευρώ. Όμως δεν μπορεί να προχωρήσει στην πίστωση των επιστροφών που δικαιούνται, γιατί πολύ απλά δεν έχουν δηλώσει IBAN. Σε όλους αυτούς τους φορολογούμενους έχουν σταλεί αλλεπάλληλα μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στην προσωπική τους θυρίδα στο taxisnet, αλλά χωρίς ανταπόκριση.

Όπως έχει ανακοινώσει η ΑΑΔΕ για τη διευκόλυνση των επιστροφών φόρων από φέτος:

  • Γίνεται υποχρεωτική η καταχώρηση IBAN στην ψηφιακή πύλη myAADE για όλους τους φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας που μέχρι σήμερα δεν έχουν δηλώσει IBAN, πριν από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.
  • Αντίστοιχα, γίνεται υποχρεωτική η καταχώρηση IBAN για τους φορολογικούς κατοίκους αλλοδαπής που δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ και για τους οποίους θα προκύψει δικαίωμα επιστροφής φόρου από τη δήλωση.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο