27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Ο Τραμπ απαγόρευσε και άλλες κινεζικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Alipay και WeChat Pay!

Με μόλις δύο εβδομάδες πριν αποχωρήσει από το αξίωμα, ο Πρόεδρος Τραμπ εξέδωσε εκτελεστική εντολή που απαγορεύει τις συναλλαγές με μια χούφτα κινεζικών εφαρμογών. Η εντολή θα ξεκινήσει να ισχύει από την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου Τα προγράμματα που απαγορεύει με την νέα αυτή εντολή είναι τα Alipay, CamScanner, QQ Wallet, SHAREit, Tencent QQ, VMate, WeChat Pay και WPS Office. Τα προγράμματα αυτά πρέπει ν’ αφαιρεθούν από τα καταστήματα εφαρμογών στις ΗΠΑ.

Η εντολή απαγορεύει “συναλλαγές” με αυτές τις εφαρμογές από οποιοδήποτε άτομο στις ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό θα ισχύει τόσο από το Google Play Store όσο και από το Apple App Store όταν τεθεί σε ισχύ.

Σύμφωνα με το κείμενο της εντολής, οι εν λόγω εφαρμογές έχουν στοχευτεί για την πιθανή τους ικανότητα να συλλέγουν πιθανώς ευαίσθητα ή ιδιωτικά δεδομένα από χρήστες, τα οποία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ομοσπονδιακούς υπαλλήλους ή υπεύθυνους.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αξιολογήσει ότι μια σειρά από κινεζικές συνδεδεμένες εφαρμογές λογισμικού συλλαμβάνουν αυτόματα τεράστιες πληροφορίες από εκατομμύρια χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων ευαίσθητων προσωπικά αναγνωρίσιμων πληροφοριών και ιδιωτικών πληροφοριών, που θα επέτρεπαν στη ΛΔΚ και το Κ.Κ.Κ. πρόσβαση στα προσωπικά των Αμερικανών”

Η απερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση επιδιώκει ανοιχτά τις απαγορεύσεις “μη αξιόπιστων” κινεζικών εφαρμογών τους τελευταίους μήνες, στοχεύοντας εφαρμογές όπως το TikTok και WeChat για παράδειγμα, αν και οι δύο απέφυγαν την απαγόρευση. Ο DJI κατασκευαστής drones προστέθηκε επίσης στη λεγόμενη λίστα οντοτήτων των ΗΠΑ (με την Huawei), απαγορεύοντας τόσο την εισαγωγή τους όσο και την πώληση hardware ή υλικών των ΗΠΑ στην εταιρεία.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο